Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Zeydan Karalar, Adalet Çadırı'nı Ziyaret Etti

YEREL YÖNETİMLER

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne Avrupa'dan Üçüncü Kez Yönetişim Ödülü

YEREL YÖNETİMLER

Yunusemre Belediyesi Sevgililer Günü'nde Türk Sanat Müziği Konseri Düzenleyecek

YEREL YÖNETİMLER

Ardahan'da Kar ve Buz Temizleme Çalışmaları Kesintisiz Sürüyor

Tarih: 19.05.2023 14:04 Güncelleme: 19.05.2023 14:04
19 Mayıs tatilini fırsat bilen tatilciler Midilli’ye koştu
Hafta sonunun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’yla birleşmesini fırsat bilerek tatilini Yunanistan’ın Ege’deki adalarında geçirmek isteyenler, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde yoğunluğa neden oldu.
İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Manisa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerden gelenler, hudut kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ayvalık-Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen turizm acenteleri, yüzlerce metre uzayan kuyruklar nedeniyle ek seferler koymak zorunda kaldı.
Yıllardır Midilli ile Ayvalık arasında karşılıklı seferler düzenleyen turizmci Eşref Jale yaptığı açıklamada, 19 Mayıs tatili için Midilli başta olmak üzere Ege’deki birçok Yunan adasına yoğun talep olduğunu söyledi.
Midilli-Ayvalık arasında yolcu taşımacılığı yapan firmaların ek seferler düzenlemek zorunda kaldıklarını belirten Jale, “40 yıllık tecrübeli bir turizmci olarak söylüyorum. Bugüne kadar hiçbir 19 Mayıs’ta Ayvalık hudut kapısından dışarıya bu kadar yoğun bir çıkış yoktu. Arkadaşlarla istişare ettiğimizde bu durumun pandemi sürecinin sona ermesine ve içinde bulunduğumuz seçim stresini biraz olsun üzerlerinden atmaya yönelik olduğunu düşünüyoruz. Bu yoğunluğun nedenini tespit edebilmek biraz da zor. Bu durum bizim gibi acenteler için ekonomik anlamda tabiî ki memnuniyet verici” dedi.
Ayvalıklı turizmcilerden Öztürk Turhan da, yoğun iş temposu nedeniyle büyük şehirlerde bunalan çalışanların, 3 günlük tatili en iyi şekilde değerlendirmek istediğini, bu yüzden de Yunanistan’ın Ege’deki adalarının ekonomik olması başta olmak üzere, tatilcilerin yabancı bir ülkeyi görmek istemesinin yanı sıra tatilin 3 gün olmasının talebi arttırdığını vurguladı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle karşılaştıkları yoğunluktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Turhan, “Şu anda 4 ayrı firmaya ait 4 feribot Yunanistan’ın Midilli Adası’na yaklaşık bin 500 tatilciyi götürecek. Bu yoğunluk Cumartesi ve Pazar günü de sürecek. Bunun için de firmalar olarak ek seferler düzenledik. Midilli -Ayvalık arasında karşılıklı seferler düzenledik. Her iki taraftan da yoğunluğumuz var. Bu yoğunluklar hem Ayvalık hem de Midilli esnafına ekonomik anlamda memnuniyet verici getiriler sağlıyor” diye konuştu.
3 günlük tatil, tatilciler için fırsat oldu
Tatilcilerden Mehmet Ali Sicim 19 Mayıs tatilini ailesiyle birlikte Yunanistan’ın Midilli Adası’nda geçirmek istediğini ifade ederek "Bugüne kadar Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki pek çok adasını gezdik. Midilli Adası’nı görmemiştik. Şimdi ise bu güzel adayı görmeye gidiyoruz. Türkiye’de Tatil yapmak ekonomik anlamda bizi biraz yorduğu için tatil fırsatlarını Ege Adaları’ndan yana değerlendirmek durumunda kalıyoruz." dedi.
Yunanistan’ı görmeyi çok istediğini aktaran ve İstanbul’dan geldiğini kaydeden tatilcilerden İbrahim Naybant ise 3 günlük tatilin kendileri için fırsat olduğunu ve arkadaşlarıyla birlikte tercihlerini de ilk defa gideceği Midilli Adası’ndan yana kullanmaya karar verdiklerini kaydetti.
Tatilcilerden Gökhan Şahin ise Midilli Adası’nı daha sakin olduğu için tercih ettiklerini ancak, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı’ndaki uzun kuyruğu görünce sakinliğin artık Midilli Adası’nda da kalmadığını düşünmeye başladığını vurgulayarak, Ege’deki Yunan adalarının ekonomik anlamda Türkiye ile hemen hemen aynı fiyatlara sahip olduğunu söyledi.
Öte yandan, yoğun kalabalık nedeniyle Deniz Hudut Kapısı yakınındaki tüm otoparklar tatilcilerin araçlarıyla adeta doldu taştı.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti