Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11185,47%1,62
  • DOLAR

    42,55% 0,06
  • EURO

    49,56% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5744,81% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,17
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

İşitme engelliler Kayseri Melikgazi'de sanatın birleştirici gücünde buluştu

YEREL YÖNETİMLER

Şehitkamil Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı Tamamlandı

YEREL YÖNETİMLER

Şehitkamil Belediye Başkanı Yılmaz, Lise ve Üniversite Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

YEREL YÖNETİMLER

Siverek'te Kırsal Yol Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Tarih: 15.04.2021 11:01 Güncelleme: 15.04.2021 11:01
Amcasını öldüren yeğen ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı
Amcasını önce silahla öldürüp, ardından cesedi parçalayan ve parçalarını İstanbul’un çeşitli noktalarına atan sanık Fahrettin Öztürk’ün yargılandığı dava karara bağlandı. Fahrettin Öztürk ve Ferhat Yılmaz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Başakşehir’de bulunan iş yerinde tartıştığı amcası Rifat Rıza Öztürk’ü abdest aldığı esnada önce silahla vurup, ardından parçalara ayırarak İstanbul’un çeşitli bölgelerine atan sanık Fahrettin Öztürk’ün yargılandığı davada karar çıktı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmaya, tutuklu sanıklar Fahrettin Öztürk ile Ferhat Yılmaz ile avukatları ve müştekiler; Meryem, Sümeyye, Gamze Vasfiye, Ahmet İhsan Öztürk ile avukatları katıldı.
Maktulün eşi Meryem Öztürk, “Sanıkların idam edilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı. Maktulün kızı Gamze Vasfiye Öztürk, “Bu anlatılabilecek bir acı değil. Ailem çok mutsuz. Bir babanın gölgesini hiçbir şey tutmuyor” dedikten sonra söz alan maktulün oğlu Ahmet İhsan Öztürk de, “Bu adamlar benim gençliğimi elimden aldı. Ben babamın kolsuz cesedini gömmek zorunda kaldım” dedi.
Son sözleri sorulan sanık Fahrettin Öztürk, “Takdir mahkemenindir” dedi. Diğer tutuklu sanık Ferhat Yılmaz ise, “Savcılık mütalaasına katılmıyorum. 26 aydır tutukluyum ailemle birlikte mağdur durumdayız. Olaydan sonra güvenlik güçlerine olayı anlatmadığım için çok pişmanım” diyerek beraatini istedi.
Mahkeme heyeti, Fahrettin Öztürk ve Ferhat Yılmaz’ı ‘tasarlayarak kasten öldürme ve delilleri ortadan kaldırmak’ suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapsine, ‘ruhsatsız silah taşıma ve bulundurma’ suçundan ayrı ayrı 2 yıl hapis ve bin 500 TL adli para cezasına çarptırdı.
Tutuksuz yargılanan sanık Fatih Demir ve Turgut Kundakçı’nın da ‘suç delilerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan 4 yıl hapis cezasına hükmetti.

“Babamı defnetmek için 10 gün parçalarının bulunmasını bekledik”
Duruşma sonrası konuşan maktulün kızı Gamze Vasfiye Öztürk, “26 ay boyunca adaletin yerini bulmasını bekledik. Aradan iki yıl geçti, yaşananlar hala gerçek gelmiyor. Kardeşimin çığlıklarıyla uyandığı geceler bitmedi. Annemin sessiz hıçkırıkları kulaklarımda çınlıyor. Babamı defnetmek için 10 gün parçalarının bulunmasını bekledik mesela. Elleri olmadan gömüldü benim babam. Unutmak istiyor insan. Öyle ki, gün oldu en yakın arkadaşımın adına bile telefondan baktım. Yine de babamın cansız bedeninin fotoğrafları tek bir gün çıkmadı aklımdan. Güzel olması gereken her gün acı artık. Bizi hapsettikleri bu acılara rağmen bu vahşi cinayeti planlayan ve her aşamasına ortak olan sanık Ferhat Yılmaz 26 ayın çok zor geçtiğini söyleyip beraatini istedi. Biz ise hayata tutunabilmek için son bir umut. Çok şükür adalet yerini buldu, acıları unutturmasa da içimiz artık rahat” dedi.
İddianameden;
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede; 26 Şubat 2019’da meydana gelen olayda Başakşehir’de Fahrettin Öztürk amcası Rıfat Rıza Öztürk’le tartıştığı sonrasında da arkadaşı Ferhat Yılmaz’ı arayarak yanına çağırdığı anlatıldı. Amcası abdest aldığı esnada önce silahla vurup, sonrasından da ölümünden emin olmak için kafasını kestiği, yanına gelen arkadaşı Ferhat Yılmaz ile cesedi parçaladığı ve bazı parçaları Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü geçerek viyadüğe attıkları anlatılmıştı. Ferhat Yılmaz ardından Fahrettin Öztürk ile bir lokale gittiği orada bulunan Fatih Demir ve Turgut Kundakçı yaşanan olayı öğrenmeleri üzerine ikiliye eşlik ettikleri belirtildi.
Savcılık Fahrettin Öztürk ile Ferhat Yılmaz’ın ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ ve ‘ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanuna muhalefet’ suçlarından birer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 8’er yıla kadar hapislerini istedi. Fatih Demir ve Turgut Kundakçı’nın ise ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan 5’er yıla kadar hapisleri talep edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti