Meridyen Eğitim Kurumları

Cemil Özbalta


2022 Yılının Özeti

Savaş…. Dünyayı sarsan Rusya Ukrayna savaşı, yeni silahların denendiği ve Türk sıhalarının dünyaya nam saldığı bir gösteri merkezine dönüştü..


Dünya aclığın kenarına geldiği bir noktada, lider harekatı neticesinde Recep Tayip Erdoğan’ın devreye girerek, Putin’i ikna etme neticesinde Ukrayna ve kısmen de Rusya’dan dünyaya tahıl sevkiyatı neticesinde, aclıktan kurtulmuştur..

Petrol ve Gaz Kırızı…

ABD’nin Avrupa ülkelerini kışkırtması kısmen de korkutması neticesinde, Rusya’dan gaz ve petrol alımlarını durdurması ve Rusyaya karşı olmaları neticesinde, Rusya’nın kibirli Avrupa ülkelerine gaz ve petrolu kısması neticesinde, Avrupa bu yıl donma noktasına girmesi üzerine, Avrupa kömür ocaklarına inmeye başladı..

Yunanistan Kırızı..

Hiç bir neden olmadan, Yunanistan Amerika ve Avrupa ülkelerinin gazına gelerek, Yunanistanda 27 Amerika üssü kurdurarak resmen, Yunanistani  işgale göz yumdurdular..
Yunanistan, Türkiyenin, silahlanmasındaki baş döndürücü başarısı sayesinde, korku tüneline gizlenmektedir..

Terör Yuvaları Dağıtıldı..

Amerika, İran ve Avrupa destekli PKK kampları, Irak ve Suriye içlerine girilerek yerle bir edilmesi dünya medyasında da inanılmaz yankı buldu..
Abd ve Avrupa’nın yarım yüz yıla yakın cabaları yerle bir edildi..
Özellikle MİT’in başarılı operasyonları sayedinde, PKK’nin kalleşçe sivil halkı ve askeri hedef alan üst kademe, yöneticilerinin leş haline getirmesi, dünyadaki Türkiye düşmanlarını tedirgin etmiştir..
Suriyenin dışında, Avrupanın ve dünyanın muhtelif ülkelerinden, Feto, PKK  ve diğer örgütlere ait katilleri kelepçeleyip Türkiyeye getirmesi dünya ülkelerinin istihbarat örgütlerini de tedirgin etmiştir..

Suriye Meselesi…

Dünyada Arap baharı adı altında, Tunustan başlatılıp, Libya Mısır, Suriye ve esas hedefin Türkiye olduğu Arap baharını usta manevralarla geciştiren Türkiye Suriye sarmalına sürüklenmekten kaçamamıştır..
15 Mart 2011 de, yaklaşık 11 yıldır, Suriye lideri Beşar Eset’in Rusya ile işbirliği neticesinde, sivil halkın üzerine yağdırışan, bombalar sayedinde yedi milyon insanın ölümüne, bir o kadar insanında göç etmesine sebep olmuştur..
Alçakça bu saldırılar neticesinde ülkemize sığınan beş milyona yakın muhacirin, yaşamı artık Türkiyenin kaderi olmuştur..
Suriye ve Rusya’nın alçak saldırıları silahsız müslüman kardeşlerimiz ölümle karşı karşıya bırakmıştır..
Bir yandan Rusya Suriye iş birliği, diğer yandan, PKK - YPG AMERİKA iş birliği neticesinde, halkın perişan edilişi, ve Suriye petrollerini paylaşmaları neticesinde Suriye yönetimi ülkesinin yarısından  fazlasına hakimiyetini kaybetmiştir. 
Şimdi Türkiyenin Cumhurbaşkanı usta manevraları sayesinde, Suriye ile girilen üst düzel görüşmeler sayesinde, Türk hakimiyetinin hakim olacağı ülkemizdeki, 
Suriyelilerin, ülkelerine döneceği planları çok yakında hayata gececektir…

Siyasi Tilkilikler…

Dünya devletlerinde siyasilerin ülke menfaatlerini korumak için birleştiği  bir ortamda, ülkemizdeki siyasilerin bölünmüşlüğü ve Türkiyenin düşmanları ile saf tutması, Türk halkının gözünden kaçmamıştır..
6 masa diye kurdukları çardağın yedinci ayağını oluşturan HDP’nin orada olmaması haklı olarak, büyükşehirlerin kazanılmadına sebep olan en önemli etki elamanı dışlanması HDP’nin ağırına gitmiştir..
Bu altılı masanın oyun kurucu ve bozguncusu Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığına aday olacak Kemal Kılıctaroğlu’na kırlı oyunları bitmek bilmedi..
Hele hele, ceza yemek için elinden geleni ardına kıymayan, İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ceza aldığı günkü Meralle sarılmaları, oyunun derini ve boyutunu ortaya koymuştur..
Kemal beyin tamda Almanyaya giriş yapacağı sırada Alman hava alanından geri dönmesine sebep olmuştur..
Dünya ülkelerinin önünde eğildiği ve gıpta olarak baktığı ve Türkiye üzerine oynanan oyunları usta manevralarla savuşturan bir lideri indirmek için içeride ve dışarıdaki bütün düşmanlarla iş birliği kurmaları  dünya siyasi kuruluşlarının da gözünden kaçmamıştır..
CHP’nin yönetiminde gercek sosyal demokratların kalmadığı, İYİ partinin yönetiminde il ve ilçeleyinde ülkücülerin gönderildiği yeni bir döneme girilmiştir..
Peki görüşlerinden uzak kişilerin elde ettiği bu partilerin yönetimlerine gelenler kimlerdir..?..
Kimi temsil ediyorlar, hedefleri nedir? Diye düşünmek lazım.. 
Mevcut iktidardan bahsetmek zaman kaybı olacaktır zira, dünyaya yön vermeye devam ediyorlar..
Belediye secimlerinde, her şey güzel olacak diyenlerin halkı pisliğe gömmeleri..
Kibir abidesi olmayacağız iddia edenlerin, kibirlerinin pacalarından aktığı iğrenç bir siyası yıl yaşanmıştır..

Afrika’da Türkiye Hakimiyeti..

Avrupa’nın sömürü merkezi olan, Afrika ülkeleri Türkiyenin merhametli ve kardeş hane tavırla, uyanışa gecmiş başta Fransa, İngiltere, Amerika olmak üzere Avrupa ülkeleri tek tek sömürü alanlarını kaybetmeye ve etki alanlarını kaybediyorlar..
Türkiyenin Afrikalı gençleri başta askeri ve polis güçleri olmak üzere eğitmesi ve ülkelerine göndermesi, yeni bir Türk misyonunun başlangıcını oluşturmaktadır..
Türkiyenin özellikle tek taraflı menfaat yerine her iki tarafın faydasına olan çalışmalar Afrika halklarının gönüllerini feth etmiştir.. 
Yüz yıllarca ahlaksızca vicdansızca Afrika’yi sömürenler o ülkelere su kuyuları bile acmamış, ekin ektirmemiş tarim yaptırmamış, sadece köle gibi kullanarak, yer altı ve yer üstü zenginliklerini sömürmüştür..
Ülkelerini savaşın ve açlığın sınırına bırakan Avrupa devletleri göç edenleri de denizde boğarak katıl bir topluluk olduğunu göstermiştir.. 
Sözde medeniyet ve demokrasi adı altında dünyaya akıl verenler, bugün PKK nin  mekapları altında, isyan alevi ile boğuşmaktadır..
Siyah incinin ahı Avrupanın sonunu götürecektir..

Türkiye’nin Ürettiği Silahlar..

Yirmi birinci yüzyıl Türkiyenin yüz yılı olma yolunda hızla ilerlemektedir..
Sevgili dostlar burada bunları tek tek saymayacağım, ne olur internet ortamında, geçlere ve kendinizi bilgilendirmek için giriş yapın ve artık onlarca değil dünya standartının üzerinde yüzlerce icatımızı göreceksiniz..
Bayraktar, ailesinin başlattığı hamleler, özel ve devlet kuruluşlarının devlet tarafından önlerinin acılması sayesinde, dünya silah sömrüsüne son verilmiş, ülkemiz bir pazar olmaktan cıkmış, silah tacirlerinin sömrüsü  olan ülkelerin pazarını ele geçirmeye başlamıştır..  
Bütün bunlar Türkiye düşmanlarının öfkesini daha da artırmıştır..

Gaz ve Petrol Yatakları..

Ülkemizin bütün iç ve dış düşmanlarla uğraşırken,  enerji alanında müthiş buluşlar keşfetmiştir..
Özellikle Karadenizdeki keşifler, Doğu ve Adana’da ki petrol yataklarının keşfi gelecek acısında sadece bir sinyaldir..
Akdeniz keşiflerimiz henüz müjde listesine girmemiş, önünüzdeki senelerde, enerji konusunda farklı bir Türkiye göreceğiz..
Orta Asya Türk devletlerinin doğalgaz ve petrolün Türkiye üzerinden dünyaya pazarlanması ülkemizin nasıl bir oyun kurucu olduğunu göstermektedir..
Bugün doğalgaz ve elektrikteki indirim bunun belirtisi olarak görebiliriz..
Sadece şunu söyleyebilirim ki,  devletimizi takip edelim…

Toog Maceramız…

Hayal kuramayanların ufku dar olur.. Devrim otomobilinin acısını bu ülkenin bir çok kesimi kaybetmemişti..
Hayallerin sınırı yoktur, önce havada iha, siha, akıncı derken yerdede hayallerin sonu gelmiyordu, baba yiğitlerin sayesinde, dünyaya meydan okuyacak, otomobili banttan indirmeye başlamış önümüzdeki yılın ilk aylarında yollarda seyrine başlayacağız..
Düşünebiliyormusunuz, binlerce acılışa halk ve kuruluşlar davet edilmiş ve büyük bir sevinç yaşanmasına rağmen bu ülkeyi yönetmeye talip olan siyasilerin bir çoğu katılmamıştır..
Hatta bu açılışın bir kurgu olduğunu otomobilin üretilmedini  beyan etmişlerdir..
Yani sen bu ülkede güzellik adına ne yaparsan yap, seni engelleyecek dış güzlerin iç uzantılarını her zaman göreceksin..

Kızılelma Hürjet ve T-70 Helikopteri ve diğerleri..
2022 nın en heyecan veren buluşları 2023 yılında heyecanımızı zirveye çıkaracağından, onları da 2023 yılına bırakalım..

Baş Kaldıran Türkiye

Sadece yirmi yıl önce, pısırık, fakır, ezik, umudunu yitiren bir Türkiyeden bugün dik duran heyttt diyen bir ülkenin okuşumu çok kolay olmadı..
Sancılı, ölümlü, tuzaklı yollardan gecildi,,,
Satılmış kuruluşlardan, satılmış beyinlerden, başkasına köle olmuş
zihinlerin mücadelesinden çakarak gelinen bir süreç.. 
Askeri,  siyonist Mossata, cıa ya hizmet eden, istihbaratı, ülkesine değil de, düşmana veren bir MİT den, milli duruş sergilenen öz evlatlarına bilgi veren bir istihbaratın oluşumu çok kolay olmadı..
İçerdeki hainlerin temizlenmesi, dılarıya istihbaratın verilmemesi sayedinde bsşta Ortadoğu olmak üzere, Afrika ve Asyada bütün oyunları bozmuş, o bölge ülkelerine oynanan oyunları tespit etmiş ve devlet bsşlanlarını bilgilendirmiş, güvenirliğini artırmış bir istihbarat ağı sayedinde, Türkiye dünyada dik duran nerede ise tek ülke olmuştur..  

Milli bir kişinin bir ülkenin ve mazlum ülkelerinin kaderini değiştirdiğine şahit olan bir dünya var..

Kefense son giyilecek…
Bir gün bize biçilecek…
Şehadetse şerbetimiz....
Elbet bir gün içilecek..2022..

İşte bu görüşün sahibi olan kavim ve komutanı Allahın vaat  ettiği müjdeye kavuşacaktır..