Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Ardahan'da Kar ve Buz Temizleme Çalışmaları Kesintisiz Sürüyor

YEREL YÖNETİMLER

Çanakkale Belediye Başkanı Erkek, Portekiz ve İspanya'da Teknik İnceleme Gezisine Katılacak

GÜNDEM

Mardin Sürdürülebilir Enerji ve Yerel İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi

EKONOMİ

ARNİAD 3 yaşında

Tarih: 11.02.2023 14:44 Güncelleme: 11.02.2023 14:44
8 yaşındaki Poyraz bisiklet parasını deprem bölgesine yolladı
Eskişehir’de, Kahramanmaraş merkezli depremi yaşayan vatandaşlar için yardım toplayan bir okulda okuyan 8 yaşındaki öğrenci, biriktirdiği bisiklet parasını kumbarasını ile birlikte deprem bölgesine gönderilmesi için öğretmelerine verdi. Üzerinde ‘Bu para benim bisiklet için biriktirdiğim param. Kumbarayı oradaki kardeşlerime gönderiyorum. Allah sizi korusun, ben sizin için dua edeceğim’ yazılı kumbarayı teslim alan okul yönetimi, minik öğrencilerine bisiklet hediye etti.
Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler de yaraları sarmak için ülkeden yardımlar, afet bölgesine aktarıyor. Büyük bir özveriyle yapılan yardımlarda vatandaşlar, oradaki depremzedelere bir nebze de olsa destek olmaya çalışıyor. Eskişehir’de de binlerce insan afet bölgesine ihtiyaç malzemesi ve maddi yardımlar yapıyor. Odunpazarı ilçesi Vadişehir Mahallesi’nde bulunan bir özel okul da yardım çalışmalarına katıldı. Okul çalışanlarından velilere kadar herkesin katıldığı yardımlarda 8 yaşındaki bir çocuğun biriktirdiği bisiklet parasını okul yönetimine teslim etmesi duygulandırdı. Aziz Poyraz Kaya ismindeki minik, üzerinde ‘Bu para benim bisiklet için biriktirdiğim param. Kumbarayı oradaki kardeşlerime gönderiyorum. Allah sizi korusun, ben sizin için dua edeceğim’ yazılı kumbarasını okul yönetimine teslim etti. Öğrencinin özverili davranışını gören okul yönetimi, kumbara içindeki paraları yardımların içine katarken, minik Poyraz’a da bir bisiklet hediye etti. 8 yaşındaki Poyraz Kaya hem yardımları bölgeye ulaştığı için hem de bisikleti için çok mutlu oldu.

“Mont almıştım onu bile deprem bölgesine yollamak istedi”
Aziz Poyraz’ın annesi olan Özlem Kaya, çocuğunun oradaki özelikle çocuklar için çok üzüldüğünü belirtti. Çocuğunun montunu bile yollamak istediğini söyleyen anne Kaya, “Haberleri izleyip bizim üzüldüğümüz gördü ve ‘Ben kumbaramı vermek istiyorum’ dedi. Ben ilk başta kabul etmedim, ama ısrar edip ‘Ben yine biriktirip bisiklet alırım’ dedi. Sonra okulumuza getirdik topladığımız parayı. Daha sonra öğretmenlerimiz durumu öğrendikten sonra ikinci sevinci yaşattılar. Çocuğuma bisiklet almışlar. Oğlum çok sevindi. Kumbarasında harçlığından artan, bayramdaki harçlıklarını biriktirdiği bir miktar para vardı. İki gün önce mont almıştım onu bile deprem bölgesine yollamak istedi. Daha sonra kumbarandaki paralarla mont alırlar diyerek teselli ettik” dedi.

“Bisiklet almak için biriktirdiği kumbarasındaki parayı biz teslim etmek istedi”
Özel Okul Müdürü Şükrü Erkoca ise böyle ince düşünceli bir öğrencinin okullarında eğitim aldığı için çok mutlu olduğunun altını çizdi. Konuyla ilgili konuşan Erkoca, “Poyraz öğrencimiz kumbarasında bisiklet biriktirmek için para biriktiriyormuş. Daha sonra okulumuzda depremzedeler için para toplandığını duyunca bisiklet almak için biriktirdiği kumbarasındaki bir miktar parayı biz teslim etmek istedi. Bu durumu okul kurucularımız ve öğretmen arkadaşlarımız duyunca hedefi olan bisikleti hediye ettiler. Duyarlı bir davranış, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti