Meridyen Eğitim Kurumları

Amasya’ya Yakutistanlı gelin

Amasya’ya Yakutistanlı gelin

Amasya’ya Yakutistanlı gelin

Rusya’da tanışan Türk genci Alperen Akar ile Yakutistanlı Kristina Grigoreva’ın arkadaşlıkları aşka dönüştü. Evlenme kararı alan genç çiftin düğünleri Türkiye’de Akar’ın memleketi Amasya’da Türk ve Yakut geleneklerine göre yapıldı.
Nikahın ardından pasta kesip dans eden çift sonrasında Yakutistan geleneklerini yansıtan gelinlik ve damatlık giydi. Çiftin renkli düğününe Yakut gelenekleri damga vurdu. Gelinin ailesi ile yakınları ülkelerine ait geleneksel oyunları yeni akrabaları ve düğüne gelenlerle birlikte oynadı. Damat tarafı Yakutça diliyle çalınan müziğe, gelinin yakınları ise erik dalı şarkısı ile oyun havalarına tempolarıyla uyum sağlamaya çalıştı.
Çevre mühendisi eşiyle Moskova’da yüksek lisans eğitimi alırken tanıştıklarını anlatan İnşaat Mühendisi Alperen Akar (30), “Memleketim Amasya’da Yakut geleneklerine göre düğünümüzü yaptık. Yakutlar da bizden. Dilleri Türk dilleri ailesine girdiği için bize çok yakınlar. Ailesini de mutlu etmek istedik. Çok da güzel oldu” dedi.
Ailesinin damada çeşitli hediyelerin yanı sıra özel üretim bıçak da verdiğine değinen Kristina Grigoreva (23) ise “Bu bıçak ailenin korunması içindir. O yüzden ailem bu hediyeyi Alperen’e verdi” diye konuştu.


Cumartesi 29.7 ° / 24.4 °
Pazar 30.6 ° / 23.4 °
Pazartesi 31 ° / 22.9 °
  • BIST 100

    9821,96%-1,61
  • DOLAR

    33,67% 0,15
  • EURO

    37,12% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2714,50% 2,18
  • Ç. ALTIN

    4351,90% 1,63
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun