Meridyen Eğitim Kurumları

Cemil Özbalta


ÇOBAN DEYİP GEÇMEYİN!

Gecen Mecliste, Sarıyer belediye meclisinde konuşan Sarıyer belediye başkanı Şükrü Genç Şişli, Kâğıthane, Beykoz Sarıyer’in yanında çobandır demiş..


     Aman herkes ayağa kalktı, oysa çobanlık kutsal bir meslektir, peygamber mesleğidir çobanlık.

     İnsanlar bir “yöneticiye” kızdığında üç “koyunu” ver dağda kaybeder lafı o yöneticinin “iyi bir çoban” olmadığını gösterir.

     Şükrü Genç o bölge yöneticilerinin sürüsüne yanı yönettiği insanlara iyi sahip çıktığını istem dışı da olsa ifade etmiştir.

     Böyle demek istemediğini aslında çoban diyerek aşağılamak küçük düşürmek,  ve kibrini ortaya koymuştur..

     On beş yıla yaklaşan Sarıyer yöneticiliği döneminde yaptıklarını kıyaslarsanız Sarıyer belediye binası dahil bütün eserleri, Kağıthane belediyesinin açtığı katlı oto parkların yarısı kadar  yoktur..

2009 da 105 milyon borçla aldığı belediyeyi bir eser ortaya koymadan,  900 milyon borca çıkaran bir belediye başkanına hesap sormayan halka bu müstahaktır diyeceğim ama, bizim gibi arada bir soranlara da, halk kulak asmıyor..

     Çoban dediği beledilerden biri olan Kâğıthane belediyesi nasıl bir belediyedir bilirmisiniz?

     Her mahallesinde yer altı otoparkı ve her mahallesinde, Sarıyer Belediye binası büyüklüğünde semt konakları yapan Fazlı Kılıç başkan tarafından giderken kasada 650 milyon bırakmış, şimdiki belediye başkanı Mevlüt Öztekin beyin müthiş yatırımlarına rağmen belediye kasasında 700 milyon nakit olan halk ve hak için mücadele eden bir belediyeye ve o yörenin halkına çoban yakıştırması

     Sarıyer Belediye başkanı Şükrü Genç’e yakışmamıştır.

     Keza CHP’li Şişli ve Ak Partili Beykoz belediyeleri  kültür merkezleri prefabrik olmayan Semt konakları, Katlı otoparkları ve Kültür evleri ile halklarına yaşam imkanları sağlamışlardır..

     Şimdi sormak lazım, Sarıyer Belediyesi beş yıldır Sarıyer’e ne eser kazandırmıştır..

     On beş yıldır yönettiği Sarıyer’de namus ve şeref sözü verdiği mülkiyet dernek ve kooperatiflerine imzaladığı kağıtlara göre mülkiyet sorunu olarak ne çözmüştür..

     İlçe ve İBB bizde olsa ben çözerim dediği mülkiyet sorununu onlara olmasına rağmen mülkiyet dernekleri ve halkla beraber bu sorunu çözmüşmüdür?

     “Söz ağızdan çıkana kadar senin eserindir. Ağzından çıktıktan sonra sen onun eseri olursun.”

     Sarıyer belediye başkanı Şükrü Genç boyunu aşan böyle nice kifayetsiz sözleri zaman zaman söylemiştir..

     Ama buna rağmen “Sarıyer’de Cemil Özbalta’dan sonra en iyi siyasetçi Şükrü Genç” dir..

     Başarı yaptığın eserlerle ölçülmeyen günümüzde üç dönem  iktidarda kalmak terzi gibi ölçüp biçip kişiye göre eşya dikmekten geçer..

     Bu halka dikilen elbiseler Şükrü Genç’in eseridir..

     Şimdiye kadar onunla yarışan muhalefet adaylarına ve bundan sonra  terzilik yapmaya çalışan  halka elbise dikecek olanlara bir tavsiyem olacak.

     “Her eline makas alan terzilik yapamaz”..

      Çevrenize başarılı kıyafet mağazalarına bakın sahipleri terzi değildir ama, yanlarında işi bilen “değerli terziler” çalıştırır..

     Şükrü Genç’e tavsiyem, seni bu Sarıyer’de sorgulamayan halkla daha nice üç dönemler geçirirsin..

“Kibrini ve öfkene” hakim olursan..