Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Ardahan'da Kar ve Buz Temizleme Çalışmaları Kesintisiz Sürüyor

YEREL YÖNETİMLER

Çanakkale Belediye Başkanı Erkek, Portekiz ve İspanya'da Teknik İnceleme Gezisine Katılacak

GÜNDEM

Mardin Sürdürülebilir Enerji ve Yerel İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi

EKONOMİ

ARNİAD 3 yaşında

Tarih: 23.02.2023 13:03 Güncelleme: 23.02.2023 13:03
Artan hava sıcaklığını fırsat bilen vatandaşlar adeta sokaklara döküldü
Eskişehir’in cadde ve sokaklarını adeta dolduran vatandaşlar, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı güneşli havanın tadını çıkardı.
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları vatandaşları sokaklara döktü. Güneşli havanın tadını çıkarmak isteyen Eskişehirliler, şehrin belirli noktalarında yoğunluk oluşturdu. Bankları dolduran ve sokaklarda kalabalık oluşturan insanlar çevre esnafının da yoğunluğunu arttırdı. Sıcaktan bunalan simitçilerin brandalarını kaldırdığı, güzel havayı fırsat bilen vatandaşların ise çay içmek için sandalyeleri doldurduğu ve çocukların oyun parklarında vakit geçirdiği görüldü. Aynı zamanda bazı vatandaşların ise havaların mevsim normalleri dışında seyrettiğini ve gelecek günler için kaygılı olduğunu ifade etti. Sürekli olarak değişen havayla ilgili düşüncelerini aktaran bir vatandaş “Bir kalın giyiniyoruz, bir ince giyiniyoruz. Artık uyum sağlamakta zorlanıyoruz” dedi. Gün içerisinde 15 dereceye kadar çıkan hava sıcaklıklarının ise hafta boyunca devam edeceği düşünülüyor.

“Sıcak havalarda brandalar kapalı olunca bunalıyoruz”
Eskişehir’de simitçilik yapan Mehmet Emin Çakıroğlu, bunaldıkları için brandaları kaldırdıklarını ve vatandaşların daha rahat simit aldığını söyledi. Sıcak havaların işlere pozitif etkisi olduğunu dile getiren Çakıroğlu, “Havalar sıcak olunca bizim için daha iyi oluyor. Normalde bu aylarda brandaları açtığımız zaman hava geliyor ve üşüyoruz. Ama sıcaklıklar artınca brandaları kaldırıyoruz ve vatandaşlar daha rahat simit alıyorlar. Sıcak havalarda brandalar kapalı olunca bunalıyoruz. Tabii soğuk kış mevsiminde brandalar bizim için çok gerekli, özellikle karlı ve yağışlı havalarda çok önemli. Havalar sıcak olunca Eskişehir’e turist geliyor, kentin yerlisi sokağa çıkıyor. Yağmurlu, karlı havada vatandaşlar pek dışarıya çıkamıyorlar. Dolayısıyla sıcak havalarda bizim işlerimiz fazlasıyla artıyor, şu anda da güzel gidiyor” şeklinde konuştu.

“Bir kalın giyiniyoruz, bir ince giyiniyoruz”
Hamamyolu Caddesi’nde sıcak havanın tadını çıkaran Tahir Mercan, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri dışında olduğunu ve gelecek günler için endişelendiğini belirtti. Mevsim değişikliğine bağlı olarak gelecek günlerle ilgili endişelerini dile getiren Mercan, “İklimler değişti, eskiden bu zamanlarda kış çok şiddetli olurdu. Şimdi havalar yaza döndü ama şu anda olması gereken mevsim kış. Bir kalın giyiniyoruz, bir ince giyiniyoruz. Havaların böyle olması bizim de hayatımızı değiştirdi. Sıcaklıkların bu kadar çok değişmesine uyum sağlamakta zorlanıyoruz artık. Tabii uyum sağlamak zorundayız ama zorluyor bizi. Mevsim değişikliğinin bizi genel olarak olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum. Şimdi tarım için mevsimin kış olması, toprağın sulanması ve o suyu yutması lazım. Ondan sonra havaların sıcaklaması lazım ki mahsul çıksın. Şimdi toprak kuru, böyle bir durumda nasıl mahsul çıkacak? Bu sene yağışlar da az oldu, mevsim kurak geçiyor. Allah sonumuzu hayır etsin, ben hiç böyle bir mevsim görmedim. Ben 72 yaşına geldim ama ilk defa böyle bir şey görüyorum. Eskiden iklimler böyle olmazdı, çok kış ve bereket olurdu. Bir vatandaş olarak endişeleniyorum, bu işin sonu kıtlık gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti