Meridyen Eğitim Kurumları

Onur Yüksel


YEREL SEÇİMLER VE SARIYER ÜZERİNE

Ülke ve millet olarak bir seçimi daha geride bıraktık ,



önceki genel seçimlere Anadolu’nun damgasını vurduğunu tencere’nin hükümeti değiştiremediğini , değiştirmediğini  ancak gerekli mesajı verdiğine o dönemki sonuçlardan sonra yazımda  değinmiştim. Aradan geçen süre içersin de seçmen artık çözülemeyen düşürülemeyen enflasyon ve hayat pahalılığına da göz önünde bulundurarak tercihini yaptı. Bu sefer tencere yeni bir siyasal iklim oluşturdu. Genel de verdiği yetkiyi yerel de vermedi.
Sandığa katılım muhalefet de çok yüksek iken iktidar tarafında ise daha düşüktü. 
Aday ve meclis üyeleri belirlenirken bir çok şeyin gözden geçirilmesi analiz edilmesinin gerekliliği tekrar ortaya çıktı. Ancak daha önce yapılan yanlışlar yine yapıldı. 
Bir çok Sarıyer’li Sn.Şems Çakıroğlu veya Sn. Halil İbrahim Kurşun’un aday olmasını bekliyor ve tahmin ediyordu. Çünkü bu isimler sokak da tanınırlık olarak diğer tüm adaylardan öndelerdi. 
Cumhurittifaki adayı Sn. Hüseyin Coşkun’nun da hakkını verelim  , azmi , meşaketi , tevazuluğu , projeleri uzun dönemdir meclis üyesi olmasından dolayı sahip olduğu bilgi ve Sarıyer’e hakimiyeti ile taraflı tarafsız herkesin beğenisi topladı gönüllere girdi. Siyaset uzun soluklu bir maraton ilerde bürokrasi de veya başka alanlarda muhakkak olacaktır olması da gereklidir. Sarıyer için kazanımdır.
Chp’nin adayı Sn.Mustafa Oktay Aksu açık ara farkla önde bitirdi ve Sarıyer’in yeni Belediye Başkanı oldu. Umarım Sarıyer in beklediği hizmet ve beklentileri karşılar. Kazanan Sarıyer ,Sarıyerliler olur. 
Herkesin Başkanı olabilir.