Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    15594,65%0,33
  • DOLAR

    43,29% 0,04
  • EURO

    50,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6778,74% 2,44
  • Ç. ALTIN

    10690,39% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Yarıyıl Tatilinde Aksaray Çocuk Eğlence Merkezi'ne Yoğun İlgi

YEREL YÖNETİMLER

Yalova'da Şehit Ömer Faydalı Caddesi'nde Ağaç Budama Çalışması Yapıldı

YEREL YÖNETİMLER

Baruthane-Kalkancı Durağı Geçici Süreyle Hizmet Dışı Kalacak

YEREL YÖNETİMLER

Van'da Kar ve Tipi Altında Hasta Ulaşımı İçin Büyük Mücadele

Tarih: 03.10.2023 16:34 Güncelleme: 03.10.2023 16:34
Ayşenur Arslan ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı
Bir televizyon programında Ankara’da meydana gelen terör saldırısına yönelik sarf ettiği sözlere ilişkin hakkında soruşturma başlatılan Ayşenur Arslan, Savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Arslan’ın ifadesinde, "Ne programda ne de şu an ifadem esnasında terörü güzelleyici ya da meşru gösterici bir ibare kullanmam söz konusu olamaz" dediği öğrenildi.
Ayşenur Arslan bir televizyon programında 2 Ekim günü, Ankara’da 1 Ekim’de meydana gelen ve Emniyet Genel Müdürlüğü önünde silahlı terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik yayın yapmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından söz konusu saldırıya yönelik sarf ettiği sözler gerekçesiyle şüpheli Arslan hakkında ’terör örgütü propagandası yapma’ ve ’suçu ve suçluyu övme’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

İfadesinin ardından serbest bırakıldı
Şüpheli Arslan, soruşturma çerçevesinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Şüpheli Arslan, çıkarıldığı Savcılıkta yaklaşık 1 saat süren ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasının ardından İstanbul Barosu Çağlayan Adliyesi Birimi’nde basın mensuplarına konuşan Arslan, "Ekran orucum var bir süreliğine. Ben kendimi anlattım, maksadımın asla terör propagandası olmadığını anlattım. Kendimi ifade etme şansı buldum. Gözaltı prosedürü olmadığı için doğrudan geldik. Ben birkaç hafta önce 74 yaşına girdim. Biz sorularımızı sorarız gazeteci olarak, bazen de böyle o soruların neden sorulduğunu anlatmak zorunda kalabiliriz ama anlattığımı zannediyorum" diye konuştu.

"Meydana gelen eylemi programda olduğu gibi burada da lanetliyorum"
Öte yandan şüpheli Arslan’ın Savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Şüphelinin ifadesinde, "Sözlerimin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Cümlelerim, gelinen noktada her ne kadar maksadını aşmış olsa da kast ettiğim ve işaret etmek istediğim nokta şu idi, görevine yeni başlayan İçişleri Bakanı’nın son zamanlarda koordinesinde üst üste gerçekleştirilen ve suç örgütlerine ağır darbeler vuran operasyonlar sonrasında kendisine yönelik bir mesaj olabilir düşüncesi ben de hasıl oldu. Zira son zamanlarda uyuşturucu tacirlerine ve çıkar amaçlı suç örgütlerine gerçekleştirilen çok sayıda operasyon oldu. Eylemin gerçekleştirilme biçimini düşünerek acaba bir takım suç odakları benzetme yaparak emniyet teşkilatına ve İçişleri Bakanlığı’na sindirme maksatlı mesaj veriyor olabilirler diye düşündüm. Ne programda ne de şu an ifadem esnasında terörü güzelleyici ya da meşru gösterici bir ibare kullanmam söz konusu olamaz. Meydana gelen eylemi programda olduğu gibi burada da lanetliyorum. Yukarıda söz ettiğim gibi güvenlik bürokrasisinin son zamanlarda başarılı şekilde sürdürdüğü politikasına yönelik bir takım güçlerin terör örgütü kılığına bürünerek mesaj vermiş olabileceği ihtimalini sorgulamak istedim. Tekrar etmem gerekirse sıklıkla tereddüt etmeden terör örgütü olarak nitelendirdiğim PKK dahil hiçbir terör örgütünün propagandasını yapmam mümkün değildir. Sözlerim yanlış anlaşılmıştır. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti