Meridyen Eğitim Kurumları

Celalettin Küçük


HACILAR, HOCALAR!

Emeklilerde bu ülkede diğer vatandaşlarla aynı şartlar altında yaşayan ve en önemlisi devlete karşı yükümlülüklerini yerine getirmiş ve ahır ömürlerinde rahat etmek isteyen insanlardır.


Ülkenin şartları malumdur ve geçinememeleri normaldir zira bir insanın ihtiyaç duyacağı herşeyi onlarda almaktadırlar, dolayısıyla Memurun %85 işçinin %45 oranında zam aldığı bir ülkede ikinci bir artışla %25 almaları hiç bir hakkaniyet ölçüsüne uymamaktadır. 

Emekli vatandaşlarda ekmeği 8 liradan alıyor. Bir insanın hakkını savunmasından ve hak ettiğini düşündüğünü istemesinden daha doğal ne olabilir? Ülkenin başı tarafından verilen sözlere güvenerek zam oranının az olduğunu belirtmek ve insanca yaşamak için zam istemelerinin Ak partili idareciler tarafından "Hacılar, Hocalar Patatesciler, Soğancılar mahallesine taşındılar" ibaresini kullanması yakışıksız ve hadsiz bir söylemdir. Siyaset yapmak, mensubu olduğun zihniyeti savunmak hiç kimseye hakaret etme, küçümseme hakkını vermez, heleki oy zamanı kapısına gidip oy için yalvardığınız insanlara karşı olan tutumlarınıza karşı dikkat etmelisiniz. Anlaşılan bazı sorumlu siyasetçiler seçim çalışması adı altında gezmekten mahiyetindeki kişilerle ilgilenemiyor! Ak partili dostlar unutmasınlar ki kendilerini 21 senedir iktidarda tutan ve her girdikleri seçimden zaferle çıkmalarını sağlayan o küçümsedikleri, Hacılar ve Hocalar!

Hacılar ve Hocalar kendilerine söz verip unutanlara karşı hayal kırıklıklarını ve öfkelerini şimdilik sosyal medya, kahvehane, cami, park ve dost sohbetlerinde dile getirip gösteriyor ve 2024 Yerel ve Mahalli idareler seçimlerinde ise eyleme dönüştüreceklerini söylüyorlar!