Meridyen Eğitim Kurumları

Celalettin Küçük


EVDE BAKIMA MUHTAÇ HASTALAR MAĞDUR OLUYOR

Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Biriminin kapatılması nedeniyle bu hizmetten yararlanan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç hastalar büyük mağduriyet yaşıyor.


Evde Sağlık Hizmetlerinin amacı, evde sağlık hizmetine ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesini sağlamak olan bu birim İsmail Akgün Devlet Hastanesinin kapatılmasıyla birlikte Sarıyer'deki faaliyetine son verdi.

Eyüp Devlet Hastanesi Evde Sağlık birimine bağlanan Sarıyer Evde Sağlık hizmetleri ekiplerin Eyüp Devlet Hastanesinden sevkedilmesi nedeniyle gecikmelere neden oluyor. 444 38 33 numaralı telefon üzerinden randevu alınarak faydalanılan bu hizmetten Birim Sarıyer'de iken azami iki gün içerisinde hizmet alınabiliyorken şimdilerde bu süre iki ilçeye birden bakılması nedeniyle daha uzun sürelere yayılıyor dolayısıyla acil sağlık problemi olan vatandaşlarda can kaybıyla bile sonuçlanan olumsuz durumlarla karşılaşılabiliyor.

Sağlık Bakanlığına bağlı Evde Sağlık biriminin kapatılması nedeniyle daha hızlı sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşlarımız  İBB ve Sarıyer Belediyesine müracat ederek  Evde Bakım hizmetinden faydalanıyor, bu kapsamda Sarıyer Belediyesince geçtiğimiz yıl 4000 vatandaşımıza Evde Bakım hizmeti verildi ancak  İBB'nin 39 ilçeye bakması, Sarıyer belediyesininde 350 bin nüfuslu bir ilçeye yetecek kadar sağlık personeli olmadığı için yetersiz kalıyor.

350 bin nüfusa sahip Sarıyer gibi Metropol ilçede bu hizmetin olmaması büyük bir eksiklik olarak göze çarparken, burada Mahalle Muhtarlarımıza ve Siyasetçilerimize büyük bir sorumluluk düşüyor. Konuyla ilgili olarak bazı muhtarlarımızın ve siyasetçilerimizin girişimde bulunmuş olması Sarıyerimizin tekrar Evde Sağlık hizmetine kavuşması adına sevindirici bir gelişme, konunun takipçisi olacağız ve Evde Bakım Hizmeti biriminin ilçemizdeki bir hastanede tekrar faaliyete başlatılması noktasında emeği ve katkısı olan kişi, kurum ve parti yetkililerini kamuoyuyla paylaşarak teşekkür mesajımızı ileteceğiz.