Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

İzmir Basmane’de yapı yüksekliğine 84 metre sınırı

EKONOMİ

Türkiye–Afrika ticareti 40 milyar dolara ulaştı

GÜNDEM

Türkiye ile Yunanistan'ın ticaret hedefi 10 milyar dolar

SİYASET

Bahçeli'den TBMM’deki kürsü işgaline sert tepki: O işgal anti demokratik ve faşizan!

Tarih: 16.03.2023 13:19 Güncelleme: 16.03.2023 13:19
Ahıska Türkleri depremzedelerin yaralarını sarıyor
Dünya Ahıskalı Türkler Birliği (DATÜB), Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaraların sarılabilmesi için afet bölgesine Kocaeli’den 30 konteyner gönderiyor.
Depremin ilk anından itibaren bölgeye giderek burada çeşitli yardım faaliyetleri yürüten Dünya Ahıskalı Türkler Birliği, bu kez de depremzedeler sıcak yuvalarda kalabilsin diye bölgeye 30 konteyner gönderiyor. Yapımı tamamlanan ilk dört konteyner, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde tırlara yüklenerek Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine doğru yola çıktı. DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar ve ekibi de Gebze’ye gelerek yetkililerden konteynerler hakkında bilgi aldı.

"Adeta bir seferberlik ruhuyla bu çalışmayı yürüttük"
Yüzyılın felaketinin ilk anından itibaren depremzedelerin yanında olduklarını belirten DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar, "Bu süreçte Göç İdaresi Başkanlığı ve AFAD koordinasyonunda ihtiyaç duyulan malzemelerle ilgili çalışmalar yaptık. Gaziantep, Nizip, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay Kırıkhan gibi birçok bölgeye ihtiyaç olan malzemelerle tırlarımızı gönderdik. Şu ana kadar 25 tırımızla ihtiyaç malzemesi ve bunun yanı sıra 70 binden fazla insanımızın sıcak yemek ihtiyacını karşıladık. Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Amerika ülkelerinde yaşayan Ahıskalı Türkler ve bizim Dünya Ahıskalı Türkler Birliği temsilcilikleri aracılığıyla hemen büyükelçiliklerimizle, başkonsolosluklarımızla irtibata geçerek ‘Ne yapabiliriz?’ diye onun çalışmasını başlattık. Birçok ülkedeki kardeşlerimizden yardımları toplayarak büyükelçiliklerimizde bulunan AFAD hesaplarına biz bu toplanan yardımları yaptık. Bizim iki türlü çalışmamız oldu. Yurt içinde yaşayan değişik şehirlerdeki halkımızla yaptığımız çalışmalar ve aynı zamanda Türkiye dışarısındaki farklı ülkelerdeki Ahıskalı Türkler cansiperane, adeta bir seferberlik ruhuyla bu çalışmayı yürüttük. Amacımız şuydu; Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanlığı’ndaki Ahıskalı Türkler, ister Türkiye içerisinde yaşasın, ister Türkiye’nin dışında yaşasın, ruhuyla, canıyla, malıyla her zaman Türkiye’mizin ve mağdur olan kardeşlerimizin yanında olduğunu göstermek için bu çalışmaları yürüttük” dedi.

"O bölgede bir Ahıska çadır kenti oluşturacağız İnşallah"
Dünya Ahıskalı Türkler Birliği Başkanı Ziyatdin Kassanov önderliğinde 650 çadırla ile yine depremzedelerin yardımına koştuklarını kaydeden Uçar, "Bugün ilk 4 adet konteynerin yüklemesini yaptık. İnşallah bu konteynerler Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine gidecek ve oradaki kardeşlerimizin yağmurdan, soğuktan etkilenmeden konutları yapılana kadar burada olacaklar. Amacımız şuydu; bu kardeşlerimizin yaralarına bir nebze olsun biz de yardımcı olalım. Hep birlikte yaralarımızı yaralım. Elimizden gelen her türlü imkanı burada kullanarak şu anda devletimizin, milletimizin yanında olduğumuzu gösterelim. Çünkü gün, birlik zamanı, tek yürek olma zamanıydı. Biz de bunu gösterelim istedik. İnşallah bu tırlar bir an önce Pazarcık’a ulaşır ve oradaki kardeşlerimizin sıcak bir yuvası olur. Allah bu aziz millete, bu ülkeye bir daha böyle acı ve kederler yaşatmasın. Buradan toplamda 30 konteyner göndereceğiz. Aynı zamanda yurtdışından getirdiğimiz 650 çadırla o bölgede bir Ahıska kent çadırı oluşturacağız inşallah. Bölgede hem sıcak yemeklerle, hem ikramlarımızla bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Konteynerlerde yatak odası var, oturma bölümü, mutfak, banyo ve tuvaleti var. Bir ailenin çok rahat bir şekilde yaşayacağı imkanları veren bir konteyner" diye konuştu.

"Türkiye’miz için her zaman varız"
Yaşanan afet sebebiyle çok üzüntülü olduklarını vurgulayan DATÜB Kocaeli Temsilcisi Halil Aslan ise "Türkiye’miz için her zaman varız. Başkanımız Ziyatdin Kassanov, ‘Bu konularda hep ileriye atılın, geride kalmayın’ diyor. Her zaman yardımlara koşturuyoruz. Türkiye için her şeyi yaparız. Ülkemiz bizi nasıl kucakladıysa, biz de depremzedeleri kucaklamaya hazırız. Bugün de depremzedeler için Kocaeli’den konteynerler yola çıkacak. İnşallah devamını da getiririz. Devletimizin her zaman yanındayız. Yaşanan afetten dolayı çok üzgünüz. Allah hepimize yardımcı olsun, bir daha kimseye böyle bir acılar göstermesin" şeklinde konuştu.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti