Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    15594,65%0,33
  • DOLAR

    43,29% 0,04
  • EURO

    50,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    6778,74% 2,44
  • Ç. ALTIN

    10690,39% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Bursa İnegöl'de öğrencilere sınav döneminde çorba ikramı

GÜNDEM

Çocuklar Efes Selçuk’ta denizin gizli dünyasını keşfetti

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Bahçeli ile görüşecek

GÜNDEM

“Büyük Küçük El Ele Sinemadan Yemeğe” projesi başvuruları başladı

Tarih: 21.12.2021 20:00 Güncelleme: 21.12.2021 20:00
600 Afgan sığınmacıya ‘İslami temelli’ psikolojik destek verilecek
Türkiye’de yürütülecek proje kapsamında 600 Afgan sığınmacıya psikolojik danışmanlık hizmeti verilecek. Sığınmacılara standart klasik psikolojik danışmanlığın yanı sıra "İslami temelli" psikolojik destek de verilecek.
Türkiye’de yaşayan 600 Afgan’ı içermesi beklenen projede Dr. Mohammad Isaqzadeh ile birlikte Lyla Schwartz ve İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Dr. Abbas Hussaini’nin görev yapması planlanıyor. Proje hakkında konuşan Princeton Üniversitesi’nden Dr. Mohammad Isaqzadeh, projenin Türkiye’deki mültecilere yönelik İslami değerlere göre uygulanacak ilk danışmanlık olacağını söyledi. Isaqzadeh, “Ablam ve ailesi, 2015’ten 2016’ya kadar Türkiye’de mülteci olarak yaşadı. Burada kaldıkları süre boyunca Afgan mültecilerin Türkiye’de karşılaştıkları zorluklardan haberdar oldum. Afgan mültecilerin çoğu Afganistan’da aşırı yoksulluktan aile üyelerini ve arkadaşlarını kaybetmeye kadar travmatik deneyimler yaşadı. Bu kişilerin çoğu Türkiye’ye ulaşmak için çok yoğun fiziksel ve psikolojik sıkıntılar yaşarken, kendi dillerini konuşabilen ve onlara psikolojik danışmanlık sağlayan ruh sağlığı uzmanlarına nadiren erişebiliyorlar. Mültecilere temel başa çıkma becerilerini öğretme fikri işte böyle ortaya çıktı” dedi.

“Dualar ve zikir gibi İslami gelenekleri içerecek”
Danışmanlıkta kullanılacak yöntemler hakkında bilgi veren Isaqzadeh, iki tip danışmanlığın söz konusu olduğunu belirterek, “Standart psikolojik danışmanlık, ’Şimdi Başla’ adı verilen bilişsel davranışçı terapi müdahalesine dayanmaktadır. Katılımcılara baş etme becerilerini ve depresyon, kaygı ve post travmatik stres bozukluğu (PTSD) ile ilgili olumsuz duygularla nasıl başa çıkacaklarını öğretir. Program, ABD ve Avrupa’da geniş çapta uygulanmış ve incelenmiştir. İslami temelli danışmanlık, ’Şimdi Başla’dan sonra modellenecek ancak dualar ve zikir gibi İslami gelenekleri içerecek; Allah, tevekkül, sabır gibi kavramlara dayanacak ve hayatta zorluklarla mücadele konusunda Hz. Peygamber’in hayatından dersler alınacaktır" ifadelerini kullandı.
Projenin sonunda "Şimdi Başla" eğitiminin İslami olarak entegre edilmiş versiyonunu alan göçmenlerin zihinsel sağlıklarında önemli bir iyileşme olduğunu tespit etmeleri halinde kendilerini başarıya ulaşmış sayacaklarını belirten araştırmacı Isaqzadeh, "Projenin Müslüman mültecilere yönelik temel ruh sağlığı hizmetlerinin ölçeğini çoğaltıp genişletmek için büyük bir potansiyeli olacaktır. Her cemaatte birkaç psikolog veya danışman bulunurken, her cemaatte bir veya birden fazla imam bulunur. İmamlar, danışmanlık ve baş etme becerileri üzerine kısa bir eğitime katılabilir ve mültecilerin savaşın ve yerinden edilmenin olumsuz psikolojik etkileriyle daha iyi başa çıkmalarına yardımcı olabilir" şeklinde konuştu.

“Afganlar çaresizlikten Türkiye’de”
Isaqzadeh konuşmasını şöyle sonlandırdı:
"Afganlar çaresizlikten Türkiye’de. Ülkeleri 42 yıl savaş ve kargaşa yaşadı. Türk hükümeti ve halkı çok cömert davranmış ve Afganlara inanılmaz bir konukseverlik göstermiş olsa da Afgan mülteciler nadiren Türkçe biliyor ve iş bulma, ailelerini geçindirme konusunda aşırı zorluklarla karşılaşıyorlar. Projenin sonunda ’Şimdi Başla’ eğitiminin İslami olarak entegre edilmiş versiyonunu alan mültecilerin zihinsel sağlıklarında önemli bir iyileşme olduğunu tespit edersek başarı elde edilecektir.”

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti