Meridyen Eğitim Kurumları

Filiz Şimşek


AZRAİL RANDEVUNUZU ALMAYI UNUTMAYINIZ!

Sokaktaki adamın yaşayabileceği ne kadar çile varsa Rabb’im  bizi mahrum bırakmıyor çok şükür.


09.02.2014 Tarihi’nde babam vefat etti.

01.03.2014 Tarihi’nde anneme dul aylığı bağlandı.

Cumartesi ve pazarlar dahil 20.gün annemin dul aylığı bağlanmış. Bu geçen sürede hastaneye gitmemiş, eczaneye ilaç yazdırmamış.

Buraya kadar her şey normal ilerliyor gibi, sanki öyle yani değil mi?

Ama bu ülkede sokaktaki adamın başına kolay kolay normal olaylar gelmez.

26.07.2024 Cuma günü evimize Sarıyer Sosyal Güvenlik Merkezi’nden bir evrak gelmiş.

10.02.2014 Tarihi’nde, babamın vefatının ertesi günü annem genel sağlık sigortası kapsamına alınmış. Bundan yaklaşık olarak 10 yıl 5 ay önce.

Kendisine aylık bağlanana kadar geçen sürede genel sağlık sigortası kapsamına alınmış olduğu halde prim ödemediği için 112,87-TL. borcu varmış!

İlk başta durumu anlamadım. Bir hastane randevusu veya eczaneden ilaç alması sırasında emekli olarak işaretlenmediğini sandım. Bu minvalde Cimer’e de yazdım.

Meğer babamın vefatından anneme aylık bağlanana kadar geçen sürede annem boşa düşmüş-müş.

Halbuki babamın 09.02.2014 Tarihi’nde vefat edeceğini önceden anneme haber verip dul  aylığını 09.02.2014 Tarihi’nden itibaren alabilmesi için SGK’ya başvurmasını sağlaması gerekirdi ki böyle bir borç meydana gelmesin!

Şimdi de anladığım tüm belediye ve firmalar SGK’ya olan borçlarını ödediler, bir dul kalan kadınların eşlerinin vefatının ertesi günü genel sağlık sigortasına başvurmaları eksik kaldı.

Kadın 47 yıllık eşini kaybetmiş, tek derdi genel sağlık sigortasına başvurmak olmalıymış.

Sokaktaki beyler, lütfen ölmeden takribi 20 gün kadar bir süre önce, hafta içi mesai saatleri dahilinde ruhunuzu kabzetmesi için Azrail Aleyhisselam’dan randevu alınız. Kararlaştırdığınız tarih için eşinizin SGK’ya dul aylığı için başvuruda bulunmasını sağlayınız. Yoksa siz gittikten 10 yıl sonra eşinizi borçlu çıkartıyorlar!

 

Sokaktaki adamınız

Ahsen Güzellik Merkezi