Meridyen Eğitim Kurumları

İbrahim Balcı


SARIYER BÜYÜK ARAYIŞ İÇİNDE

2021/2022 sezonu bitti ve Sarıyer zor günleri geride bırakarak kümede kalmayı başardı. Son 10 yılda sürekli gündemde kalan Sarıyer bir türlü aradığını bulamadı.


Bu düzen ve bu çalışma ile de istediğini alabilmesi çok zordu ve olmadı. Nedenlerini saymanın yararı yok. Zira yarayı deşmek olur. Ama şunu da belirtmek gerekir. Her sene yeni bir takım oluşturma ve her sezon iki üç antrenör değiştirmekle bir takımın şampiyon olması çok zor bir şey... Nitekim bu da olmadı.

Sezon bitti Sarıyer Play-Off a bile kalamadı. Ligi Sakaryaspor şampiyon olarak bitirdi. Hekimhan, Bodrumspor, Sivas Belediye ve Bayburt Özel İdare takımları play-off oynamaya hak kazandı.

Düşen takımlar ise Turgutlu, E. Velimeşe, Niğde AFK ve K. Maraş oldu. Sarıyer ise ligi 14. sırada tamamladı.

Bir zamanların şehretli ekibi Eskişehirspor ise 3. lige düştü. Bu dev gibi takım eriye eriye bu hale geldi çok yazık oldu. Keza yılların takımı Karabükspor'da 3. Lige düştü... Nedenlerini araştırmak bsize düşmez ama anormal para harcamak, borçlanmak ve gerektiğinde mali sıkıntıların altına ezildikleri için bu kulüpler sahalardan silindiler. Böyle bir akıbetle karşılaşmadığımız için memnuniyetimiz var.

Şimdi sıra genel kurulda... Yıllardan beri kulübü sırtlayan Başkan Saffet Akkoyun bu kez genel kurul karar ını erken aldı. "Bu yıl son senemdi artık aday değilim" dediğini söyleniyor. Doğrudur. Canı yandı, istediklerini gerçekleştiremedi, bir şampiyonluk hasreti ile ayrılması elbetteki hem onun ve hemde Sarıyer için iyi olmadı.

Hal böyle! Peki şimdi ne olacak? Kulüp üyeleri, taraftar suskun. Arayış içinde olmaları gerekir. Yoksa kulüp yine kaosun içine düşer. Kolay değil bu sezon içinde kulüplerin şirketleşmesi olayı da var. Hem sezonu ve hemde şirketleşmeyi gerçekleştirecek bir yönetimin işbaşına gelmesi gerekir. Bunu gerçekleştirebilmek için de çok gayret gösterilmesi, Sarıyer S.K. ve Spora gönül vermiş, mali durumu ile kulübü sırtlayacak insanlara veya herhangi sponsor bir şirketle bir araya gelmeli ve yönetim kurulu oluşturulmalıdır. Bu yapılamaz ise o halde iş dolaşıp dolaşıp yine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e gelir. Kulüp Başkanı Saffet Bey gerçekten ben yokum diyorsa ve herhangi bir aday da tespit edememişse, o zaman hiç vakit geçirmeden arkadaşları ile birlikte Belediye Başkanını ziyaret etmeli ve ondan yardım istemelidir. Bel. Bşk. Sayın Şükrü Genç bugüne kadar yapacağı kadar yaptı (Memnun olmayanlar olabilir) yine yapar. Sarıyer'in her halûkarda en yetkili insanı o. Her bakımdan Sarıyer Spor Kulübünü sırtlayabilir. İyi bir başkan, iyi bir yönetim kurulu oluşturabilir.

Bence Sayın Saffet Akkoyun, kulübü devredecek bir Başkan ve yönetim kurulu oluşturamayacaksa o zaman en doğru yol, Sayın Genç'e başvurmaktır.

Neyse hayırlısı olsun. Bekleyeceğiz ve göreceğiz, arzumuz iyiye görebilmek.