Ali Can Boran

Tarih: 06.10.2024 21:32

Görme Engelli Komşumuzun Sessiz Çığlığı

Facebook Twitter Linked-in

Sevgili okuyucularım,

Özellikle de farklı ihtiyaçları olan bireylere... Komşum, görme engelli bir birey ve kullandığı bastonun yetersizliği nedeniyle büyük zorluklar yaşıyor.

Reşitpaşa Körler Vakfı’ndan aldığı bastonun kullanışsız olması, onun günlük hayatını oldukça zorlaştırıyor. Titreşimli ve sinyalli bastonların sunduğu kolaylıkları duysa da, bu ürünlerin yüksek maliyeti nedeniyle herkesin ulaşabileceği bir seçenek olmaktan uzak.

Bu noktada belediyelerimize ve hayırseverlere büyük görev düşüyor. Görme engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak bu tür teknolojik aletlerin daha yaygınlaşması için destekler verilmeli. Belediyeler, bütçelerinden bir kısım ayırarak bu tür bastonları ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilir. Hayırseverler ise bu konuya duyarlılık göstererek kampanyalar düzenleyebilir.

Unutmayalım ki, herkes eşit haklara sahip. Görme engelli bireyler de toplumun bir parçası ve hayatlarını kolaylaştıracak her türlü desteğe hakları var. Komşumun yaşadığı bu sorun, aslında birçok görme engelli bireyin ortak sorunu. Bu konuya duyarsız kalmayalım ve sesimizi duyuralım.


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —
... ...