Meridyen Eğitim Kurumları
07.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:58
  • GÜNEŞ 07:23
  • ÖĞLE 13:20
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:08
  • YATSI 20:27
  • BIST 100

    15961,11%-0,32
  • DOLAR

    44,07% 0,18
  • EURO

    51,19% 0,02
  • GRAM ALTIN

    7229,55% 0,68
  • Ç. ALTIN

    11873,13% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Mardin'de Dünya Yetimler Günü'nde Sevgi İftarı Gerçekleştirildi

YEREL YÖNETİMLER

Bozüyük Belediye Meclisi, 2026 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısını Gerçekleştirdi

YEREL YÖNETİMLER

Çorlu Belediyesi, 420 Bin Euro Bütçeli Erasmus+ Projeleri İçin Başvuruları Tamamladı

YEREL YÖNETİMLER

Yeniden Refah Partili Osmanağaoğlu, Karaköprü'deki Merkez Kütüphane'yi Ziyaret Etti

Tarih: 03.11.2023 15:22 Güncelleme: 03.11.2023 15:22
Afet kameralarıyla insanlara yakın çekim yaptığı iddia edilen 3 personelin yargılanmasına devam edildi
Kamuya açık alanlarda kullanılan kameralarla oteldeki insanlara yakın çekim yaparak kameraları amacı dışında kullandıkları iddia edilen İtfaiye Komuta Merkezi’nde görevli 3 sanık personelin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada savunma yapan sanık Salih M., ‘’İzlediğim görüntüde yalnızca namaz kılan bir kadın vardı, diğerlerini bilmiyorum. Kaldı ki en çok kamera ile oynayan bendim’’ dedi.
Kamuya açık alanlarda kullanılan kameralarla 2021 yılında oteldeki insanlara yakın çekim yaparak kameraları amacı dışında kullandıkları iddia edilen Kağıthane İtfaiye Komuta Merkezi’nde görevli 3 sanık personelin yargılanmasına devam edildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz günlerde görülen duruşmada sanıklar Salih M., Oğuzhan A. ve Ünal Ç. hazır bulundu.

‘’Kimin ne izlediğini görmedim de şahit olmadım da’’
Duruşmada tanık olarak dinlenen Y.E., ‘’O zamanlar ekip amiriydim, kimin ne izlediğini görmedim de şahit olmadım da. Her çalışanın kendi adına ait oturum açma ad ve şifresi bulunur. Kimse kimseye vermez. Örneğin ben de vermem. Çünkü o oturum ile açıldığında benim özel bilgilerim görülebilir, kaldı ki benim yetkimde olan kameraların yönünü değiştirme yetkisi olduğundan ben paylaşım yapmam. Zaten bu yetki kullanıcı çoğu arkadaşta da vardır’’ şeklinde konuştu.
Duruşmada davaya konu kameralara ilişkin görüntü tespitleri okundu.
Sanıklardan Oğuzhan A., izlediği hiçbir görüntüde kişilerin olmadığını söylerken, sanık Ünal Ç. ‘’Benim kullanıcı adım bile bulunmamaktadır. Hiçbirini ben izlemedim’’ dedi.
‘’İzlediğim görüntüde yalnızca namaz kılan bir kadın vardı’’
Sanık Salih M. ise savunmasında, ‘’Benim izlediğim görüntüde yalnızca namaz kılan bir kadın vardı, diğerlerini bilmiyorum. Kaldı ki en çok kamera ile oynayan bendim. Kişilerin özel hayatına ilişkin herhangi bir görüntü izlemedim’’ ifadelerini kullandı.
Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, mütalaa hazırlanmak üzere dosyanın tarafına gönderilmesini talep etti.
Mütalaa hazırlanacak
Ara kararını açıklayan mahkeme, dosyanın mütalaa hazırlanabilmesi için Cumhuriyet Savcısına gönderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından kamuya açık alanlarda kullanılmakta olan kameraların, Kağıthane İtfaiye Komuta Merkezi’nde görevli şüpheliler tarafından, görevin verdiği yetki kötüye kullanılmak suretiyle kullanıldığı, bu suretle kamunun ve kişilerin mağduriyetine neden olunduğu iddiasına ilişkin rapor düzenlendiği anlatıldı.
Kameraların oteldeki insanlara yakın çekim yapılarak amacı dışında kullanıldığı belirtildi
İddiaya ilişkin sorumluluğu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlileri hakkında, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen çözümleme raporunun incelendiğinin aktarıldığı iddianamede, Taksim Odakule 2 isimli afet kamerasının 27 Mayıs 2021 saat 03.12.59’dan itibaren görüş açısında bulunan ve otel olduğu bilinen bir binanın, ışığı yanan bazı bölümleriyle bu bölümlerin içerisinde bulunan insanlara yakın çekim yaptığı, bu şekilde kameraların amacı dışında kullanıldığı kaydedildi.
Özel hayatın gizliliğinin ihlal edildiği aktarıldı
Hazırlanan iddianamede, 23 kez bu eylemlerin tekrarlandığı, dolayısıyla görevinin verdiği yetki kötüye kullanılmak suretiyle özel hayatın gizliliğinin ihlal edilerek kişilerin mağduriyetine neden olunduğu kanısına varıldığı aktarıldı.
İddianamede şüphelilerin görevi gereği kullanımına sunulmuş, kuruma ait kullanıcı adı ile şifre tesis edilerek kullanılması gereken kameraları, görevinin gerekleri dışında ve görevinin gereklerine aykırı şekilde kullandığının tespit edildiği kaydedildi. Ayrıca, her ne kadar ön inceleme raporlarında özel hayatın gizliliğini ihlal suçu yönünden de inceleme yapılmışsa da, özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun soruşturmasının şikayete tabi olduğu olayda kamera görüntülerinin uzaktan ve genel nitelikte olması nedeniyle mağdur tespitinin yapılmasının mümkün olmadığı, bu suretle özel hayatın gizliliğini ihlal suçu yönünden ayrıca bir değerlendirme yapılmasının gerekmediği de belirtildi.
Hazırlanan iddianamede şüpheli Oğuzhan A.’nın ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan 6 aydan 2 yıla, şüpheliler Salih M. ile Ünal Ç.’nin ise zincirleme şekilde ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan 7 ay 15’er günden 2 yıl 6’şar aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti