Meridyen Eğitim Kurumları

Ümit Sanlav


TWETTER'DA ELON MUSK DÖNEMİ

Amerikalı girişimci Elon Musk 44 milyar dolarlık anlaşmaya imza atarak sosyal medya platformu Twitter'ı satın aldı.


Aslında bu satışa sürekli güç kaybeden ve dijital oratamda sürekli güncellenen kullanıcı alışnalıklarına inovatif anlamda ayak uyduramadığı için güç kaybeden twitter’ın da, özellikle siyasi ve manipülatif paylaşım imkanlarından dolayı twetter’dan bir türlü vazgeçmeyen twitter kullanıcılarının da, kurtuluşu olabilecek bir gelişme gözüyle bakıyorum.

Bizi bu ümit var düşüncelere sevk eden, Musk’ın, anlaşmanın duyurulmasının ardından yaptığı ilk açıklamasındaki ifadeleri oldu. Musk, Twitter'da herkesin istediğini yazabileceğini ve herkesin artık kişi olarak tanımlı olacağını yani takma isimliler/trollerin platformda yer alamayacağını belirtti.

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’la görüşme yapan ve samimi bir iletişim yürütüldüğünü gözlemlediğimiz Elon Musk’ın doğru haber akışına karşı ciddi tutumu ve Cumhurbaşkanımızla olan pozitif ilişkisin sayesinde ülkemizde daha temiz bir sosyal medya haber akışı sağlanacağını düşünmemize neden oldu.

ARTIK TROL YOK

O değişiklikler şöyle:

•Herkes artık kişi olarak tanımlı olacak yani takma isimliler veya troller platformda yer alamayacak.

•Trol baskısından endişe edilmeden, herkes istediğini yazabilecek.

•Botlar son bulacak.

Musk döneminde Twitter Türkiye ofisi çok daha aktif hale gelecek.

"Musk Twitter’ı alması sonrası, hesap doğrulama (mavi tik), trend topic listesinin daha sağlıklı işlemesinin yanısıra Twitter üzerinden para kazanma özelliklerinde ciddi güncellemeler ve kolaylıklar yapacağını düşünüyorum.

Merkezi dublinde bulunan silikon vadisi tarzındaki yüksek teknloji bölgesinde bulunan şirketler üzerinden değil, Türkiye’deki ofis üzerinden belgelendirilirse ülkemiz ciddi oranda bir gelir elde edecek. 

Twitter aracılığıyla yalan habere ve dezenformasyona en çok maruz kalan ülkelerden biriyiz. Musk’ın doğru haber akışına karşı ciddi tutumu ve cumhurbaşkanımızla olan pozitif ilişkisi ülkemizde daha temiz bir sosyal medya haber akışı sağlanmasını sağlayacaktır.

Terör örgütlerine kötü haber

Bu gelişmeyle birlikte FETÖ'cüler ve tüm terör örgütleri için de de kötü bir haberim var. İlerleyen süreçte sadece suçlu oldukları ülkelerde erişim engeli olmayacak. Tüm dünyada profillerine erişim engelini yaşayacaklar."