Ali Can Boran

Tarih: 09.09.2024 13:13

RAHATÇA MÜSABAKALARI İZLEMEK İSTİYORUZ

Facebook Twitter Linked-in

Herkese Merhabalar 

İlk olarak ikamet ettiğim Sarıyer'de Yusuf Ziya Öniş stadyumu yenilendi. Yenilenen Stadda   ENGELLİ TRİBÜNÜ BULUNMAMASI BİZLERİ DERİNDEN ÜZÜLMEMİZE NEDEN OLMAKTADIR. TELLERİN ARKASINDAN MAÇ İZLEMEMİZ BİZLER İÇİN SON DERECE PROBLEMLİ OLDUĞU GÖZLER ÖNÜNE SERMEKTEDİR. BURADAN SARIYER SPOR KULÜBÜ YETKİLİLERİNE SESLENİYORUM. BİZLERE ENGELLİ TRİBÜNÜNÜ ÇOK GÖRMEYİN. TEKERLEKLİ SANDALYEYLE MAÇA GELENLER DAHİL AYAK ALTINDA İZLİYORLAR. TELLERİN ARKASINDAN İZLEMENİN ZORLUKLARINDAN İKİSİNİ BELİRTEYİM. Birincisi maç başladığı zaman herkes tellerin arkasına geçiyorlar ve tekerlekli sandalye ile gelenlerin maç izlemeleri zehir oluyor. İkincisi olarak bedensel ve görme engellilerle gelenler zor durumda kalıyorlar, maç izlemek için iki merdiven dahi çıkmakta zorlananlar var. Bunun için yetkililer lütfen bizleri görmezden gelmeyin. Engelli Tribününde oturmak ve tekerlekli sandalye ile gelenler rahatlıkla maç izlemek spordan zevk almak istiyoruz.

İkinci ve son olarak Passolig sistemi olan sistemlerde  Maçtan 2.gün önce  gönül verdiğimiz takımın maçına gitmek için 2 gün öncesinden saat 10:00'da açılan form yarım dakika geçmeden kontenjan doldu diyor.

Yasalar gereği Engellilere spor müsabakalarında maç izlemek ücretsiz hakkı verildiği takdirde takımlar bunları yerine getirmediğinin farkına vardım.

Her geçen gün ENGELLİ SAYIMIZ ARTMAKTA BUNUN İÇİN GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINA SESLENİYORUM. OLMAYAN ENGELLİ TRİBÜNLERDE TELLERİN ARKASINDAN İZLEMEKDE ZOR YASALARCA HAKKIMIZ OLAN GÖNÜL VERDİĞİMİZ MAÇA KONTENJAN KOTASIYLA GİRMEKDE ZOR. 

Bizler 3 Aralık gününde Veya 10-16 Mayıs haftasında hatırlanıp unutulacak kadar sizlere ne yaptık. LÜTFEN BU SORUNLARIMIZI GÖRMEZDEN GELMEYİN.

Kısaca ENGELLİLERE ENGEL OLMAKTAN VAZGEÇİN.

Saygılarımla 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —
... ...