Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
SPOR

İbrahim Hatipoğlu: “Galatasaray’ın ait olduğu yere ulaşmak için son 24 saatteyiz”

ASAYİŞ

Amasya’da 2 aracın çarpıştığı kaza kamerada

SPOR

Oğuzhan Özyakup, futbolu bırakma kararı aldı

SPOR

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, yeni sezonun ilk antrenmanını yaptı

Alzheimer’ın tanı ve tedavisine yönelik yeni çalışmalar yayınlandı

Alzheimer’ın tanı ve tedavisine yönelik yeni çalışmalar yayınlandı

Alzheimer’ın tanı ve tedavisine yönelik yeni çalışmalar yayınlandı

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH) tarafından desteklenen ve Alzheimer, vasküler hastalık, pediatrik epilepsi, travmatik beyin hasarı ve yaşlanmaya odaklanan çalışmaların sonucu bilim dünyası ile paylaşıldı. Akademisyen Doç. Dr. İlker Özşahin’in yer aldığı çalışmada Alzheimer’ın tanı ve tedavisine yönelik sonuçlar yayınlandı.
Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinde, Cornell Üniversitesi Weill Cornell Tıp Fakültesi (WCM) Radyoloji Bölümü’ne bağlı Beyin Sağlığı Görüntüleme Enstitüsü’nde (BHII) çalışmalar yürüten Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği öğretim üyesi ve Sağlıkta Yöneylem Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. İlker Özşahin, Alzheimer, vasküler hastalık, pediatrik epilepsi, travmatik beyin hasarı ve yaşlanmaya odaklanan birçok projede görev aldı. Doç. Dr. Özşahin, iki yıllık süreçte hafıza ve bunama bozukluklarının biyolojik karakterizasyonu ve tedavisi, biyobelirteç değerlendirmesi için hedef araştırma popülasyonlarının geliştirilmesi, nörolojik hasara neden olan hastalıkların anlaşılmasını geliştirmek için yeni görüntüleme yöntemleri, tanısal ve mekanik biyobelirteçlerin doku bazlı karakterizasyonu gibi konuları içeren araştırmalarda yer aldı. Yürütülen araştırmalar ise yüksek etki faktörlü dergilerde yayınlandı. Parçası olduğu araştırmaları, prestijli konferanslarda sunan Doç. Dr. İlker Özşahin, geçen hafta Yakın Doğu Üniversitesi’nde “Nörodejeneratif Değişikliklerin Çözülmesi: MFikroglial Aktivasyondan Alzheimer Hastalığında Glenfatik Dinamikler ve Görüntülemedeki Yenilikler” başlıklı bir seminer verdi.
Araştırmalar bilimsel dergilerde yayınlandı
Yakın Doğu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği öğretim üyesi ve Sağlıkta Yöneylem Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. İlker Özşahin’in Cornell Üniversitesi Beyin Sağlığı Görüntüleme Enstitüsü’nde dahil olduğu araştırmalar alanında dünyanın en saygın bilimsel dergilerinde de yer buldu.
Doç. Dr. İlker Özşahin’in; Journal of Alzheimer’s Disease, Journal of Alzheimer’s Disease Reports, American Journal of Neuroradiology, Brain Communications ve Pharmaceutics dergilerinde yayımlanan çalışmalarında başta Alzheimer olmak üzere beyin hücrelerinde deformasyon oluşturan hastalıkların saptanması için kullanılacak yenilikçi görüntüleme teknikleri ele alındı.
Doç. Dr. İlker Özşahin: “Bilimin sınırlarını genişletme adına önemli adımlar attık”
Cornell Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin dünyanın en önemli tıp fakültelerinden biri olduğunu söyleyen Doç. Dr. İlker Özşahin, “Cornell Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Beyin Sağlığı Görüntüleme Enstitüsü’nde alanında öncü bilim insanlarıyla birlikte çalışmak benim için büyük bir deneyim ve onurdu. Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıkların karmaşık dinamikleri üzerine multidisipliner bir yaklaşımla yürüttüğümüz çalışmalar, bilimin sınırlarını genişletme adına önemli adımlar atmamıza imkan sağladı. Yakın Doğu Üniversitesi’nin desteği ile elde ettiğim bu değerli bilgi ve deneyimi, öğrencilerimle ve bilim dünyası ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağım” dedi.


Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Eyüpspor 3 2 0 1 4 7
2.Beşiktaş 2 2 0 0 4 6
3.Galatasaray 2 2 0 0 2 6
4.İstanbul Başakşehir 2 1 0 1 2 4
5.Fenerbahçe 2 1 0 1 1 4
6.Rizespor 2 1 0 1 1 4
7.Sivasspor 3 1 1 1 0 4
8.Göztepe 3 0 0 3 0 3
9.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
10.Samsunspor 2 1 1 0 -1 3
11.Konyaspor 3 1 2 0 -2 3
12.Bodrum FK 3 1 2 0 -2 3
13.Kasımpaşa 3 0 1 2 -1 2
14.Alanyaspor 3 0 1 2 -2 2
15.Trabzonspor 1 0 0 1 0 1
16.Hatayspor 2 0 1 1 -1 1
17.Adana Demirspor 3 0 2 1 -2 1
18.Antalyaspor 2 0 1 1 -2 1
19.Kayserispor 1 0 1 0 -1 0
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti