Meridyen Eğitim Kurumları

Cemil Özbalta


TEZKERE VE MUHALEFETİN DURUŞU

     Türkiye için Milli beka olan tezkere Türkiye içinden birçok kuruluş ve partiyi rahatsız etmiştir. Tezkereye karşı gelenlerin Türkiye’nin içerde ve dışarıda verdiği şehitleri ve Mehmet’imizi şehit ve gazi edenlerden neden rahatsız olmazlar?


Bugün,  Mehmet’imizi şehit eden terör örgütlerinin meclis uzantısı HDP nin bu tezkereye karşı gelmesini anlarız, vekillerinin çoğu dağdan inme vekiller, asker ve polise karşı gelen tehdit edenlerden oluştuğunu görmekteyiz. Yargı da bunların terörle bağlantılı olduğunu görerek vekilliklerini düşürmüş, hapis cezası vermiştir.  Peki Atatürk’ün partisi olduğunu söyleyen CHP’nin Atatürk’ün askerini polisini memurunu şehit eden HDP ile iş birliği yapmasını ne ile ifade edebilir.?

     Deniz Baykal’dan sonraki CHP’nin yolunun terör örgütü ile kesişmesi ve el birliği yapması vatansever ve milli gerçek sosyal demokratları son derece rahatsız etmektedir.

     Deniz Baykal’ın CHP’si Tayyip Erdoğan’a karşı gelmiş hatta cumhur reisi olmaması için elinden geleni yapmıştır. Yanı muhalefetini yapmıştır, ancak ülkeye hiç bir zaman ihanete varacak hareketin içinde bulunmamıştır.

     Tezkere ülkemizin dışındaki, terör ve terörü destekleyen unsurlara karşı çıkarılmıştır. Tezkere çıkacağı gün bile sınır ötesinden terörle mücadelede şehit olup toprağa verilmesi bile CHP’nin vicdanını sızlatmamıştır.

     CHP, HDP’nin tehdite varan baskısı ile önümüzdeki seçimlerde iş birliği bozulmaması için HDP’nin yanında olması vatansever sosyal demokratları derinden üzmekte ve Atatürk’ün CHP’si nereye gidiyor kimin himayesinde ve ülke ve vatan sevgisi nerede kalmıştır demeye başladı.

     Zaman zaman sohbet ettiğimiz sosyal demokrat arkadaşlarımız derin endişelerine şahit oluyoruz. Sayın Baykal’dan sonra Türkiye’de ana muhalefet sanki bir yerden hareketle yönetilmekte, ülkede yapılan güvenlik amaçlı bütün gelişmelere karşı gelinmesi sol kesimi endişeye sevk etmektedir.

     İyi partinin sınır ötesi tezkereye evet demesi ise iyi partideki milliyetçi kesimi küstürmemek ve HDP’nin yanında olmadığını göstermek için akıllıca bir hareketti. Peki önümüzdeki seçimlerde HDP ile aynı kulvara girdiğinde iyi parti yöneticileri bunu tabanına nasıl izah edeceklerdir. 

     Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerinde inşa edilen muhalif siyası oyunu halk arasında tutar mi bilinmez ama, CHP tezkerede vatanı için değil de terör örgütlerini mutlu etmesi sosyal demokratları derin bir endişeye sevk etmektedir.

     Türk halkı iyi analizcidir, büyükelçilerin nasıl tükürdüğünü yalatıldığını görmüştür.

Tezkereye de hayır diyenlerin kim ve nereden emir aldığını da anlayacak zekaya sahip olduğunu unutmamalıyız.

     Alparslan’dan Recep Tayyip Erdoğan’a kadar gecen zaman diliminde dışarıdaki düşmanların içeride iş tutan hain ve satılmışlar tarihte tek tek not düşülmüştür. Recep Tayyip Erdoğan dönemindekilerde gelecek kuşaklara aktarılmak üzere tarih sayfalarına geçecek şekilde notu alınmıştır. Torunlarımız bugünkü tarihi o gün okurken ki şaşkınlıklarını görür gibiyim.