Cemil Özbalta

Tarih: 27.06.2024 13:01

SARIYER SPOR KULUBÜ VE SALİH BAYRAKTAR

Facebook Twitter Linked-in

 Bir zamanlar Sarıyer'in abisi rahmetli İbrahim Balcı üstadımızın Sarıyer spor kulübünü dert ettiği kadar dert eden hiç kimseyi görmemiştim.. 
    Hatırlıyorum bundan yıllar önce kulüp başkanlığı için aday bulunamadı, kulüp ortada kaldı bir kaç kongre seçimi derken yine de başkan bulunamadı, durum tam kayyuma gidecekti ki, İbrahim Balcı abimiz aday oldu bir geçiş dönemi yaşandı ve başkan adayı ortaya çıkınca kongreye giderek başkanlığı teslim etti. 
    Yine böyle zorlu bir dönemde, Sarıyer'de uzun süre siyasi hizmeti olan sevilen halk adamı Hayatı Kaptanoğlu  o zamanın belediye başkanı Şükrü Genç maddi destek vereceğini söyleyerek ikna etti ama ne verilen sözler tutuldu ne de herhangi bir destek geldi.
    Hatırlıyorum o sezon kendi cebinden yüklü meblağlar ödeyerek ilk seçimde kulübü Sarıyer'in efsane başkanı Saffet Akkoyun'a teslim etti. 
    Saffet Bey uzun süre kulübü kimseye muhtaç etmeden, kendisi finans ederek bugünkü rakamla ikiyüz milyonun üzerine bir harcama yaparak Sarıyer'imizi bir üst lige çıkarmak için mücadele etti. Ama olmadı mı olmuyor.
    Sarıyerli futbol severler Saffet Akkoyun'u asla unutmayacaktır.
    Daha sonra Sarıyer'in çocuğu diye ortaya çıkan Selçuk Kavaloğlu ve ekibi iyi bir başlangıç ile çıktıkları yolda, maddi acıdan söz verip sözünü tutmayan yol arkadaşları nedeniyle istenen başarıyı yakalayamadı. 
    Sonra Ali genç başkanlığında, ekibi kulüp ele alması ile başarı yakalanacak derken kulüp bir bilinmeyene doğru sürüklenmeye başladı. 
    Ali Genç ve ekibi de ilk seçimde havlu atarken, başkan adayının çıkmaması nedeniyle kulüp ortada kaldı ve yine kayyum kapısından dönüldü.
     Tam da ne olacak bu kulübün hali derken, Sarıyer'in çocuğu Salih Bayraktar'ın büyük gayretlerine şahit olmaya başladık. 
    Önce başkanlık için eski başkanımız Erdal Aksoy'u ikna etmesi ama Erdal Bey'in son dakikada vazgeçmesi yüzünden artık iş başa düştü diyerek, başkanlığa aday olması Sarıyer'de heyecan uyandırdı. Salih Bayraktar'in kongre günü adaylıktan vazgeçmesi hayırlara vesile oldu diyebiliriz. 
    Nihayetinde mantıklı bir seçimle Beşiktaş emniyet müdürü sevgili dostumuz, Ercan Çamırcı'yı başkan olarak ikna etmeleri bu sezonunda bir şekilde atlatılmasını sağladı. 
    Ercan Bey'in, bu sezonda neler çektiğini tahmin etmek zor değil. Sezon çok zor şartlarda bitirilip son maçlarda kulübümüzün ligde kalması camiada büyük bir sevinç yarattı. 
    Bu sezon boyunca Salih Bayraktar'ın verdiği mücadele yönetimde olmamasına rağmen taktire değer. 
  Sarıyer'i herkesten daha çok dert edinen Salih Bayraktar'ın Sarıyer'in geleceğini düşünmesi ve bu dönemde ilk kongrede de aday çıkmaması durumunda muhtemelen kulübün yine aynı dertlerle boğuşmaya başlamasının önüne geçmek için yeni bir aday çıkararak Sarıyer'i başkansız bırakmayacağına inanıyorum. 
    Bu cumartesi yapılacak kongrede aday kim olur bilmiyorum ama Salih Bayraktar'ın Sarıyer spor kulübüne en zor zamanlarda el atması bu kıymetli camiayı rahatlatacaktır. 
    Sarıyer'in çocukları yine yapması gerekeni bu seçimde de yaparak gençliğin aşkı olan bu kulübü düzlüğe çıkaracaktır. 
    Sarıyer spor camiasının Salih Bayraktar'a bir vefa borcu olduğunu unutmaması gerektiğini de vurgulamak gerekir. 
Her şeyin Sarıyer için olduğunu unutmayan bir taraftar olarak maçlarda hakaret ve küfür yerine Sarıyer'e sahip çıkılmasını umuyorum. 
    Görüldüğü üzere başkanı da yönetimi de oluşturmak her baba yiğidin harcı değil. 
Hatırı kırılmayanlar sayesinde bazı değerlerin ayakta kaldığını unutmayalım. 
    Cumartesi günü Sarıyer spor kulübümüzün güzel bir kongre seçim süreci geçirmesi dileğiyle ile.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —
... ...