Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Hataylı öğrencilerin hayalleri Bursa’da gerçek oldu

EĞİTİM

Manisa'da yaz kursları başvurular devam ediyor

YEREL YÖNETİMLER

Geyve Suçatı ve Esenköy mahallelerine güçlü altyapı ile kesintisiz içme suyu

YEREL YÖNETİMLER

Kadınlar teknik alanda güçleniyor: Klima ve kombi bakımı eğitimi başlıyor

Tarih: 27.02.2022 09:11
Avrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen:

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırılarının devam etmesi nedeniyle yeni yaptırım paketini duyurarak, Rus bankalarına SWIFT darbesi vurulacağını belirtti. Yaptırımlara ilişkin Leyen, "Rusya Devler Başkanı Vladimir Putin'in savaş kasasını kullanmasını engelleyeceğiz. Rusya merkez bankasının varlıklarını felç edeceğiz" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırılarını devam ettirmesi üzerine Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'ndan, Rusya'ya karşı yeni bir yaptırım paketi geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen yaptığı basın açıklamasında, Rusya'ya ve Ukrayna'nın direnişine yönelik mesajlar vererek, AB Komisyonu'nun yaptırım paketine ilişkin detaylara değindi.

Leyen, "AB'nin doğu sınırından sadece birkaç kilometre uzakta yer alan Rus ordusu, Ukrayna'yı işgali sırasında barbarca eylemlerde bulunuyor. Bombalıyor ve füze saldırıları yapıyor, masum insanları öldürüyor. Aynı zamanda tüm dünya, Ukrayna ordusunun ve halkının kararlı ve cesur direnişine tanık oluyor. Rus kuvvetleri Kiev'e ve diğer Ukrayna kentlerine saldırılarını sürdürürken, Rusya'yı uluslararası finans sisteminden ve ekonomilerimizden daha da izole edecek maliyetler uygulamaya devam etmeye kararlıyız" dedi.

"AB ve ortakları, Putin'in savaş makinesini finanse etme yeteneğini felce uğratmak için çalışıyor"
Yaptığı açıklamada, AB üyesi ülkeler ve diğer ülkelerle birlikte hareket ettiklerini hatırlatan Leyen, "ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve İngiltere Başbakan Boris Johnson ile koordineli olarak, uluslararası tepkimizi önemli ölçüde arttırmaya karar verdik. AB ve ortakları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in savaş makinesini finanse etme yeteneğini felce uğratmak için çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Rusya'ya SWIFT darbesi

Ursula von der Leyen açıklamasında, Rus bankalarına yönelik darbe vuracak adımlar atılacağının altını çizdi. Leyen, "AB liderlerine aşağıdaki önlemleri önereceğim. İlk olarak, belirli sayıda Rus bankasının SWIFT'den kaldırılmasını sağlamayı taahhüt ediyoruz. Bu bankaların uluslararası finansal sistemden kopmasını ve küresel olarak faaliyet gösterme yeteneklerine zarar vermesini sağlayacaktır. SWIFT, dünyanın baskın küresel bankalar arası ödeme sistemidir. Bankaları kapatmak, finansal işlemlerinin çoğunu dünya çapında yürütmelerini engelleyecek ve Rusya'nın ithalat ve ihracatını etkin bir şekilde engelleyecektir" dedi.
Rusya merkez bankasının varlıklarını felç edeceğiz

Von der Leyen açıklamasını devamında Rusya merkez bankasının varlıklarına ilişkin sert açıklamalarda bulunarak, yaptırımların Putin'in yaşanan savaşı finanse etmesine engel olacağının altını çizdi. Leyen, "İkincisi, Putin'in savaş kasasını kullanmasını engelleyeceğiz. Rusya merkez bankasının varlıklarını felç edeceğiz. Bu, işlemlerini donduracaktır. Ve Merkez Bankası'nın varlıklarını tasfiye etmesini imkansız hale getirecek" ifadelerini kaydetti.

Avrupa Komisyonu Başkanı Leyen yaptırımların etkilerine ilişkin açıklamasında, "Son olarak, Rus oligarklarının finansal varlıklarını piyasalarımızda kullanmalarını yasaklamak için çalışacağız. Tüm bu önlemler Putin'in savaşını finanse etme yeteneğine önemli ölçüde zarar verecek. Ekonomi üzerinde yıpratıcı bir etkiye sahip olacaklar. Putin, Ukrayna'yı yok etmek için bir yola girdi ama aslında yaptığı da kendi ülkesinin geleceğini yok etmektir " ifadelerine yer verdi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırılarının devam etmesi nedeniyle yeni yaptırım paketini duyurarak, Rus bankalarına SWIFT darbesi vurulacağını belirtti. Yaptırımlara ilişkin Leyen, "Rusya Devler Başkanı Vladimir Putin'in savaş kasasını kullanmasını engelleyeceğiz. Rusya merkez bankasının varlıklarını felç edeceğiz" dedi.

Sarıyer'in asırlık çınarı vefat etti

Çayırbaşılı
11.06.2025 18:21:13
Emine teyzeye Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Balık Ayhan hayatını kaybetti!

Aysun
13.05.2025 20:08:45
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Ali Ergenç vefat etti

Sarıyerli
13.05.2025 19:41:23
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun

Zafer Partisi’nden PKK’nın sözde fesihine sert tepki!

Panturk
13.05.2025 19:39:47
Bekleyip görmek lazım

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti