Meridyen Eğitim Kurumları
10.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:53
  • GÜNEŞ 07:18
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:30
  • BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,04
  • EURO

    51,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7272,37% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Şanlıurfa'da Trafik Güvenliği İçin Baş Üstü Yönlendirme Levhaları Yaygınlaştırılıyor

YEREL YÖNETİMLER

Şanlıurfa'da Kadınlar Günü'nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Haklar Konuşuldu

YEREL YÖNETİMLER

ŞUSKİ, Kış Öncesi Altyapı Bakım ve Temizlik Çalışmalarını Yoğunlaştırdı

YEREL YÖNETİMLER

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 1 Milyon Fide Üretimine Başladı

Tarih: 18.02.2021 14:25 Güncelleme: 18.02.2021 14:25
Avukat ve haciz memurunu yakmaya çalıştığı iddiasıyla yargılanan sanıklara ceza yağdı
Sultanbeyli’de haciz işlemleri için borçlu bir şirkete giden avukat ve icra katibinin üzerine tiner dökerek yakmaya çalıştıkları ve darp ettikleri iddiasıyla yargılanan 6 sanık hakkında karar verildi. Mahkeme, borçlu şirket sahibini 3 ayrı suçtan 12 yıl hapis cezasına, şirket çalışanlarını ise 2 buçuk yıldan 11 yıla kadar değişen zamanlarda hapis cezasına çarptırdı.

Sultanbeyli’de 25 Temmuz 2019 tarihinde avukat Yunus Eryılmaz, icra katibi Fulya U. ile birlikte haciz işlemleri için borçlu iş yerine gitti. İcra katibi Fulya U., borçlu şirket sahibi Muzaffer Selçuklar’a borç ödenmediği takdirde haczedilen ve kendisine yediemin olarak teslim edilen malların muhafaza altına alınacağını söyledi. Bunun üzerine 102 bin liralık borcunu ödemediği iddia edilen şirket sahibi Muzaffer Selçuklar, alacaklı avukatı Yunus Eryılmaz’ın üzerine yürüdü. Borçlu Selçuklar, alacaklı avukata, “Gel alabilirsen al bakalım neyi alacaksan, adam ölür burada, buradan işlem yapacak adam sağ çıkmaz, çekin sorumlusu buraya gelsin kafasına sıkacağım”, “kimse burada işlem yapamaz” dedi. Avukat Yunus Eryılmaz’ın polis çağıracağını söylemesi üzerine ise, “kapıma polis getirme bak o zaman neler oluyor” diyerek tehdit etti.
İddiaya göre avukatın ihbarı üzerine olay yerine polis ekibi gelirken, Muzaffer Selçuklar çalışanlarına, ‘mazotu getirin burayı yakacağım’ dedi. Kısa süre sonra çalışanlardan iki kişi, ellerindeki bidonlarla sıvı madde getirerek bu maddeyi yerlere ve avukat Yunus Eryılmaz’ın üzerine dökmeye başladı. Bu sırada, icra katibi ile orada bulunan polis memurunun üzerine sıvı madde döküldü. Üzerlerine madde dökülen avukat Yunus Eryılmaz, icra katibi Fulya U.’nun vücudunda yanıklar oluştu.
Olayın ardından tutuklanan ve 3 ay sonra tahliye edilen sanıklar hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, şirket sahibi Muzaffer Selçuklar ve 4 çalışanının “mala zarar verme”, “hakaret” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından 5 yıldan 18 yıla kadar değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları istendi. Sanıkların müştekilerin üzerine yürüyerek kürek ve demir çubukla vurduklarının anlatıldığı iddianamede, 4-5 saat süren olay sonucunda haczedilen mallara muhafaza işleminin yapılabildiği kaydedildi.

"İndirim uygulanmasın"
Anadolu 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına sanıklar katılmazken, müşteki Yunus Eryılmaz ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada söz alan müşteki Yunus Eryılmaz’ın avukatı İbrahim Burak Eskici, sanıklar hakkında verilecek olan cezada indirim uygulanmamasını ve alt sınırın aşılarak ceza tayin edilmesini talep etti. Sanık avukatları ise, müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi.

Borçlu şirket sahibine 12 yıl hapis
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Muzaffer Selçuklar’ı “mala zarar verme”, “hakaret”, “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından toplamda 12 yıl hapse çarptırdı. Sanık Cafer Selçuklar, “mala zarar verme” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından 11 yıl, sanık İlker Köse, “mala zarar verme” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından 8 yıl 6 ay hapse mahkum edildi. Mahkeme, sanık Murat Şimşek hakkında “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 5 yıl, sanıklar Uğur Gedik ve Fırat Çiftçi hakkında ise, “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan ayrı ayrı 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

“Karar, manevi yönden memnuniyet verici”
Mahkemenin kararını değerlendiren mağdur avukat Yunus Eryılmaz, “İnşallah başka meslektaşlarımızın başına bu şekilde mesleğini icra ederken fiili saldırı ya da kötü bir durum gelmez. Karar manevi yönden en azından yapılan saldırının cezai boyutunda bir karşılığının gösterilmesi açısından memnuniyet verici” diye konuştu.
Müşteki avukatı İbrahim Burak Eskici ise, “Sanıklar yanıcı ve yakıcı maddeleri meslektaşımızın ve icra memurlarının üzerine döktüler. Yanık izi oluşturmasına sebep oldular. Daha sonrasında da demir sopalarla hem avukat meslektaşımızı hem de icra memurunu kovalamaya başladılar. Bu eylemler kapsamında sanıklar dava açıldı. Yaklaşık 2 yıldır süren yargılamayı bugün bitirdik. Bu yargılamada sanıkların 10’ar yıl ceza almış olmaları hukuken bir nebze olsun bizi tatmin etti. Sanıklar hakkında güzel bir karar verildi. Meslektaşımızın manevi yıpranması sanıklara verilen cezalar kapsamında bir nebze olsun giderildiği kanaatindeyiz” dedi.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti