Meridyen Eğitim Kurumları
13.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:48
  • GÜNEŞ 07:13
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:34
  • BIST 100

    16287,81%0,58
  • DOLAR

    44,18% 0,15
  • EURO

    50,87% -0,08
  • GRAM ALTIN

    7265,53% 0,83
  • Ç. ALTIN

    11762,72% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Pendik'te Günlük 52 Ton Geri Dönüştürülebilir Atık Toplanıyor

YEREL YÖNETİMLER

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Öğrencilere Yönelik Kariyer ve Sınav Hazırlık Programları Düzenliyor

YEREL YÖNETİMLER

Pendik Belediyesi Sapanbağları'nda Taşınmaz Satış İhalesi Düzenleyecek

YEREL YÖNETİMLER

Muratpaşa'nın Çevreci Komşu Kart Modeli, Ulusal Uygulamalara İlham Kaynağı Oldu

Tarih: 20.02.2023 11:27 Güncelleme: 20.02.2023 11:27
Adıyamanlı sanatçı yaşadığı ’asrın felaketi’ için ağıt yazdı
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde etkili olan ’asrın felaketi’ olarak adlandırılan yıkıcı depremlerin ardından Aydın’ın Koçarlı ilçesindeki öğretmen evine yerleştirilen Adıyamanlı depremzede yerel sanatçı Abdullah Eryılmaz, yaşadığı üzücü olayı yazdığı ’Adıyaman Başıma Yıkıldı Benim’ isimli ağıt ile dizelere dökerken, okuduğu ağıt ile duygulandırıyor.
6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17’de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk depremin ardından aynı gün içerisinde yine Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. ’Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerde Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illeri de hasar gördü. Depremde 40 binin üzerinde kişi hayatını kaybederken, on binlerce kişi de yaralandı. Yaşanan yıkıcı depremlerin ardından vatandaşlar yardım için seferber oldu. Yapılan planlamalar çerçevesinde depremden sağ kurtulanlar bölgeden tahliye edilmeye başlandı. Aydın’a getirilen Adıyamanlı depremzedeler, ilçelerdeki yurtlara, kamu kurumlarının misafirhanelerine ve çeşitli konuk evlerine yerleştirildi.

Ağıdı duyan herkes duygulandı
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Koçarlı’daki öğretmen evinde kalan afetzede vatandaşları ziyaret ederek ’geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Ziyaret sırasında Adıyamanlı depremzede yerel sanatçı Abdullah Eryılmaz’ın kendisinin yazıp seslendirdiği ağıt duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. ’Adıyaman Başıma Yıkıldı Benim’ isimli ağıdı seslendiren Eryılmaz, salonda bulunan herkesi duygulandırdı.

"Büyük bir felaket yaşadık, yakınlarım enkaz altında kaldı"
Ekip arkadaşlarından ve akrabalarından çoğu kişinin depremde enkaz altında kaldığını ifade eden Abdullah Eryılmaz, "Büyük bir felaket yaşadık. İnsanların çığlık atışı, insanların imdat isteyişi, çocukların ağlayışı ve insanların enkazdan çıkacak olan yakınlarını sabaha kadar sokakta yakılan ateşin başında beklemeleri çok kötüydü. Depremde herkes gibi ben de birçok yakınımı kaybettim. Ben de bir mağdur olarak ailece Adıyaman’ı terk etmek zorunda kaldım. Devlet imkanları ile Aydın’a getirildik ve Koçarlı ilçesindeki öğretmen evine yerleştirildik. Sağ olsunlar bizi burada çok iyi ağırlıyorlar, bizlerle ilgileniyorlar. Vali, kaymakam ve belediye başkanı bizleri ziyaret ettik. Bizlerin yanımızda oldular, bir ihtiyacımızın olup olmadığını sordular. Bizim yanımızda olmalarına çok sevindik" dedi.

"Adıyaman için ağıt yazdım"
Depremin kendisini çok etkilediğini ve Adıyaman için ağıt yazdığını belirten Eryılmaz, "Ben aynı zamanda Adıyaman’ı müzik yönünden tanıtan bir yerel sanatçıyım. Birçok klibim var, çeşitli etkinliklerde sahne alıyordum. Depremden sonra Adıyaman için bir ağıt parçası yazdım. Deprem sadece Adıyaman’da değil diğer birçok ilde de hissedildi ve yıkımlara sebep oldu. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Allah bir daha bu olayları yaşatmasın. Biz nice yüklerin altından kalkmış bir milletiz, zamanında nice zaferler kazanmışız elbet bunun da altından kalkarız" diye konuştu.

"Söylediği türküler ile o anları tekrar yaşıyoruz"
Deprem anını hiçbir zaman unutamadıklarını ve Eryılmaz’ın kendilerine seslendirdiği türkülerle çok duygulandıklarını ifade eden depremzede Fikriye Kölgelikaya, "22 yıl Adıyaman’da kaldım, daha sonrasında da Malatya’ya taşındım. 8 yıldır da oradaydık. Depreme 7’nci kattaki evimizde yakaladık. Deprem anını kelimelerle anlatamam çok kötü bir durumdu. Oradan sağ olarak kurtulduğumuza şükrediyoruz. Çok ağır kayıplarımız oldu. Depremin ardından Elazığ’a, oradan İstanbul’a, son olarak da buraya geldik. Sağ olsunlar devletimiz bize sıcak yuvalar açtı. Adıyaman bitik durumda. Kendisinin söylediği türkülerle biz burada çoğu zaman hüzünleniyoruz. Adeta o anları tekrar yaşıyoruz. Bizim için unutulmaz bir durum. Allah’a şükürler olsun ki ailemize bir şey olmadı. Rabbim bu acıyı, bu korkuyu hiç kimseye göstermesin. Rabbim sonumuzu hayreylesin. Bizimle ilgilenen bizlere destek olan herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.
Vali Aksoy’a ziyareti sırasında İncirliova Kaymakamı ve Koçarlı Kaymakam vekili Canan Hançer Baştürk, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ve Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan da eşlik etti.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti