Meridyen Eğitim Kurumları

Celalettin Küçük


SARIYER SPOR KULÜBÜ KONGRESİ YAKLAŞIYOR

Orta sıralarda bir sezon geçiren ancak virüs sebebiyle ligi henüz tamamlayamayan Sarıyer Spor Kulübü seçimli Olağan genel kurulunu Temmuz veya Ağustos ayı içerisinde yapması bekleniyor.


8 yıldır Kulüp Başkanlığını görevini yürüten Akkoyun'un veya başka birisinin henüz resmi adaylık açıklamadığı kulüpte her sene olduğu gibi belirsizlik durumu hakim. 

Sarıyer Spor Kulübü gibi köklü ve mazisi başarılarla dolu bir kulübün son senelerde her kongre öncesi alternatifsiz kalması ve adaysız kongreler geçirmesi armaya gönül vermiş kişileri üzüntüye boğuyor. Sarıyer gibi İstanbul'un en müstesna ilçesinin takımının tekrar eski günlerine dönebilmesi için ilçede yaşayan ve kalburüstü sayılan insanların ellerini taşın altına sokması gerekiyor. Bu kadar zengin ve önemli iş adamlarının yaşadığı Sarıyer'de iyi bir yönetim neden kurulamasın? Çok mu zor ?

Mevcut Başkan aday olurmu bilinmez ama Sarıyerin geleceği açısından mutlaka çok adaylı kongre yaşanılması gerekir. Aksi takdirde mevcut baskan son dakikada tek aday olarak devam eder, dar zamanda yönetim listesi yapılır, takım planlaması dahil bir çok konuda geç kalınır ve her sene olduğu gibi aynı filmi izler dururuz. 

ZAYIF YÖNETİMLER SARIYERE YAKIŞMIYOR

Başkan Saffet Akkoyun’un maddi manevi büyük fedakarlık yapmasına rağmen sportif başarıyı elde edememesinin en önemli nedenlerinden biri son yıllarda oluşturduğu hatalı ve zayıf yönetimler olarak dikkat çekiyor. 14 kişiden oluşan yönetim kurulundan tüm sene boyunca 3-4 kişi dışında verim alamayan kulübümüz bir çok alanda bunun eksikliğini derinden yaşadı. 

Doğru düzgün maça gelmeyen, almış olduğu görevlerin içini doldurmayan, iyi günde ortada olan ancak başarısızlıkta ortada gözükmeyen, hatta bir sene boyunca doğru dürüst maçlara ve toplantılara bile gelmeyen yöneticiler olduğunu biliyoruz. Bir çok yönetici ne ismen ne cismen tanınmıyor. Görevini layıkıyla yapan bir avuç insan sayabiliriz. Tüm kulübün sorumluluğu 3-4 kişiye kalmış durumda. İşinin ehli çalışkan yöneticilerinin sayılarının artması şart.

YÖNETİCİLİĞİN KRİTERLERİ OLMALI

Maddi olarak katkı sağlayamayan veya çok az miktarda katkı sağlayan kişiler artık listelere alınmamalı. Sarıyer’de önüne gelen yönetici olmamalı. Doğru düzgün işi gücü olmayan ve ekonomik katkıda bulunamayacak kişilerden oluşan yönetimlerin; Sarıyeri başarıya götürme şansı yok. Vizyonlu insanların ve bilhassa genç insanların sayısı artmalı. Proje üreten, reklam getirebilen ve ekonomik gücü yüksek bir yönetim oluşturulmalı. Kurumsallık ve kalıcı başarı iyi kadrolaşmaktan geçiyor. 

SARIYER’DE BİRLİK BERABERLİK ŞART

Yıllardır camia olarak hissettiğimiz önemli bir eksiklikte tam anlamıyla birlik olunmaması ve gereksiz zamanlarda yapılan eleştirilerin takımın motivasyonunu bozması. Sadece eleştiriyle ve dedikodularla başarının geldiği hiç görülmemiştir. Takımı,oyuncuları, başkanı ve yönetimi eleştirmek çok kolay. Kaos ve dedikodudan beslenen bazı art niyetleri şahısların yaratmaya çalıştığı olumsuz spekülasyonlara asla prim vermemeliyiz.Başarı istiyorsak topyekün birlik beraberlik şart...

SARIYER İÇİN HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Sadece seçilecek yönetimlerin yapılabilecekleri ile kalıcı başarı gelemez. Belediye Başkanı kulube mutlaka maddi destek vermeli ve kulubün tesisleşmesi anlamında belediyenin imkanlarını seferber etmelidir. Sarıyerin en büyük markası Sarıyer Spor Kulübüdür. Sarıyer Spor Kulübü, tüm Sarıyer’in ortak paydasıdır. Sarıyer için kibrimizi, kişisel hırslarımızı, sorunlarımızı ve egolarımızı bir kenara bırakmalıyız.

Son bir söz olarak; Saffet Akkoyun’a ekonomik fedakarlıklarından ötürü teşekkür etmek lazım. Kendisinin başkanlık döneminde sportif başarı yakalanmasada; kulüp ekonomik olarak ayakta kalmıştır. Üst lige çıkmasada alt liglerede düşmemiştir. Umarız bu kongre süreci öncekilerden çok daha verimli geçer ve kulübümüz adına hayırlısı olur.