Meridyen Eğitim Kurumları

Amasyalı öğrenci ve öğretmenlerden NASA’ya bilim yolculuğu

Amasyalı öğrenci ve öğretmenlerden NASA’ya bilim yolculuğu

Amasyalı öğrenci ve öğretmenlerden NASA’ya bilim yolculuğu

Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi öğrenci ve öğretmenleri, ABD ziyaretleri çerçevesinde kısa adı ‘NASA’ olan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’ne gezi düzenleyip incelemede bulundu.
Bilim yolculuklarında NASA Kennedy Uzay Merkezi’ni ziyaret eden Amasya heyeti, hologram, simülasyon ve diğer ileri teknoloji uygulamaları ile zenginleştirilmiş etkinliklere katılarak insanoğlunun uzay macerasına tanıklık etti. Türk mühendislerce üretilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın uzaya gönderildiği alanı görme ve fırlatma süreci hakkında bilgi alma imkanı da buldular.
New York’tan başlayarak Miami’ye uzanan yolculuklarında Yale Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi’nin de aralarında olduğu üniversiteleri gezen Amasyalı öğrenciler eğitim süreçleri ve kariyer imkanları hakkında bilgiler almalarının yanı sıra Princeton Üniversitesi’nde Albert Einstein’in 12 yıl boyunca ders verdiği sınıfta Amerikan üniversitelerinin lisans ve lisansüstü öğrenci kabulüne ilişkin söyleşiye katıldı. Washington DC’de Beyaz Saray ve Ulusal Tarih Müzesi ile Virginia Eyaleti’nde Havacılık ve Uzay Müzesini ziyaret eden heyet, verimli geçen programın ardından Türkiye’ye dönüş yaptı.


Cumartesi 33.2 ° / 24.4 °
Pazar 32.7 ° / 24.3 °
Pazartesi 34.9 ° / 24.8 °
  • BIST 100

    11156,20%0,15
  • DOLAR

    32,89% -0,11
  • EURO

    35,86% -0,60
  • GRAM ALTIN

    2545,65% -2,11
  • Ç. ALTIN

    4149,43% -1,91
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun