Meridyen Eğitim Kurumları

4. Uluslararası Avrasya Mikoloji Kongresi devam ediyor

4. Uluslararası Avrasya Mikoloji Kongresi devam ediyor

4. Uluslararası Avrasya Mikoloji Kongresi devam ediyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 4. Uluslararası Avrasya Mikoloji Kongresi Troia Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Kongrede, Kastamonu Üniversitesi İhsangazi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Veteriner Hekim Abdullah Şimşek, ’Ahırlardaki Mikrofungal Kontaminasyonun: Veteriner Hekimler ve Hayvanlar İçin Sağlık Riskleri ve Ekonomik Etkileri’ konulu sunum gerçekleştirdi.
Dün açılışı gerçekleştirilen 4. Uluslararası Avrasya Mikoloji Kongresi, Troia Kültür Merkezi’nde devam ediyor. Kongrede, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler, mikoloji (mantar bilimi) alanında yapılan çalışmalar hakkında sunumlar yaptı.
Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu Amfisinde de devam eden kongrede, Kastamonu Üniversitesi İhsangazi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Veteriner Hekim Abdullah Şimşek, ’Ahırlardaki Mikrofungal Kontaminasyonun: Veteriner Hekimler ve Hayvanlar İçin Sağlık Riskleri ve Ekonomik Etkileri’ konulu sunum gerçekleştirdi. Sunumda Öğretim Elemanı Abdullah Şimşek, Veteriner hekimlerin sağlık sektörünün vazgeçilmez bir parçası olduğunu, sağlık çalışanı sayılmadıklarına dikkat çekti. Şimşek, insan, hayvan ya da çevre sağlığı olmadığını, tek tip tek sağlık olduğunu vurguladı. Aynı zamanda veteriner hekimlerin çalışma şartlarının ve ortamlarının sağlık için elverişsiz olduğunu da ifade etti.
Kongreyle mikoloji alanında yeni araştırmaların paylaşılması ve genç bilim insanlarının bu alanda teşvik edilmesi hedefleniyor.


Çarşamba 29.7 ° / 23.1 °
Perşembe 29.6 ° / 22.6 °
Cuma 28.9 ° / 22.1 °
  • BIST 100

    10021,8%-0,87
  • DOLAR

    34,00% 0,07
  • EURO

    37,64% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2728,25% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4462,55% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun