Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5742,83% -0,16
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Pendik Belediyesi YETGİM, Kadınlar İçin Kaynakçılık Eğitimi Başlattı

YEREL YÖNETİMLER

İçişleri Bakanı Yerlikaya: İstanbul'da Suç Oranlarında Önemli Düşüş Yaşanıyor

YEREL YÖNETİMLER

Yomra Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

YEREL YÖNETİMLER

ADALET BAKANI TUNÇ, TRABZON'DA ARAKLI ADALET SARAYI'NIN AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU

Tarih: 07.02.2024 14:03 Güncelleme: 07.02.2024 14:03
6 Şubat Depremleri Şile’de anıldı
Şile’de Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerinin yıl dönümünde yaşamını yitirenler için Şile Belediyesi ev sahipliğinde anma programı düzenlendi.
Depremin birinci yılında, tüm Türkiye’de olduğu gibi Şile’de de anma programı düzenlendi. Şile Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleştirilen anma programında Şile Arama Kurtarma Derneği Başkanı Zafer Ketenci, Garnizon Komutanı Mehmet Sutaşır ve Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın yaptığı konuşmalar ve ekranlara yansıtılan video sunumlar salonda bulunan izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Başkan Ocaklı: “Ülkemizde deprem gibi bir hakikat var”
Gerçekleştirilen anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonrasında söz alan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, depremden etkilenen illerden biri olan Hatay’da Şile Belediyesi koordinasyonunda yapılan çalışmalarda adeta bir destan yazıldığını belirtti. Doğal afetler karşısında daima tedbirler alınması gerektiğini dile getiren Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.
Başkan Ocaklı, “Ülkemizde deprem gibi bir hakikat var. Bu depremi hiç kimse hesap etmedi. Sabah 04.12’de bir anda asrın felaketi oldu ve binlerce vatandaşımızı toprağa verdik. Hepimiz dikkatli ve tedbirli olmak zorundayız. 6 Şubat depremlerinden sonra bizler de Şile Belediyesi olarak gerekli dersi aldık ve hazırlıklarımıza başladık” dedi.

Başkan Ocaklı: “Bölgede küçük bir Şile Belediyesi kurduk”
Başkan Ocaklı 6 Şubat depremleriyle ilgili Şile Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalara dair yaptığı açıklamada, "Deprem felaketini haber aldığımız an itibariyle İlçe Kaymakamlığımız ve devletimizin tüm ilgili kurumlarıyla hummalı bir çalışma yürüttük. Şileli hemşehrilerimizin büyük destekleriyle yüzlerce yardım tırını deprem bölgelerine yolladık. Teknik araçlarımızı yolladık, iş makinelerimizi yolladık, mimarlarımızı, mühendislerimizi ve iş gücümüzü bölgeye hızlı bir şekilde sevk ettik. Köy fırınlarımızda pişirdiğimiz 100 binlerce ekşi mayalı köy ekmeğimizi araçlarla bölgeye ulaştırdık. Antakya Küçükdalyan bölgesinde küçük bir Şile Belediyesi kurduk ve depremin 3’üncü günü itibariyle orada hazır hale getirdiğimiz aşevimizle günde 10 bin kişiye üç öğün sıcak yemek dağıttık. Bölgede yaklaşık 10 ay kaldık. Daha sonra da çok gittim ve o acıyı, hüznü her seferinde içim acıyarak yaşadım. Allah milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Hatay’a canlı bağlantı yapıldı
Konuşmalar sonrasında bölgeden canlı bağlantı yapıldı. Depremin 1’inci yıl dönümünde bölgede bulunan Şile Belediyesi Sosyal Destek Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekiplerle kurulan canlı bağlantıda duygusal anlar yaşandı. Hatay’da bulunan aileler ve çocuklar destekleri için Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’ya ve ekibine teşekkür etti.
Düzenlenen anma programı, arama kurtarma ekiplerine teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Programa; Garnizon Komutanı Mehmet Sutaşır, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Şile İlçe Emniyet Müdürü Hazım Gümüş, İlçe Millî Eğitim Müdürü Okan Ayhan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bedrettin Naim Arslan, belediye başkan yardımcıları, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler: 6 şubat depremleri şile’de anıldı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti