Meridyen Eğitim Kurumları
20.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:36
  • GÜNEŞ 07:01
  • ÖĞLE 13:17
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:22
  • YATSI 20:42
  • BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,25% -0,02
  • EURO

    51,33% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6620,39% -0,02
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Çankırı'da Ramazan Ayında 87 Bin Kişiye Yemek Hizmeti Verildi

YEREL YÖNETİMLER

Mersin'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111. Yıl Dönümü Töreni Gerçekleştirildi

YEREL YÖNETİMLER

Aksaray'da Ramazan Bayramı'nda Toplu Ulaşım Ücretsiz Olacak

YEREL YÖNETİMLER

Altınordu'da Ramazan Bayramı Coşkusu Akyazı Sahili'nde Devam Edecek

Tarih: 19.09.2023 10:15 Güncelleme: 19.09.2023 10:15
Ayvalık Zeytin Müzesi’nde kadın zeytin çiftçilerine sektörel eğitim
Zeytin ve zeytinyağı sektörünün başkenti olarak kabul edilen Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, kadın çiftçilere sektörel eğitimler verildi.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın katkılarıyla kurulan Zeytin ve Zeytinyağı Enstitüsü tarafından Ayvalıklı kadın zeytin çiftçilere eğitim verildi. Ayvalık Belediyesi’ne ait Zeytin Müzesi’nde verilen eğitimlerde; daha verimli hasatlar için modern tarım teknikleri, iklim dostu iyi tarım yöntemleri ile sürdürülebilir üretim, organik zeytin yetiştiriciliği ve daha birçok konu hakkında bilgilerin aktarıldığı eğitimlere 112 kadın çiftçi katıldı.
Projenin Koordinatörü Bülent Önder, “Burada Körfez Bölgesi’nde yer alan 112 kadın zeytinci, çok yoğun bir eğitim programı çerçevesinde zeytin yetiştiriciliğinden, dünyada ve Türkiye’de zeytin sektörünün durumuna, zeytinyağı üretimine, zeytinin çevreye olan etkilerine, iklim değişikliklerinin zeytinciliğe yönelik etkilerine, pazarlama ve marka oluşturma, sürdürülebilirlik, anıt ağaçlarının korunması gibi pek çok alanda eğitimler görüyorlar. Farkındalıkları artıyor. Değer zincirimizin bir parçası haline nasıl gelebilecekleri konularında bilgi sahibi oluyorlar” dedi.
Zeytincilik sektörünün en önemli sorunların verimlilik, markalaşma ve pazarlama sorunları olduğuna işaret eden Önder, “Dolayısıyla bu eğitim dahilinde biz bu sorunların da farkında olarak bir program geliştirdik ve burada kadın zeytincilerin girişimcilik yönlerini biraz daha arttırabilmek, destekleyebilmek, zeytincilik sektöründe verimliliği arttırmak ve aralarında bir birlik kurabilmek amacını öne çıkardık. Tüm bunlardan hareketle şunu söyleyebiliriz; bu eğitim çerçevesinde oluşturulan farkındalıkla mutlaka zeytincilikte verimlilikte, pazarlamada mutlaka bir değer artışı yakalayabileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Asıl hedef; milli ürün zeytinyağını hak ettiği yere getirebilmek
Zeytinyağı Orijinasyon Müdürü Mehmet Cavlı da, Ayvalık Belediyesi’ne kendilerini Zeytin Müzesi’nde misafir ettiği için teşekkür etti. Kadın zeytin üreticilerini desteklediği için, Belediye Başkanı Mesut Ergin ve ekip arkadaşlarına şükranlarını sundu. Cavlı, “Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinden bakıldığında, mesela İspanya’da 350 milyon zeytin ağacı varken, 1 milyon 400 bin ton zeytinyağı üretimi gerçekleştirebiliyor. Türkiye olarak bizim zeytin ağacı sayımız, İspanya’nın yarısı kadar. Ama 175 milyon zeytin ağacında son 5 yıla baktığımızda ortalama 200 bin ton zeytinyağı üretebiliyoruz. Bu verimlilik kaybını minimize etmek, problemlerin nedenlerini sorgulamak ve üreticilerden bu konularda gerekli bilgileri alıp, üretimin verimini, kalitesini, kârlılığını, marka değerlerini artırabilmek, markalaşmalarına yardımcı olabilmek için bu eğitimleri veriyoruz. Bu projeyi son derece önemsiyoruz. Şu anda katılımcılarımız çok iyi. Son derece ilgililer. Onlara yaptığımız görüşmelerde, bu eğitimlerin kendileri için çok faydalı olduğunu söylediler. Bu da bizim için çok büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Bizim ana hedefimiz; zeytinyağının ülkemizde kalitesini ve verimliliğini artırarak, milli bir ürün olan zeytinyağını hak ettiği yere getirebilmektir. Bu projeyi başlatmamızın sebebi de budur. Sektörde eksikliklerini gördüğümüz tüm konularda bu eğitim çalışmalarını devam ettirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Eğitime katılan kadın çiftçiler memnun
Eğitimlere katılan İTÜ Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Ceren Doğa Korkmaz ise, “Ben, Ayvalıklı bir ailenin kızıyım. Bu zeytin ve zeytinyağı eğitim programından yararlanıyorum şu anda ve bundan çok memnunum. Ayvalıklı bir kadın olarak, zeytinyağı ile ilgili eğitim almak ve gelecek nesillere bunu aktaracak olmak beni son derece memnun ediyor. İleride de zeytin yetiştiriciliği üzerine çalışmak adına bu konuda daha çok bilgi sahibi olmak isterim. Burada biz zeytinyağının nasıl üretilebileceğini, zeytin ağaçlarının nasıl yetiştirildiğini, bir yıl boyunca bir zeytin ağacına nasıl bir bakım uygulanması gerektiğine ilişkin konuları öğreniyoruz. Bunların yanı sıra da; girişimcilik, pazarlama, marka oluşturma gibi konularda da bilgileniyoruz” dedi.
Öte yandan ilk 12 kadın çiftçinin pilot eğitimine tabi tutulduğu, 100 kadın çiftçinin de 25 kişilik 4 grup halinde eğitimlere katıldığı öğrenildi. İlk aşamasının Ayvalık’ta gerçekleştirildiği eğitimlerin Burhaniye ve Edremit’te de süreceği bildirildi.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum

Mustafa gül
17.03.2026 17:18:01
Atılırda bu kadarda desteksiz atılmaz, koskoca genel başkan bunun danışmanları ne iş yapar hepsine yol verip adam gibi danışmanlarla çalışması lazım

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti