Meridyen Eğitim Kurumları

İbrahim Balcı


SARIYER FENA PATLADI

SARIYER- 4 KIRKLARELİ- 0


Son iki hafta yenilgi alan Sarıyer’in Kırklareli karısında nasıl bir sonuç alacağı merak konusuydu. Maçı kazanması halinde play-0ff yarışını devam ettirecek aksi halde büyük oranda havlu atacaktı. O nedenle bu maç büyük önem arz ediyordu. Bu önemli maçı Sarıyer kazandı.
Hakemler: Efe Tanrıverdi, Ejder Yapıcı, Yavuz Bahadır Ordu (4. Hak: Mustafa Hakan Belder).
SARIYER: Ali- Bahrican, Gökhan, Şahin, Şaban- Bertül, Adem, Mahmut, Alim (Doğukan, Dk. 79)- Kubilay (İsmail, Dk. 62), Furkan (İlter, Dk. 85).
İki dost takımın maçından saha içinde ne de tribünlerde hiç gerginlik yaşanmadı. Öteden beri iki takım sportmence dostluklarını, iyi arkadaşlıklarını devam ettiriyorlar. Yönetimlerin, taraftarların iyi niyetli olmaları da sahaya yansıyor ve dostane duygularla oynandı, kazanan Sarıyer oldu puan olarak ama futbol olarak Türk futbolu kazandı, Zira müsabaka müthiş mücadeleye karşın dostane devam etti ve öyle sonuçlandı.
Maçın ilk yirmi dakikasında aldığım not “Futbol adına hiçbir şey, top ortalarda dolaştırılıyor”. Yani tatsız tuzsuz bir maç olacak derken 23’cü dakikada Bertül sahne aldı ve sert şutunu kaleci başarı ile kornere çıkardı. 26’ci dakikada Mahmut’un ortasını Furkan kafa ile aşırınca Kubilay atak yaptı ve şık bir kafa vuruşu ile takımımın ilk golünü kaydetti. Bu golden sonra Sarıyer adeta kendine geldi ve rakibini abluka altına aldı. 36’cı dakikada Adem’in uzun pasına hakim olan Kubilay’ın ortasına hakim olan Bertül’ün şutu direkten dönünce Alim topu önünde buldu ve takımının ikinci golünü kaydetti. Devre bu skorla kapandı. Maçın ikinci yarısında sahanın tam hâkimi Sarıyer oldu. Rakip skoru değiştirebilmek için açık oyunu tercih edince maç daha da kalite kazandı 82’ci dakikada Doğukan’ın ara pasına Furkan hâkim oldu, çalımlarla rakip ceza alanına girdi ve aut çizgisine yakın bir yerden topu ortaladı ve pozisyonu çok iyi izleyen Mahmut sert bir şutlu durumu 3-0 yaptı. 88’ci dakikada bu kez Bertul’un ortasını değerlendiren Doğukan maçın skorunu belirleyen golü attı: 4-0.
Sarıyer nasıl kazandı? Öncelikle takımın çok disiplinle oynadığı, oyunu bırakmadığı, topa sahip olabilmek için çok mücadele ettiği v e bol pas organizasyonu ile oyun üstünlüğünü elinde tuttuğu dikkat çekti. Buna bir Bertül’ün üç kişilik büyük futbolu eklenince rakip takımın yenilgisi kaçırılmaz oldu. Ama takımda Adem gerçekten bir beyin, yanında Mahmut pas trafiğinde çok usta ve gol atılacak alanlarda çok etkili, bu maçta şahsi oynamasına karşın Furkan’ın uzan toplara deparları ve heç durmaksızın rakip savunma üzerine gitmesi, Kubilay’ın ilk kez bu kadar doyurucu oynaması, Bahrican’ın devamlı atağa katılması, oyuna sonradan giren Doğukan’ın kısa sürede anormal mücadele evermesi, Gökhan’ın yerinde müdahale ve hava toplarındaki üstünlüğü, Şaban’ın istikrarlı oyununu devam ettirmesi Alim’in de istekli oluşu, Alinin deneyimi, Sarıyer’in maçı alıp götürmesini sağlayan olumlu yönleriydi Sarıyer’in. Ama bilhassa Bertül’ü ayrıca bir paragraf açmak gerekir. Gerçekten üç kişilik futbol oynadı ve takımını sırtlayıp götürdü.
Sarıyer bu maçta taraftarlarına büyük umut verdi. Play-of yolunu açık tuttu. Bu futbolunu devam ettirirse Play-Of’a uzanması zor olmaz. Hayırlısı diyelim.