Meridyen Eğitim Kurumları

Cemil Özbalta


NELER OLMUŞ ÜLKEMİZDE!

Öncelikle iki üç ayı özetlemek gerek..


Ülkemizin üzerinde oynanan oyunlar bitmek bilmiyor..
Aç gözlü tüccarlar..!!!
Öncelikle, doların durdurulamayışı,  bunu bahane eden içerideki ac gözlü, tüccarların insani ihtiyaçlara sınırsız zam yaparak fırsatçılık yapması, zor dönemden gecen ülkemizi daha da zor duruma sokmuştur.
     Devlet birimlerinin kestiği cezalar ertesi günü yaptıkları zamlarla, misli ile geri almışlardır. Ucuz market diye adlandırılanlar Yahudi tüccarların fırsatçılığından beter kartel oluşturarak halkı umutsuzluğa itecek duruma getirerek şer güçlere bilerek veya bilmeyerek destek vermişlerdir.
    Dolar üzerinden oynanan oyunu fark ederek karşı atağa geçen iktidarın hamlesi, bir gece yarısında şer güçlerin ve içerdeki iş birlikçilerin elinde patlamıştır.
Dolar bir gecede tepetaklak inerek on tl ye kadar inerek ülke halkına bir öz güven gelmiştir.
Türk birliği…!!!
     Gecen aylarda, Türkçe konuşan devletleri bir araya gelerek, büyük bir birlik oluşturmak için  ilk adim atılmıştır. Dünyanın büyük devletleri bu oluşumu yakından takip ederek muhtemelen bu birliğin güçlenmemdi için gerekli haince adımları içerdeki şer güçlerle beraber atacaklardır diye düşünürken, birliğin güçlü isimlerinden, Kazakistan’ı karıştırarak halk ayaklanması ile ülkeyi iç kaosa sürüklemek isteseler de, Rusya’nın desteği ve Türkiye’nin araya girmesi ile şimdilik durdurulmuş durumda.
Afrika birliği…
    Türk birliği ardından Afrika birliği ülkemizde toplanarak, Türkiye önderliğinde yol haritalarını belirlemişledir. Afrika birliği başta Fransa, İngiltere, Almanya, Amerika ve Yahudi elmas tüccarının önüne taş koymak anlamına gelmektedir. 
     Ülkemizin bu büyük hamleleri neden bazı içerideki siyası parti ve sivil kuruluşları rahatsız etmektedir. Bunu bir dahaki yazımda belgelerle yazarak sizleri aydınlatacağım.
Arap emirliklerinin dize gelişi…!!!
     Türkiye üzerinde oynanan bunca oyuna rağmen ülkemizdeki istikrar ve dışarıdaki başarılar Emirliklerin dikkatinden kaçmamıştır. 
     Türkiye’ye karşı olan emirlikler tek tek ülkemize elçi göndererek, yüz milyar dolarlık ticari anlaşmalar yaparak, ülkemizin geçtiği zor durumdan çıkmasını sağlamıştır. Bu sözleşmelerin ülkemize sağladığı faydaya rağmen içerideki şer güçler neden mutlu olmamış ve her türlü yalan beyanlarda bulunarak halkı yanlış hedeflere yöneltmektedir.?
Amerikan gaz aramaktan neden vazgeçti.?
     Son bir kaç gün önce Amerika ege ve Akdeniz’de, doğal gaz ve petrol aramaktan vaz geçtiğini açıklayarak, araç gereçlerini geri çekmiştir. Neden acaba? Bunun arka perdesini neden kimse araştırmaz?.
     Yunan medyası büyük bir hayal kırıklığına uğradığını ve satıldıklarını beyan ederek Amerika’ya ateş püskürmektedir. Oysa yunan bilmeli ki Amerika menfaati için herkesi satar. Amerika Türk düşmanlığını kullanarak, Yunanistan’a yirmi yedi üs kurmuş, Türkiye’ye karşı gövde gösterişinden bulunurken dış arenada Türkiye bütün bu devletlere çaprazını göstererek herkesi dize getirmek üzere dizayn ediyor..

Rusya Ukrayna’yı işgal edebilir mi?..
Amerika Rusya ile didişerek bir yerlere mesaj vermek isterken Rusya da Ukrayna’nın NATO’ya girmemesi için hamle yapmakta, Ukrayna da kömür ve sanayi bölgesi olan iki bölgeyi ayırmak için içerdeki iş birlikçileri ile büyük bir saldırı hazırlığı yapmaktadır. Usa ve Rusya dış işleri bir araya gelerek hırlamalarına rağmen, bir birini ısırmamak üzere ayrıldılar.
     Türkiye bu konuda arabulucu olacağa benziyor, bence şu anda Türkiye her iki tarafla  da görüşerek, bu gerilimi sonlanmak için elinden geleni yapmaktadır. Bu savaş olmayacak ancak her iki taraf da çevresindeki uyduları korkutarak onları kendi yörüngesinde tutmaya çalışıyor. 

Adem ile Havva’dan, Sarayın meselesine..!!
Bir şarkıcı ilk insan ilk peygamber Adem ile Havva ya cahil demiş. Oysa Allah yarattığı ve peygamberlik verdiği kullarına, onların o günlü şartlarda yaşayacağı ve idare edeceği bilgiyi donanımı da vermiştir.
Sorun nerede, okumuşlukla cahillik giderilmiş olsa idi, bunca Prof., gazeteci, paşalar ülkelerine ihanet ederek neden yurt dışına kaçmış veya hapisteler. Demekki cahillik okumakla geçmiyor, cahillik yaşayarak hayatı tecrübe ederek giderilir.
     Bir bayan gazeteci, bu ülkenin cumhurbaşkanına galiz  hakaret ederek küçük düşürmeye çalışmıştır.
 Düşünebiliyormuşsunuz, Türk birliğini, Afrika birliğini oluşturan herkesin ayakta dinlediği bir lidere hakaret etmek kim ve kimlerin işine gelir.
Dünyanın baş edemediği lidere sahip çıkacağına  hangi şer güçlerin ağzı ile konuşmaktadır.
Belliki bu ülkede Feto ve uzantıları asla bitmeyecektir. Tıpki Hasan Sabahın haş haşileri  gibi,  feto ölse de Dünya siyonist Yahudileri tarafından bu örgüt hemde Müslüman kisvesi altından yürütecektir.

Bayraktarların dünyayı dizaynı..!!
     Büyük üstat Özdemir Bayraktarın önderliğinde kurulan Baykarın ürettiği günümüzün “ebabil kuşu” dediğim, “iha, siha, ve akıncı” insansız hava aracları, dünyayı titreten ve korkutan beş daimi ülke dediğimiz ülkelerin dizlerinin bağını çözmüştür.
     Ülkemiz silah sanayinde, ürettiklerini bu araçlara kullanarak demeseler de, dünyada ki en üstün teknoloji haline gelmiştir. Dünya harp sanayini yeniden dizayn eden, karadan yürüyen asker yerine havadan imha eden bu teknolojinin önüne hiç bir ülke duramayacaktır. 
Bu büyük yükselişi tek durdurabilecek halktır. Halk 2023 genel seçimlerinde tercihini şer güçlerin arzu ettiği ittifaktan yana kullanırsa  ülkemiz çok büyük çöküş içine giderecektir.
Ancak bu halk dünyada saygınlık yaşamaya başladığı bu güzel konumunu kaybetmek istemeyecektir.
Şu anda nice Baykar gibi firmalar ülke adına birliktelik ederek silah ve savunma teknolojisi üretmektedir.
      Pazılın bütün parçalarını bir araya getirdiğimizde gördüğümüz şudur güçlü lider güçlü iktidarları güçlü iktidarlar, güçlü ülkeleri yaratır.
Bütün bu güçü oluşturan ise halk dır. Halkın demokratik yolla seçtiği liderlerin meşruluğu tartışılamaz. Ta ki halk seninle buraya diyene kadar. 
Ülkemizin bilinmeyen bu savaşı da bu halk devleti ile aşacaktır.