Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
ASAYİŞ

FSM Köprüsü’nde kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

GÜNDEM

Beylikdüzü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

ASAYİŞ

Başakşehir’de kamyonu yanan şoför: "Yemek yedim, döndüğümde arabanın alev aldığını gördüm"

KÜLTÜR SANAT

Mahalle sakinleri geleneği bozmadı, 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Ak Parti İlçe Başkanı Basın ile buluşarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Ak Parti İlçe Başkanı Basın ile buluşarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, Sarıyer'deki yerel basın temsilcileri ile bir araya gelerek 7 aylık görev dönemi ve gündeme ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı'nda gerçekleşen toplantıya; Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Verda Yiğit, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Yusuf Korkmaz, Tanıtım Medya Başkanı Ümit Sanlav, İstanbul Gündem, Sarıyer Posta Gazetesi ve Sarıyer Gazetesi temsilcileriyle Simas Yayın Grubu Koordinatörümüz Celalettin Küçük katıldı.

KURŞUN GÖREVDEKİ 7 AYLIK DÖNEMDE YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

Görevdeki 7 aylık hizmet sürecini değerlendiren Halil İbrahim Kurşun, "2 Şubat 2021'de yapılan 7. olağan kongresinin ardından yaklaşık 7 aydır görevdeyiz. Hızlıca yürütme kurulumuzu belirleşenem akabinde 21 mahallemizde yeni seçtiğimiz mahalle başkanı arkadaşlarımızla yola devam ettik.  Çarşamba günleri mahalle başkanlarımızla, Salı günleride yönetim kurulumuz ile toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Geçmiş dönemlerde teşkilatımızda görev alan yaklaşık 950 vatandaşımıza vefa göstergesi olarak ulaşarak halini hatırını sorduk. Üyelerimizi devamlı süretle arayarak AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak yaklaşık 41 bin üyemizle iletişime geçiyoruz. Sarıyer, Türkiye ve Dünya gündemine ilişkin düşüncelerini soruyor, teşkilat olarak bizden taleplerini alıyoruz. Bu kapsamda şu ana kadar 10 bin üyemizle temasa geçtik. Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Hakan Başpınar ile sık sık görüşüyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Aynı şekilde Büyük Birlik Partisi ve diğer ittifak üyesi partilerle de temastayız.
Bu kapsamda Cumhur İttifakı olarak Sarıyer halkına daha iyi hizmet etmek için kafa yoruyoruz. Ayrıca ilçemizin kanat önderleri ve ileri gelenleriyle istişarelerde bulunuyoruz. Seçim stratejilerimizi belirlemek ve yerel tespitleri yapmak amacıyla seçim strateji ekibi dediğimiz Ak Mutfak ekibini oluşturarak yardım derneği olmadığımız halde Sarıyerlilerin dertleriyle dertlenerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da elimizden geldiği kadar destek oluyoruz. Bu kapsamda 327 bin TL'lik market kartı, 240 bin TL'lik nakit zarf ve 4 bin 530 adet erzak kolisi dağıttık. Ayrıca Türk Kızılayı ile birlikte 2 bin 900 parça giysi ve ayakkabı yardımında bulunduk. Bunların dışında 10 çocuğa tablet, 5 engelli vatandaşımıza akülü sandalye, 10 adet manuel sandalye, hastane ve ev tipi hasta yatakları ile çeşitli ev eşyası yardımlarında bulunduk" diye konuştu.

AFET BÖLGESİNE GİDEREK VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLDUK

Bir Halil İbrahim Kurşun dahil 4 kişi, ayakta duran insanlar, ayakkabı ve açık hava görseli olabilir

Kuzey Karadenizde meydana gelen sel felaketi nedeniyle afet bölgesindeki vatandaşlara Devletimiz tüm imkanlarıyla hizmet verirken ellerinden gelidği kadarıyla destek olduklarını söyleyen Kurşun, "AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak selden etkilenen Kastamonu ve ilçelerine  giderek vatandaşlarımızın yanında olduk. Azdavay'da 5, Bozkurt'ta 20, Ayancık'ta 5, Ağlı'da 1 aile olmak üzere toplam 31 ailenin iğneden ipliğe evini donattık. Ayrıca 200 bin TL'lik yardım kartlarını da ulaştırdık. Hayırsever Sarıyerlilerin ve teşkilattaki arkadaşlarımızın destekleriyle toplamda 1 milyon TL'lik yardımı afet bölgesine götürdük. Bu insani bir görev. Bunların dışında PTT Evleri'ndeki Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın annesinin adını taşıyan Zübeyde Hanım İlkokulu'nun sorununu da çözdük. Yaklaşık bin öğrenci kapasiteli okulumuz 2. derecede sit alanıydı. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 2. dereceden 3. derece sit alanına alınmasını sağladık. Bu sayede okulumuzun yeniden yapılmasının önü açıldı" dedi.

GÖKAN ZEYBEK VE ARKADAŞLARI İPTAL ETTTİRDİ!

Yapı Kayıt Belgesi Ne Zamana Kadar Geçerli? - Doğru, güvenilir ve tarafsız  habercilik

Sarıyer'in mülkiyet sorununa ilişkin görüşlerinide açıklayan Halil İbrahim Kurşun, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ile sadece Sarıyer'in sorunlarını ele aldığımız toplantılar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Yarım asrı geçen ve ilçemizin adeta kangreni olan problemlerini çözmek amacıyla önerilerimizi sunuyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Türkiye'deki hazine ve belediye arazileri üzerindeki mülkiyet sorununun çözümü için yapı kayıt belgeleri verilmeye başlandı. Yeni yasa ile birlikte Sarıyerli vatandaşlarımız da yapı kayıt belgelerine sahip oldu. Bu sayede vatandaşlarımız o yapıların sahipleri olduğu tescillendi. Sarıyer birçok bölgesiyle ön görünümde olan bir ilçe. İstanbul Boğazı'nın en nadide ilçelerinden bir tanesi. Fakat birçok vatandaşımız ön görünüm dolayısıyla mağdur oldu.

Dönemin İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayımız Salih Bayraktar'ın yoğun girişimleriyle ön görünümdeki koordinatları değiştirilerek ve ilgili maddeye ekleterek ön görünümde olan vatandaşların da yapı kayıt belgesi sahibi olmaları sağlandı. Fakat bölgemizin CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ve milletvekili arkadaşları tarafından Anayasa Mahkemesi'ne başvurularak ön görünümdeki yapı kayıt belgelerinin iptal ettirildi. Bu, Sarıyerliye yapılabilecek en büyük kötülüktür. Gökan Zeybek, Sarıyer sokaklarında nasıl gezebiliyor? Milletin yararına olan ne varsa CHP'li arkadaşlar Anayasa Mahkemesi'ne giderek iptal ettiriyor. Bunun bir örneğini Turgut Özal döneminde de yaşamıştık. O dönemde çıkarılan tapu tahsis belgelerini iptal ettirmişlerdi" dedi.


ÇAVUŞ APARTMANI SAKİNLERİ MAĞDUR EDİLDİ

Bir Erhan Sevinç ve Halil İbrahim Kurşun dahil 5 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Halil İbrahim Kurşun, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum pratik çözüm noktasında ortaya irade koyan bir kişi. Tüm bakanlarımız öyle fakat Murat Bey çok çalışkan. Sarıyer'in sorunlarını istişare ediyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda Bahçeköy'de yıkılan binanın ardından mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını gündeme getirdik. 39 daireli, 33 hak sahibinin olduğu Çavuş apartmanının sakinleri bize gelerek mağduriyetlerini anlattılar. Çok kısa süre içerisinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda bu mağduriyetlerini giderdik. İstanbul'un merkezinde, Olimpiyat Stadı'nın yanında TOKİ tarafından yapılan lüks konutlara taşınacaklar. 3+1 olan bu konutların yüzde 10 peşinat ve 15 yıl geri ödeme ile sahibi oldular. AK Parti her zaman olduğu gibi vatandaşların yüreğine su serpti. Fakat burada bir husus var. Bu vatandaşlarımızın mağdur olmasındaki en büyük etken Sarıyer Belediyesi'dir. Çünkü vatandaşların devlet tarafından kira yardımı almaları için gereken belgeleri belediye hazırlamadı. Belediye 2 yıldır vatandaşı mağdur etti. Ayrıca Sarıyer Belediyesi vatandaşlarımıza kalacak bir yer göstermedi. Yalnızca Turban Tesisleri'ni açtılar. Fakat hiçbir aile orada kalmak istemedi. Sadece 1 aile 15 dakika kalabildi. Aynı belediye başkanı Manavgat'taki yangın bölgesinde şov yapıyor. Yangını hükümet söndürür. AK Parti 20 yıldır çok yangın söndürdü. Devlet senden isterse tabi ki destek vereceksin ancak senin öncelikli vazifen Sarıyer'in sorunlarını çözmek" dedi.


SARIYERLİLER İÇİN YAPILACAK HALK PLAJINA HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Bir Şehir İçi Kaçamağı: Kilyos | Seturday

Sarıyer'deki plajların pahalı olduğundan dolayı vatandaşın şikayetçi olduğunu söyleyen Kurşun, Sarıyerde halk plajı yapılması gerektiğinin altını çizerek, "Sarıyer Belediyesi halk plajı yaparsa vatandaşlar da yüksek ücretli plajlara gitmek zorunda kalmaz. Sarıyerliler bir halk plajı hak etmiyor mu? Eyüp Belediyesi Ağaçlı Köyü'nde çok güzel bir plaj yapıyor. Ayrıca Boğaz'ın diğer tarafındaki Beykoz Belediyesi'nin halk plajı var. Bu kadar geniş sahil bandına sahip olan Sarıyer bu hizmetten neden mahrum? Partilerinin isminde halk kelimesi var ama halktan bu kadar uzak, vatandaşın değerlerinden ve taleplerinden bihaberler. Ayrıca bu bahsettiğim konu Şükrü Genç'in ilk dönem seçim vaadiydi. Seçimi kazandınız da neden vaadinizi hayata geçirmediniz? Belediye olarak bir iş yapmak için yola çıktınız da ilgili bakanlık veya kurumlar engel mi oldu? Eğer böyle bir durum söz konusuysa ve yapacağınız proje vatandaşın yararına ise Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

BALIKÇILAR ÇARŞISININ DURDURULMASINDA BİR DAHLİMİZ YOKTUR

Balıkçılar çarşısı ile ilgili mağdur edebiyatının yapılmaması gerektiğini söyleyen Kurşun, "Sarıyer Belediyesi balıkçılar çarşısı adı altında 4 adet direk dikti. Sarıyerlilere soruyorum. İlçemize böyle basit, derme çatma bir balıkçılar çarşısını mı layık görüyorlar? Ayrıca projenin yapımı için belirlenen yer İl Tarım Müdürlüğü tarafından, İstanbul Balık Üreticileri ve Su Ürünleri Kooperatifi'ne tahsis edildi. Siz oranın hak sahibine sormadan bir inşaat yapamazsınız. Açıkçası bunun nedenini bir mağduriyet yaratma çabası olarak görüyorum. Fakat açık ve net ifade ediyorum ki Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak projenin durdurulmasında herhangi bir dahlimiz yoktur. 'Yapmak istedik ama izin vermediler' algısıyla bizim üzerinden bir mağdur edebiyatı yapmasınlar. Ayrıca söz konusu proje için CHP'liler de kendi aralarında ikiye bölünmüş vaziyette. Çok sayıda CHP'li projenin belirlenen yere yapılmasını istemiyor" dedi.

SARIYER SPOR KULÜBÜ İÇİN NE YAPTINIZ?

İstanbul İl Spor Müdürü ile görüştüğünü söyleyen Kurşun, "Kendisi yatırımlardan sorumlu kişileri gönderdi. Yusuf Ziya Öniş Stadı'nı çok geniş kapsamlı bir bakıma alacağız. Zeminden tribüne, soyunma odasından yedek kulübelerine kadar her yer elden geçirilecek. Fakat burada bir tereddüt yaşıyoruz. Takım bu süreçte iyi sonuçlar alırsa ve statta bakım başlarsa takımın havasının bozulmasını istemeyiz. İnşallah başarılı oluruz. Bu yüzden çalışmaların ne zaman yapılacağı konusunda kesin karar verilmedi. Konuyu Kulüp Başkanı Saffet Akkoyun ve yönetim kurulu üyeleriyle istişare edeceğiz. Eğer sezon sonu başlanırsa bir sonraki sezona da yetişmeyebilir. Dolayısıyla fikir alışverişinden sonra nihai karar verilir. Sarıyer Belediyesi'nin 38 mahallemizde olduğu gibi Yusuf Ziya Öniş Stadı için de herhangi bir yatırımı yok. Geçmiş dönem belediye Başkanımız Yusuf Tülün zamanında Zekeriyaköy'de antreman tesislerini kurduk, siz 10 yılı aşkın süredir belediyeyi yönetiyorsunuz ve Sarıyer'in markası olan Sarıyer Spor Kulübü'ne hangi desteği verdiniz?" dedi.

ENKA SPOR TESİSLERİNDEN  SARIYERLİLER YÜZDE 10 ORANINDA FAYDALANACAK!

ENKA FOUNDATION / VAKFI
Sarıyer'in, ENKA'ya tahsis edilen Milli Emlaka ait arsaları nedeniyle yüzde 10 oranında sporcu verme hakkı bulunduğunu söyleyen Kurşun, "ENKA'nın bulunduğu arazinin tahsisi esnasında anlaşmaya böyle bir madde konulmuş. Biz dersimize iyi çalışıyoruz. Yaptığım araştırmalarda böyle bir hakkın olduğunu öğrendim. Dolayısıyla bununla ilgili de girişimlerimizi yapacağız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşüp, tespit edilecek sporcu çocukları ENKA'ya yönlendireceğiz. Sarıyer'in gençleri oradan yararlanacak. Bunun dışında çocuklarda Sarıyerlilik bilincinin geliştirilmesi lazım. Bu kapsamda Sarıyer'in maçlarına öğrencilerin getirilmesi için çalışmalar yapacağız. Bu sayede hem takım daha fazla destek hissedecek hem de çocuklarda Sarıyer sevgisi pekişecek. Bu çalışmalar yalnızca çocuklar için olmayacak. Yıllar önce statta kadınlara özel tribün oluşturulurdu. Aynı şekilde kadınları ve aileleri tribünlere çekmemiz gerekiyor" dedi.

BELEDİYE YÖNETİMİ ALGI ÇALIŞMASI YAPIYOR


Belediye yönetiminin algı çalışması yaptığını söyleyen Kurşun sözlerini şöyle tamamladı: "Yıllardır binlerce vatandaşımız sosyal hizmet merkezinden hizmet alabilmek için Kağıthane'ye gitmek zorunda kalıyordu. Gelen talep üzerine Sarıyer'de sosyal hizmet merkezi açmak için bir yer aranıyordu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Çayırbaşı Stadı'nın yanında bulunan ve Sarıyer Belediyesi'ne ait atıl vaziyetteki binada karar kılındı. Fakat Sarıyer Belediyesi burayı bize vermek istemedi. Kaymakamımız Mehmet Özer'in de araya girmesiyle burası Sarıyer Sosyal Hizmetler'e tahsis edildi. Fakat bunu Sarıyer Belediyesi, kendisi talimat vererek yapıldığı algısını yapıyor. Bir belediye, bakanlığa nasıl talimat verebilir? Ayrıca belediye burayı ücretsiz vermedi, aksine kiraladı. Bunun dışında belediye yönetimi halkın yararına olacak bir kurum için o binanın kaç yıllığına kiralanacağı konusunda pazarlık yaptı. Bize 3 yıllığına vermek istediklerini söylediler. Atıl vaziyette olan ve harabe şekilde bırakılan binaya 500 bin lirayı aşkın masraf yapıldı. Sen beni 3 yıl sonrası nasıl dışarı atmak istersin? Yapılan sıkı pazarlık sonucu 5 yıllığına kiraladılar." dedi.

Basınla ilişkilere önem verdiklerini söyleyen Kurşun, her ay basın ile bir araya gelerek ilçe ve ülke gündemine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak istediklerini söyledi.


Haber Kaynak : Simashaber Merkezi

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti