Meridyen Eğitim Kurumları

Celalettin Küçük


SARIYER SPOR KULÜBÜN’DE GENEL KURUL HEYECANI

​​​​​​​Play-off umutlarımı herkesi şoke ederek son haftada kaçıran Sarıyer Spor Kulübü seçimli Olağanüstü genel kuruluna odaklanmış durumda.


Sarıyer Spor Kulübü 5 veya 12 Haziran tarihinde olağanüstü genel kurul gerçekleştirecek. 9 yıldır Kulüp Başkanlığını görevini yürüten Saffet Akkoyun'un veya başka birisinin henüz resmi adaylık açıklamadığı kulüpte her sene olduğu gibi belirsizlik durumu hakim. Uzun süredir Sarıyer Spor Kulübüne başkan olacağı konuşulan Yemeksepeti Ceo’su Nevzat Aydın bazı Sarıyerli taraftarların sosyal medya platformlarından “başkan ol” kampanyasını karşılıksız bırakarak aday olmayacağını duyurdu. Kimsenin adaylığını açıklamadığı kongrede; her sene olduğu gibi son dakika aday olarak Saffet Akkoyun’un yeniden başkan olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Ancak Sarıyer halkı artık net adımlar görmek istiyor, projeler duymak istiyor, ciddi aday/adaylar çıkmasını bekliyor... Sarıyer Spor Kulübü gibi köklü ve mazisi başarılarla dolu bir kulübün; Sarıyer gibi İstanbul'un en müstesna ilçesinin takımının tekrar eski günlerine dönebilmesi için ilçede yaşayan ve kalburüstü sayılan insanların ellerini taşın altına sokması gerekiyor. Bu kadar zengin ve önemli iş adamlarının yaşadığı Sarıyer'de iyi bir yönetim neden kurulamasın? Çok mu zor ?

ZAYIF YÖNETİMLER BU KULÜBÜ TAŞIYAMAZ

Başkan Saffet Akkoyun’un döneminde şampiyon olunamamasının en önemli nedenlerinden biri son yıllarda oluşturduğu zayıf yönetimler olarak dikkat çekiyor. 14 kişiden oluşan yönetim kurulunun neredeyse yarısı her sene göstermelik, bir çoğu maddi manevi fayda getirmeyen isimlerden kuruluyor. Doğru düzgün deplasmanlara hatta toplantılara bile gelmeyen, almış olduğu görevlerin içini doldurmayan, çeşitli spekülasyonlar çıkartarak ahengi bozan ve başarısızlıkta ortada gözükmeyen yöneticiler olduğunuda biliyoruz. Birlik ve beraberlik noktasında maalesef güçlü bir görüntü veremedik. Yönetim tek yumruk olamadı. Kısır çekişmelerin, ego savaşlarının olduğu ortamlarda başarı gelmez. Görevini layıkıyla yapan kişiler azınlıkta. Vizyonu yüksek, işin ehli yöneticilerin bir kulüpte ki varlığı ile yokluğu arasındaki farkı Sarıyer Spor Kulübü'nde fazlasıyla hissetmiş bulunuyoruz. Sarıyer’e maddi veya manevi katkıda bulunmayacak yöneticilerin devri son bulmalıdır.

SARIYER İDEALİST, GENÇ VE FAYDA SAĞLAYACAK İSİMLERİ ORTAYA ÇIKARTMALI...

Örnek teşkil etmesi için bir isim vermekte fayda var... Bu tarz insanların sayısı artmalı ve Sarıyer gelecek 20 yılını şimdiden dizayn etmelidir. Son yılların kulübün bir çok alanda Sarıyer Spor Kulübü’nün eksiklerini kapatan çalışkan bir yöneticiydi. TFF Temsilcisi, Basın Sözcüsü ve Genel Kaptan olarak 2016-2020 yılları arasında görev yapmıştı. Geçtiğimiz sezon ise kendi tercihi ile yönetimde görev almamıştı. Bahsettiğimiz isim Sarıyer semtinin sevilen ve takdir edilen iş insanı Ali Büyükasar.

Sarıyer Spor Kulübü’nün son yönetimlerinde görev yapan; nezaketi, çalışkanlığı ve sorumluluk alan yapısıyla Sarıyer semtinin takdirini kazanan genç ve başarılı bir yöneticiydi. Görev aldığı her dönem taraftarla diyalogları iyi olan Ali Büyükasar, kurumsal temsil kabiliyeti yüksek bir yöneticiydi. Sosyal medyada, yerel ve ulusal basında kulübün iletişim eksikliklerini gidermeye gayret gösteriyordu. İnsanlar ile kuvvetli ilişkileri, futbol camiasındaki geniş çevresi ve yapıcı tutumu onu başlıca ayıran faktörlerdi. Teknik heyet ve futbolcular ile yönetim arasında güçlü bağlar oluşturması için mücadele ediyordu. Görev yaptığı süre boyunca hiç bir olumsuz konunun içerisinde yer almadı, polemiklerden uzak durdu. Sarıyer'de doğup yetişen biri olması sebebi ile taraftarların da sevdiği bir isim olmuştu.

Burada anlatmak istediğimiz konu; isimlerden ziyade zihniyet farklılığı. Bu tarz yöneticileri Sarıyer’de keşfederek sayılarının artmasını sağlamaktır. Sezon içerisinde oluşacak kriz anlarında çözüm için elinden geleni yapan, moral motivasyonu arttıran, camiada toparlayıcı görevler üstlenen bu tür kişiliklerin sayıca egemen olduğu yönetimler fark yaratabilir. Vizyonlu ve genç yöneticiler bizi başarıya ulaştırabilir. Maddi manevi gücü olmayan ve ekonomik katkıda bulunamayacak kişilerden oluşan yönetimlerin; Sarıyeri başarıya götürme şansı yok. Proje üreten, reklam getirebilen ve ekonomik gücü yüksek bir yönetim oluşturulmalı. Kurumsallık ve kalıcı başarı iyi kadrolaşmaktan geçiyor. Başarı için işi sıkı tutmalıyız. Önümüzdeki genel kurul çok önemli... Umarız bu kongre süreci öncekilerden çok daha verimli geçer ve kulübümüz adına hayırlısı olur.