Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16720,23%2,29
  • DOLAR

    43,59% -0,02
  • EURO

    51,95% 0,72
  • GRAM ALTIN

    7026,68% 1,21
  • Ç. ALTIN

    11665,04% -0,82
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

İzmir Karabağlar’da hiçbir çocuk yalnız hissetmeyecek

GÜNDEM

Bursa Osmangazi’de türküler bu kez garipliği anlattı

EKONOMİ

Sanayi üretiminde madencilik ve enerji arttı

GÜNDEM

İzmir Yurttaş Meclisi'nden 10 maddelik iklimsel öneri

Tarih: 16.02.2023 13:38 Güncelleme: 16.02.2023 13:38
Adıyamanlı depremzede Leyla Yücel:
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ’asrın felaketi’ olarak nitelendirilen 10 ili etkileyen depremlerin ardından yapılan koordinasyon çerçevesinde Aydın’la eşleşen Adıyaman’daki depremzede vatandaşlar bölgeden tahliye edildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Aydın Adnan Menderes Öğrenci Yurdu’nda misafir edilen depremzedelerden Leyla Yücel, "Devletimiz bize sahip çıktı" dedi.
6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17’de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk depremin ardından aynı gün içerisinde yine Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde Kahramanmaraş başta olmak üzere Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illeri de hasar gördü. Depremde 30 binin üzerinde kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi de yaralandı.
Yaşanan felaketin ardından devlet kurumları başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar depremin yaralarını sarmak için seferber oldu. Başlatılan yardım kampanyaları çerçevesinde deprem bölgelerine kısa sürede büyük miktarlarda yardımlar toplanırken, depremzede vatandaşların bölgeden tahliyeleri için çalışma başlatıldı. Gerçekleştirilen planlamalar çerçevesinde ilk olarak Aydın ile eşleşen Adıyaman’da vatandaşlar otobüslerle Aydın’a getirildi. Gerekli kayıt işlemlerinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı öğrenci yurtlarından olan Adnan Menderes Öğrenci Yurdu’na yerleştirilen vatandaşların başta barınma ve yiyecek olmak üzere birçok ihtiyacı karşılanıyor. Öğrenci yurduna yerleşen depremzedelerden biri de Adıyaman’ın Besni ilçesinden Yücel ailesi oldu. Devletin kendilerine kucak açtığını ve zor günlerinde yanlarında olduğunu belirten aile, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan oldukça memnun olduğunu ifade etti.

"Aydın’da bize kucak açtılar"
Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını ifade eden depremzede Aydın Yücel, "Sabaha karşı bir anda evimiz sallanmaya başladı ve gidip-gelmeye başladı. Çocuklarım çekyatta yatıyorlardı, korkudan aramıza girdiler. Dışarıya çıkmaya fırsat bulamadık. Deprem sona erdikten sonra ancak evden dışarı çıkabildik. Baktık ki herkes dışarı çıkmış, toplanmışlar. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Bu ve bunun gibi musibetlerden Rabbim bizleri uzak eylesin inşallah. Burada Aydın’ın kurumları bize kucak açtılar, sağ olsunlar bizi çok güzel ağırlıyorlar. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) buyurduğu gibi bizleri şefkatle karşıladılar. Allah herkesten razı olsun. Aydın’ın çok güzel insanları var, mütevaziler. Evlad-ı Resulullah’a yakışacak hal, hareket ve ahlakları var. Geldiğimizden beri bizi hiç boş bırakmadılar. Sürekli birileri bir ihtiyacımız olup olmadığını soruyorlar. Bizleri takip ediyorlar. İhtiyacı olanlar söylüyor, olmayanlar da teşekkür ediyor. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

"Devletimiz bize sahip çıktı"
Depremde birçok akrabasının enkaz altında kalarak hayatlarını kaybettiklerini gözyaşları içerisinde anlatan Leyla Yücel, "Çocuklarımız ile zor durumda kaldık, rezil olduk. Dışarılarda kaldık ama sağ olsun devletimiz bize sahip çıktı. Ben böyle bir insanlık görmedim. Aydın’ın çok güzel insanları var. Çok güzel ilgileniyorlar. Bizim kardeşlerimiz bizle böyle ilgilenmez vallahi. Allah razı olsun hepsinden, bize destek olan herkesin işi gücü rast gelsin" diye konuştu.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti