Meridyen Eğitim Kurumları

Celalettin Küçük


20 YAŞINDAYIZ

Bundan yirmi sene önce ülkemizde bile internetin yaygın olmadığı dönemde Sarıyer'in ilk haber portalı sariyerim.com kuruldu.


11 Eylül 2002 tarihinde yayın hayatına başlayan ve aradan geçen süre zarfında çeşitli defalar saldırıya uğrayan, hosting firmalarının gadrine uğrayan, çeşitli olumsuzluklara rağmen ağır aksakta olsa 20 yaşına gelen sariyerim.com daha önce mucbir sebeplerden dolayı sessiz sedasız yol almaktayken üç sene öncesinde almış olduğu radikal bir karar ile tarafsızlık ve dürüstlük ilkesinden ödün vermeden ismini değiştirerek simashaber.com olarak yayın hayatına devam etti. Bugüne kadar yapmış olduğumuz hiç bir haberden dolayı tekzip yememenin haklı gururunu yaşıyoruz. Sitemizden yayınladığımız yayın ilkelerimiz gereğince hiç bir şekilde kişi ve kurumların mağduriyetine yer vermemek adına talep edilmesi halinde haberlerimizi geri çekmekten gocunmadık. Çok okunma hevesine kapılarak, sorumlu yayıncılık anlayışımızdan taviz vermeden, aslı, astarı, belgesi olmayan hiç bir haberi sayfalarımıza taşımadık, son üç senedir takip ettiğiniz üzere videolu olarak haberlerimizi sizlere ulaştırıyoruz. 

Profesyonel bir anlayışla devam ettiğimiz yolumuzda telif haklarına, kişilik haklarına her daim saygılı olduk ve olmaya devam edeceğiz, bu bağlamda başta İHA olmak üzere bir çok ajansın abonesi olarak, İstanbul'un 39 ilçesiyle, Ülke ve Dünya gündeminden çoğu görüntülü olmak üzere son dakika gelişmelerini Ofislerinize, Evlerinize ve Ceplerinize taşımaya devam ediyoruz. İOS ve ANDROİD aplikasyonlarımız ile haberlerimiz anlık olarak sizlere ulaşıyor. Sitemiz Google News kayıtlı olup haberlerimiz yayınlandığı anda Google veritabanındaki yerini almaktadır.

Zaman zaman dostlardan falanca olay neden sitenizde yok türünden uyarılar alıyoruz, bilinmesini isterizki, kaynağı haber sitemiz ya da abonesi olduğumuz ajanslar dışındaki hiç bir habere sitemizde yer vermiyoruz. Takipcilerimiz bilmelilerki, simashaberde yayınlanmayan bir haber yayınlama hakkımız olmadığı için yayanlanmamıştır. Bunun nedeni hem yasal yaptırımlarla karşılaşmamak, hemde emeğe olan saygımızdan dolayıdır.

sariyerim olarak çıktığımız ve simashaber olarak devam ettiğimiz bu yolda 20 senede bir çok site açıldı ve çoğu domain çöplüğünde yerini aldı! Biz istikrarlı bir şekilde 20 senedir yayın hayatımıza devam ediyoruz. An itibariyle sitemiz veritabanındaki haber sayımız 114 bine yaklaşmaktadır. Sitemize eklenen günlük haber sayımız ilçedeki tüm haber sitelerinin toplam haberlerinden daha fazladırki bunun nedeni biraz öncede belirttiğim gibi biz sadece Sarıyer'den değil İstanbul'un 39 ilçesiyle, ülke ve dünya gündeminden en güncel haberleri sizlere ulaştırmamızdır.

20 sene boyunca bir çok siyasetçi, iş insanı, yönetici gördük, bunların bir çoğunun adı bizlerin yaptığı haberler nedeniyle google arandığı zaman ortaya çıkan insanlar, yani bir zamanlar burunlarından kıl aldırmayan insanlar bugün yoklar, aynı durum bugün içinde geçerli, bugün yine kendini dev aynasında gören kişiler şunu unutmasınlarki, yarın onlar belki olmayacaklar ama biz unutmayan hafızamızla yayın hayatımıza devam ediyor olacağız ve şu asla unutulmasınki, yayın grubumuzu görmezden gelen, kişi, yönetici, kurum ve kuruluşlarda bizim nazarımızda yok hükmündedir.

Simas Yayın Grubu olarak ilkelerimizden ödün vermeden yayın hayatımıza devam edeceğimizi bildirir, Ülkemize ve Milletimize, salgın hastalıkların, afetlerin ve kazaların olmadığı, toplum olarak hep birlikte sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde yaşayacağımız günler geçireceğimiz bir yıllar dilerim.