Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Adalet Bakanı Tunç, Hükümlülere Verilen Mesleki Eğitimin Üretim ve Islah Sürecine Katkısını Açıkladı

YEREL YÖNETİMLER

Bozüyük Belediye Başkanı Bakkalcıoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı Yayınladı

YEREL YÖNETİMLER

İpekyolu Belediyesi Halkla Dayanışma Yemeğinde Buluştu

YEREL YÖNETİMLER

Van'da Atlı Jandarma Timleri Kaçak Avcılığa Karşı Deltada Devriye Görevinde

Tarih: 11.07.2023 10:39 Güncelleme: 11.07.2023 10:39
15 Temmuz Gazisi Üzeyir Civan: “Ben kolumu kaybetmiştim ama cennet vatanımı kaybetmemişim”
15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı gişelerinde darbeci askerlerin açtığı ateş sonucunda sol kolunu kaybeden Gazi Üzeyir Civan, “Ben kolumu kaybetmiştim ama cennet vatanımı kaybetmemişim. Keşke bir kolum değil bin canım, bin evladım olsa da bu cennet vatanı uğruna feda olsa” diye konuştu.

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı gişelerinde darbeci askerlere karşı mücadele eden Üzeyir Civan, darbecilerin açtığı ateş sonucunda sol kolunu kaybetti. Gazi Civan, hain darbe girişiminin 7. yıl dönümüne günler kala darbe gecesi yaşadıklarını anlattı. Civan, 15 Temmuz gecesi yaralanma anında çekilen görüntüleri ve şehitler albümünü gözleri dolarak izledi. Gazi Civan, “Ameliyattan uyandığım esnada başucumda yeğenimi gördüm ve ne oldu, bitti mi? diye sordum. ‘bitti dayı’ deyince ben de derin bir nefes çekerek, Elhamdülillah dedim. Ben kolumu kaybetmiştim ama cennet vatanımı kaybetmemişim. Keşke bir kolum değil bin canım, bin evladım olsa da bu cennet vatanı uğruna feda olsa” dedi.

“Kardeş kanı akmasın istedim”
Darbe gecesi yola çıkışını anlatan Üzeyir Civan, “Darbe gecesinde darbe haberini aldıktan sonra hemen ailelerimizle istişare yaparak Sabiha Gökçen Havalimanına gitme kararı verdik. Önemli bir noktaydı, kaybedilmemesi gereken bir noktaydı. Orhanlı Gişeleri mevkiine geldiğimiz esnada önceden haber alan polis kardeşlerimiz yolları kapatmışlardı. Bizler mecburen araçlarımızdan inerek Orhanlı Gişelerindeki çatışma ortamına denk geldik. Oraya gittiğimiz zaman, Mehmetçiklerimizin hiçbir şeyden haberi yoktur, darbeci hainler kendi emellerine alet etmesinler düşünesiyle hareket ettim. O kalabalığa yüksekçe bir yere çıkarak ‘asker ve polis kardeştir’ gibi slogan attırdım. Darbeden haberdar olmayacak nitelikteki Mehmetçiklerimiz olaylardan haberdar olsun, vatanına hainlik etmesinler istedim. Neticede gelen sesler silah sesleriydi. Orada arkadaşlarla konuşurken, ‘bunlar bizim askerimiz, bunlar bizim polisimiz. Kardeş kanı akmaması için bir şeyler yapmalıyız’ dedik” dedi.

“Üzerlerine koşarak gittim”
Darbecilerin üzerine koştuğunu ifade eden Civan, “Silah sesleri kesildikten sonra, asker ve polisin arasına girmek için yolun ortasına çıktım. Gençler sağa tarafımdayken, yolun ortasına geldiğim esnada darbecilerin mevzi değiştirdiğini gördüm. İki elimi havaya kaldırıp, üzerlerine doğru koştum. ‘durun yapmayın silahlarınızı bırakın, hepimiz kardeşiz’ dedim. Üzerlerine doğru koşarak gittim, onlara yaklaştığım esnada kulaklarımda bir çınlama sesi ve kolumu elektrik çarptığını fark ediyordum. Yere uzandığımda parmağımın üzerinde kan pıhtısı gördüm. Bir şeyim yok diye düşünürken kolumun sarktığını ve adeta et parçasının kolumu tuttuğunu gördüm” şeklinde konuştu.

“Ben kolumu kaybetmiştim ama cennet vatanımı kaybetmemişim”
Gazi Civan, “Ameliyattan uyandığım esnada başucumda yeğenimi gördüm ve ne oldu, bitti mi? diye sordum. ‘bitti dayı’ deyince ben de derin bir nefes çekerek, Elhamdülillah dedim. Ben kolumu kaybetmiştim ama cennet vatanımı kaybetmemişim. Keşke bir kolum değil bin canım, bin evladım olsa da bu cennet vatanı uğruna feda olsa” dedi.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti