Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11189,50%1,65
  • DOLAR

    42,54% -0,05
  • EURO

    49,54% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5730,81% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Melis Devrim'den dünya dansında bronz başarı

SPOR

Trabzon'da şampiyonların gösterisi nefes kesti

YEREL YÖNETİMLER

Aksaray Bilgihane Öğrencileri Bilim Merkezi'nde Sinema ve Bilimle Buluştu

YEREL YÖNETİMLER

Eski Milli Futbolcu Engin Verel, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek'i Ziyaret Etti

Tarih: 02.06.2021 13:41 Güncelleme: 02.06.2021 13:41
“2 yaşından 82 yaşına kadar teknoloji bağımlılığı konusunda risk altındayız”
Prof. Dr. Mücahit Öztürk, “Bana göre 2 yaşından 82 yaşına kadar herkes teknoloji bağımlılığı konusunda risk altındadır. Nedeni ise çocuğun daha kendini bulmaya başladığı ve çevreye ilgi duyduğu ilk andan itibaren eline ekran, akıllı telefon, tablet ve bilgisayar veren bir nesil görüyoruz. Tabii ki buradan başlayan bir problem yaşlandıkça da devam edecektir” dedi.

Yeşilay’ın teknoloji bağımlılığına karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği 5’inci Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi online olarak başladı. Yarın da devam edecek olan kongrenin açılış konuşmasını Prof. Dr. Mücahit Öztürk gerçekleştirdi. Toplantıda 16 ülkeden 16 konuşmacı ve Türkiye’den 13 bilim insanı bilgilerini aktaracak. Toplantıda ele alınacak konu ise teknoloji bağımlılığı ve bu konuya dair alınacak çözümler olduğu belirtildi.

“2 yaşından 82 yaşına kadar herkes teknoloji bağımlılığı konusunda risk altında”
En küçük yaştan ilerleyen yaşlara kadar her bireyin teknoloji bağımlısı olma riskini taşıdığını belirten Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, “Bana göre 2 yaşından 82 yaşına kadar herkes teknoloji bağımlılığı konusunda risk altındadır. Nedeni ise çocuğun daha kendini bulmaya başladığı ve çevreye ilgi duyduğu ilk andan itibaren eline ekran, akıllı telefon, tablet ve bilgisayar veren bir nesil görüyoruz. Tabii ki buradan başlayan bir problem yaşlandıkça da devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“Tıbbi olarak hastalık kabul edilmiş 5 bağımlılık türü var”
Dünya sağlık örgütünün de tıbbi olarak kabul ettiği toplamda 5 bağımlılık türünün bulunduğunu belirten Prof. Dr. Öztürk, “Dünya sağlık örgütünün ve psikiyatri otoritelerin kabul gördüğü toplamda 5 bağımlılık türü bulunuyor. Bunlar tütün, alkol, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımı, kumar ve teknoloji bağımlılığı. Aslında ilk 4 söylediğim bağımlılıklar, kesinlikle kullanılmasın dediğimiz bağımlılık türleri. Fakat iş teknoloji bağımlılığına geldiğinde, burada bir müddet duruyoruz. Zaten dünyadaki kimsenin iletişim teknolojilerine bir itirazı yok, sorunda buradan çıkıyor. Şuan yapmış olduğumuz toplantıyı bile teknolojiyi kullanarak gerçekleşiyor. Teknoloji kullanımı bir yere kadar gayet normal. Tümden teknolojiyi reddetme imkanımız yok ve mantıklı değil. Sorun burada teknolojinin esiri olmak, onsuz yapamamak. Bu durumlara dikkat etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Pandemi döneminde teknoloji kullanımı arttı”
Özellikle son dönemde pandeminin getirdiği zorluklardan biri olan eve kapanma sürecinde teknoloji bağlılığının arttığını belirten Prof. Dr. Öztürk, ’’Özellikle son dönemde, pandemi sebebiyle eve kapanmadan dolayı teknoloji bağımlılığı arttı. Gençler, bu dönemde birçok zararla karşı karşıya kaldı. Bunlar neler? Masanın başında oturma süreleri arttı, online oyun oynama süreleri arttı, bu sürenin artmasıyla gençler saatlerce masa başında oturup yemeklerini dahi o masada yemeğe başladılar. Sosyal çevresiyle olan bağlar kopmaya başladı. Aslında online oyunlar ile kumar arasında bir ilişki var’’ dedi.

“Bağımlı olan bireylerde ne gibi sorunlar oluşur”
Bağımlı olan bireylerde gözlemlenen sorunlara dikkat çeken Prof. Dr. Öztürk, “Çocukların sorumluluklarını yapmaması, derslerine önem göstermemeleri, akademik hayatını boşlaması, sosyal ilişkilerden kaçması, yüz yüze ilişkilerden keyif almaması, fiziksel hareketlerden kaçması, bir sanatsal faaliyet ile ilgilenmemesidir. Kısaca sosyal hayatı bırakması sadece bir ekrana kendilerini esir etmeleri demektir” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti