Meridyen Eğitim Kurumları

Erhan Ziya Sancar


MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA ARZUHALİMİZDİR 

Bugünkü yazımda başkanlığını da yürütmekte olduğum Tokatlı Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı olarak, alandan gelen talepleri bir arzuhale -bir dilekçeye- dönüştürerek köşemde yer vermek istedim .


 Biz TOEG Tokatlı Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak "Mevzubahis vatan" ise her şeyin teferruat olduğunu düşünen , vatanperver eğitimciler ve eğitim gönüllülerinden oluşuyoruz.

 Asgari Ücretli emekçi kardeşlerimizin yüzünü güldüren kayda değer zamdan dolayı emeği geçenleri ve özellikle irade koyan Sn Cumhurbaşkanı'nı tebrik ediyoruz.

 Aynı iradeyi, alım gücü düşen kamu çalışanları adına da görmek istediğimizi ifade etmek isteriz.

 Toplumsal olarak değerler erozyonuna kurban edilen eğitim camiasını ekonomik olarak da sürklase edersek bu durumun toplumda onulmaz yaralara yol açacağı unutulmamalıdır .

 Bu nedenle aşağıdaki önerilerimizi bir dilekçe olarak yetkililere  iletiyoruz;

 1-Eğitim çalışanları ve kamu görevlilerine 15 Ocak'ta bordroya yansıyacak şekilde SEYYANEN ZAM yapılmalıdır.

 2-Gelir vergisi matrahı %15 'te sabitlenmelidir.

 3-3600 ek gösterge sözü hayata geçirilmelidir.

 4-Öğretmenlik meslek kanunu ocak sonuna kadar Meclise gelmelidir. Öğretmenlik artık bir kariyer mesleği olmalıdır.

 5-Ücretli öğretmenler de en az asgari ücretli emekçiler kadar ücret almalıdır.

 6-Emekli öğretmenler ve eğitim çalışanları unutulmamalıdır. Ahde Vefa sadece bir deyim değildir, vefa sadece bir semt adı değildir.

 7- Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği acilen değiştirilmeli altyapısı olan kanun değiştirilerek yönetici atama yönetmeliğine dönüştürülmelidir. 

8- Yöneticilik ek görev olmaktan çıkarılmalıdır. İller arası atamalarda nasıl ki polisler, askerler ünvanları ile gidiyorsa yöneticiler de öğretmen olarak gitmemeli, ünvanları ile tayin olmalıdırlar.

 Ekonomik saldırılar nedeniyle hızla eriyen maaş ve ücretlerin sosyal devlet ilkesi gereği hızla telafi edilmesi gerekmektedir.

 Memur himmet değil buğday istemektedir.

 Son söz, TOEG Tokatlı Eğitim Gönüllüleri olarak devletimizin her daim yanındayız.

 Devletimizin de 15 Temmuz'da, pandemide, tüm zor zamanlarda dimdik yanında duran eğitimcilerin yanında olmasını talep ediyoruz.

 Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye dediği gibi "Ey Oğul, insanı yaşat ki devlet yaşasın."

 Vesselâm.