Meridyen Eğitim Kurumları

Celalettin Küçük


SARIYER İÇİN KAYIP SEZON ŞİMDİ NELER OLACAK ?

Sezonu 38 maçta 43 puanla 14. sırada bitirdik. Tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan takımımız, 6 puan farkla ligde kaldı.


SEZONUN ÖZETİ…

Sezon başını hatırlayalım…Sarıyer Spor Kulübü her sene olduğu gibi yeni sezona girerken teknik ekip dahil kadrosunun önemli bir kısmını sil baştan yaparak sezona başlamıştı. Yaklaşık 20 yeni transfer yapan Sarıyer kadrosunun önemli bir kısmıylada yollarını ayırmıştı...Birde üstüne başarısız bir sportif direktörlük modeli, verimsiz yönetim, otorite boşluğu, futbol takımıyla ilgilenecek futbolun içerisinden gelen bir idarecinin olmaması… tüm bu gelişmelerin sonucunda değişen 3 teknik ekip ve zar zor ligde kalınan bir sezon olarak kayıtlara geçti. Taraftarın müthiş desteği olmasaydı belkide yıllar sonra 3.ligde kendimizi bulacaktık !

İstikrar adına uzun seneler aynı kadroların denenmesi gerektiğini hatırlatarak kongre konusuna dönüyoruz…

ZAYIF YÖNETİM BAŞARI GETİRMEDİ…

Yıllardır şampiyonluk elde edilememesinin en büyük nedenlerinden biri son dönemlerde oluşturulan hatalı ve zayıf yönetimler olarak dikkat çekiyor. 14 kişiden oluşan yönetim kurulundan tüm sene boyunca 3-4 kişi dışında verim alamayan kulübümüz bir çok alanda bunun eksikliğini derinden yaşadı. Görevini layıkıyla yapan bir avuç insan sayabiliriz.

SARIYER’DE KONGRE YAKLAŞIYOR

Sarıyer Spor Kulübü olağan kongresini 28 Mayıs’ta gerçekleştirecek.

KONGREDE KİMLER ADAY ? 

Sarıyer Spor Kulübü gibi köklü ve mazisi başarılarla dolu bir kulübün son senelerde her kongre öncesi alternatifsiz kalması armaya gönül vermiş kişileri üzüntüye boğuyor.

Her ne kadar Nevzat Aydın’ın kulüp başkanlığına aday olacağı söylentileri kulaktan kulağa fısıldansada 10 yıldır Kulüp Başkanlığını görevini yürüten Saffet Akkoyun'un bir klasik haline gelen “ben aday değilim” söylemine rağmen; yeniden aday olacağı ve başka başkan adayının çıkmayacağı konuşuluyor…

Kongre öncesinde bir çok isimin her sene olduğu gibi aday olacağı ve gizli gizli yönetim oluşturulduğu söylentileri ise yine sözde kalabilir. Bu senede seçimin formalite olacağı tek adaylı bir kongre bizleri bekliyor olabilir.

SARIYER’ DE KUVVETLİ YÖNETİM ŞART !

Sarıyer gibi İstanbul'un en müstesna ilçesinin takımının tekrar eski günlerine dönebilmesi için ilçede yaşayan ve kalburüstü sayılan insanların ellerini taşın altına sokması gerekiyor. Bu kadar zengin ve önemli iş adamlarının yaşadığı Sarıyer'de iyi bir yönetim neden kurulamasın? Çok mu zor ?

Doğru düzgün ekonomik katkıda bulunamayacak ve Sarıyer kamuoyunda belli bir yere sahip olmayan kişilerden oluşan yönetimlerin; Sarıyeri başarıya götürme şansı yok. Vizyonlu insanların ve bilhassa genç insanların sayısı artmalı. Proje üreten, reklam getirebilen ve ekonomik gücü yüksek bir yönetim oluşturulmalı. Sarıyer Belediyesinin desteği mutluka sağlanmalı. Bir daha hatırlatmakta fayda görüyoruz. Ancak güçlü bir yönetim Sarıyeri başarıya ulaştırabilir.

KUVVETLİ YÖNETİM İÇİN YENİ YÜZLER ŞART!  BAZI İSİMLER İSE YÖNETİME YENİDEN KAZANDIRILMALI…

Yönetim yapılanmasında ciddi değişiklikler olacağı beklenen kongrede; (son 10 senelik süreçte) geçmişte kulübe maddi manevi katkı sağlayarak başarı ile hizmet etmiş, Camia tarafından sayılan sevilen yöneticilerden olan Hakan Şengül, Ali Büyükasar, Ali Genç, Hayri Ülgen, Birkan Göl, Cem Aydın, Selçuk Kavaloğlu gibi önemli isimler mutlaka yeniden kulübe kazandırılmalı. Tabi ki gerekli yetkiler kendilerine verilerek. Kamuoyunda bu yönde bir beklenti hakim.

Bir başka beklenti ise Sarıyer’de efsane kadrolardan geçmişte futbolcu olarak yer alan en az 2-3 ismin yönetici olarak kulübe geri kazandırılmaları.  Bu isimlere maddi manevi imkan getirebilecek yeni isimler eklendiğinde Sarıyer’i başarıya taşıyabilecek vizyonlu bir yönetimin kurulabileceği kamuoyunda sıkça konuşuluyor. 

Geçmişte icraatları ile kendini kanıtlamış, camiayı iyi bilen bazı eski yöneticiler, kulüpte geçmişte görev yapan efsane futbolcular ve vizyonlu yeni isimlerden oluşturacak bir yönetim kurulu mutlak suretle başarıya oynayacak bir takımın ilk işareti olacaktır. Anladığımız kadarıyla Saffet Başkan yeniden devam edecekse mevcut yönetiminin yüzde 80’i değiştirecek gibi gözüküyor. Umarız kamuoyunun bu görüşlerini dikkate alırlar.

BAŞKAN AKKOYUN’A TEŞEKKÜR

Son bir söz olarak; Saffet Akkoyun’a maddi manevi fedakarlıklarından ötürü teşekkür etmek lazım. Kendisinin başkanlık döneminde şampiyonluk yaşanmasada; alt liglerede düşmemiştir. Tabiki bu bir başarı olarak değil ancak köklü camialarında günümüzde amatör liglerde oynadığınıda unutmamak lazım. Bunun son örneği Süperligde oynayan Karabükspor’un Bölgesel Amatör lige kadar düşmesi.

TEMENNİMİZ…

Yaklaşan genel kurulda Sarıyeri bütünüyle kapsayan, önemli isimlerin bir araya geleceği kuvvetli bir yönetim; Sarıyer’i başarıya götürecek bir yapı oluşturulur. Umarız bu kongre süreci öncekilerden çok daha verimli geçer. Kulübümüz için hayırlı olmasını dileriz.

Ramazan Bayramımız Kutlu olsun