Meridyen Eğitim Kurumları

Nesrin Akkoç


YANGIIIIN VARRRRR!

Sevgili okurlarım bu yazıda duygularımı sizlerle paylaşmak istedim. Avazım çıktığı kadar gökyüzüne haykırmak istedim. Acı ama gerçek ve farkında olmamız gereken konular maalesef!


İçimden YANGINNNN VARRRR diye bağırmak geçti. Ve Kim duyar bilemem ama Kimse duymasa da hepimiz sağır, dilsiz  gibi olsak da ‘’EVRENİN YARADANI BELKİ DUYAR’’ diye haykırmak istedim alabildiğine…!

Yangın varrrr diye bağırmak istiyorum. Her yer yangın yeri, Ormanlarımız  cayır cayır yanıyor, Ormanda ki tüm canlılar çatır çatır yanıyor, her yanı et kokuları sarmış , feryat figan yangın varrrr. Allahım bu nasıl bir ACI…! Doğa yok ediliyor!  Yangın günlerdir sürüyor. Çünkü; Yangın söndürme ekipmanları yetersiz , uçak ,  yeterince söndürecek uçak yok ! Yangınlar almış başını gidiyor, Yangınnn varrr. Yöneticilerimiz nerede? İş başa düştü Halk elinden geleni yapmaya çalışıyor. 

Yangınnnn varrrr yangın varrrr Ekonomide yangın var, son yıllarda gıdalarda artan artana. Piyasa almış başını gidiyor dur! Diyen yok. Her şey ateş pahası  bütün fiyatlar % 100-200 arttı. Maaşlar % 8-9 arttı. Yangın varrrrr mutfakta yangın var. Pazara iniyorsunuz pazarcı; ‘’Abla satamıyoruz’’ diyor. Emekli , ‘’Para gelmeden Doğalgaza, Elektriğe, Suya, Kiraya gidiyor ‘’diyor.  Halk ‘’param yok ki 3 çocukla ne alayım karnımızı doyuramıyoruz  ‘’diyor, çöplükten atık sebzeleri topluyor. Yangın varrrr

Yangıııın varrrr yangın var Sağlıkta yangın var, ilaçlarınızın gerekli olanlarını alamıyoruz, aldıklarınızı maaşınızdan kesiyorlar, her şey parayla, maaşı alınca anlıyorsunuz.  O zaman 40 yıl niye sigorta ödedik. Kalp krizi geçiriyorsunuz veya ayağınız kırılıyor fizik tedavi için Tedaviler için en erken 1/3 ay sonraya gün veriliyor. ( Bu arada ayağınız sakat kalabilir, ya da kriz geçirirseniz ölebilirsiniz  ) Derdinizi çağrı merkezine anlatmanız mümkün değil. YETKİM YOK EN YAKIN GÜN 1-3 AY SONRAYA deyip çıkıyor işin içinden.  Randevusuz asla Doktorlar bakmıyor.Acılarla baş başa bırakılıyorsunuz maalesef Yangııınnnn varrrr

Yangın varrrrrr yangın var, Eğitim de yangın varrrr bilmem kaçıncı Milli Eğitim müdürü istifa etti. Eğitim yaz boz tahtası gibi her gelen bir şeyler deniyor olmadı başkası gelsin. Çocuklar şaşkın ne yapacaklarını bilemiyorlar, Sınavlar paralı sanki ticarethane her sınava ayrı para ödüyorsunuz şaka gibi. ( Çoğu işsiz bu gençlerin sınav paralarını nasıl bulacaklar diye düşünen yoook ) Her gün sistem değişiyor gençlerin beyni döndü değişiklikleri takip etmekten, hocaların müfredatı belli değil kim ne yapacağını bilemiyor, Müfredat kuşa döndü ,hocalarsa perişan. Veliler isyanda ,Eğitimde yangın varrrr 

Yangınnn varrr Sosyal hayatta, ilişkilerde yangın var, boşanmalar yılların rekorunu kırıyor, aileler dağılıyor, çocuklar mağdur oluyor, kadınlar öldürülüyor, kız çocukları katlediliyor. Yangın varrrrr

Kısaca her yerde, her alanda YANGIIIINNNN VARRRRR! İmdatttttt! Peki sorumlu kim?  

Biz ne ara bu hale geldik . Bize bunlar sunulurken neden sorumluluklarımızı yerine getiremedik?        Biz ne ara bu kadar hayattan, sevgiden, saygıdan, yaşamdan koptuk. Ne oldu da Ülke yangın yerine döndü. Nerelerde nasıl hatalar yapıldı? Peki bunların Farkında mıyız?  Demek ki bir yerlerde birileri yanlış yaptı. O zaman geç olmadan Fabrika ayarlarına dönmek için hepimiz birlikte elimizden geleni yapalım. 

Ülkenin halini gördükçe gülümsemelerimiz dudaklarımızda kurudu. Hatta gülmeyi unuttuk. Son bir kaç yılda. Güzel bir şey göremez olduk. Çirkinlikler donattı her yeri, ola ki gülümseyecek olsak içten gelerek bir kelebeğe, bir kuşa ;  hayata ayıp mı olur , bu kadar acının ortasında diyerek boğazımıza düğümlenir o gülümsemelerimiz. Velhasıl ARAFTAYIZ, ARAFTA!

Ve şimdi soruyorum tüm bunların sorumlusu kim? Yönetenler mi?

Peki halkın  hiç sorumluluğu yok mu? Çok ACI OLSA da tüm bu yaşanmış acıların bir daha yaşanmaması dileğimle, gelmiş geçmiş olması dileğimle, Umarım bu acı tecrübeler bizleri kendimize ve çevremize karşı daha sorumlu yapar da geleceğe daha dikkatli adımlarla yürürüz.

Sonsuz sevgi ve saygılarımla,

Aydınlık, Mutlu, Huzurlu, Başarılı yarınlar dileğimle, Her şey gönlünüzce olsun

Ramazan Bayramımız Kutlu olsun