Meridyen Eğitim Kurumları

Celalettin Küçük


SARIYER'E DEĞER KATANLAR, ÇAYIRBAŞI MUHTARI FARUK ÖZDEMİR

Bu yazımızda yeni seçilen muhtarlardan Faruk Özdemir'i mercek altına alıyoruz


Çayırbaşı Muhtarı Faruk özdemir ile başlatmış olduğum bu yazı dizisine diğer mahalle muhtarlarımızla devam edeceğim muhtarlarımızın bugüne kadar yaptığı hizmetleri, projeleri vs hakkında sizleri bilgilendireceğim. Bu meyandaki ilk yazımda benimde Muhtarım olan Faruk Özdemir ve icraatleri hakkında sizi bilgilendireceğim öncelikle şunu belirtmeliyimki bu yazı için kendisiyle herhangi bir görüşme yapmadım tamamen gözlemlerime dayalı bir yazı.

31 Mart Yerel ve Mahalli İdareler Seçimlerinden başarıyla çıkarak Çayırbaşı Mahalle Muhtarı seçilen Faruk Özdemir görevde geçen altı aylık sürede yaptıklarıyla parmak ısırtıyor.Görevi eski Muhtarımız İbrahim Bektaş`tan devir aldıktan sonra ilk icraatı seçim vaadi olarak vatandaşlara sunduğu Muhtarlıktaki resmi işlemlerden ücret almama vaadini yerine getirmek olan, Faruk Özdemir`in icraatları kendisine oy vermeyen mahalleliler tarafındanda takdirle karşılanıyor. Şöyleki bir mahalle sakini olarak seçimlerden önce bende kendisini tanımıyordum bu nedenle itiraf etmeliyimki kendisine oy vermedim ancak çalışmalarını ve hizmetlerini gördükten sonra ne kadar isabetli bir karar olduğunu gördüm.

Muhtar özdemir ve ekibi görevi devraldıktan sonra belirledikleri öncelikler doğrultusunda resmi kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmaya başlayarak  projelerini hayata geçirmeye başladı. Bu geçen altı aylık sürede yaptıklarının hepsini yazmaya gerek yok zira yapılan işlerin pek çoğu rutin görevler bu nedenle, çimleri yeniletilen parkları, kapalı hale getirtilen otobüs duraklarını, mahalle aralarındaki merdivenlerin yeniletilmesini, sokakların ilaçlatılması, yanmayan sokak lambalarının aktif hale getirtilmesi vs. anlatmaya gerek yok, ancak bazı çalışmaları varki bunlardan vatandaşları haberdar etmemek gösterilen çabaya ve emeğe haksızlık olur düşüncesindeyim.Muhtar Özdemir`in en büyük icraatlerinden birisinin dar ve plansız sokaklarda oturanların en büyük kabusu olan yangın konusunda bir çok sokağa hakim noktalara konulan altı adet yangın musluğunu söyleyebiliriz. Faruk Muhtarın kayda değer icraatlerini bir mahalle sakini olarak şu şekilde sıralayabilirim. 

Yıllardır giderilemeyen lağım kokusunun kaynağını tesbit ederek kokunun giderilmesini sağlamak, her yağmurda taşan kanalizasyon rogarlarını temizletmek, yapısı itibariyle biraz yokuş olan ve özellikle ihtiyar vatandaşlarımızın zorlandığı Çayırbaşı Mezarlığının muhtelif yerlerine korkuluklu merdivenler yaptırmak, iyice eskiyen ve tehlike arzeden elektrik ve telefon direklerini hatlarıyla yeniletmek, en büyük yokluğu hissedilen konulardan biri olan Çayırbaşına bir PTT şubesi açtırmak benim ve diğer mahalle sakinlerimizin takdirini kazanan hizmetlerinden bir kaçı.Faruk Muhtarın Çayırbaşının en büyük sorunlarından birisi olan Mülkiyet Sorunu ile ilgili çalışmalarıda takdire şayan. Çayırbaşı ile ilgili bir çok projesi var bazılarını bizimle paylaştı ama bazı projeleri hakkında ser veriyor sır vermiyor, bizde merakla bekliyoruz. 

Faruk Özdemir ile seçildikten sonra hem mahalle sakini olarak hemde işimizin gereği olarak sıkça görüşmeye başladık, Çayırbaşına hizmet etme şevkini gördükçe bir mahalle sakini olarak mutlu oluyorum. Mahalleli ile diyaloğları çok iyi, pek ön plana çıkmak istememesi bana göre dezavantajı şöyleki Muhtarların toplu olarak katıldığı bir çok proğramdaN fotoğraf paylaşmayı sevmemesi nedenini sorduğumda verdiği cevap, "Mahallelim benim hizmetlerimi görsün, ne yediğimi ne içtiğimi ya da nereye gittiğimi değil" Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler buda Faruk Muhtarın tercihi. Netice olarak Faruk Özdemir Çayırbaşı için isabetli bir karar bende hem mahalle sakini olarak hemde çalışmalarını sizlere aktarma adına kendisini yakinen takip etmeye devam edeceğim ve hizmetleri için teşekkür ederim. 

Çayırbaşı Muhtarlığının faaliyetleri hakkında bu sayfadan bilgi alabilirsiniz