Meridyen Eğitim Kurumları

Celalettin Küçük


Sarıyer Spor Kulübünde son durum ve kadro analizi

Tüm kamuoyunun bildiği gibi başarılı sayılabilecek bir sezonun ardından, başarıya rağmen yaşanılan maddi ve manevi sıkıntılar neticesinde olağanüstü kongre süreci yaşanıldı.


Aday çıkmadığı için mevcut başkan devam etti ancak yeni yönetim kurulu ile sezona başlanıldı. Sarıyer belediye başkanı Şükrü Genç?ten destek sözü olan Sarıyer, Ahmet Akçan isminde karar kıldı ve yeni bir dönem resmen başladı. 

Sonrasında iç transfer pazarlıkları başladı. Sarıyerde kalmak isteyen tüm oyunculara kapılar açıldı. Kimisi görüşmeye gelmeden başka takımlara imza atmayı tercih etti, kimisi görüşmeye geleceğini söyleyip gelmedi, kimisi ücretinde fedakarlık yaptı imza attı kimileride fekakarlığı her zamanki gibi Sarıyer?den istedi ! ve istediklerini aldı...

Neticede; 
Alim Harlak
Bertül Kocabaş
Adem Koçak
Hüsnü Başkurt
Ozan Solak
Ümitcan Yıldız
Samet Katanalp
Mürsel Civelek
Doğukan Emeksiz
Bertuğ Yıldırım
Emirhan Akdemir
Yaser Yıldız
Ali Türkan
Kubilay Anteplioğlu
Özgür Çelik takımda kaldı. 

Transferde mali disiplinden kopmadan ince eleyip sık dokuyan yönetim kurulu kulübün ekonomisini düşünerek hareket ediyor. Ülkede ve futbol dünyasında yaşanılan ekonomik kriz kulüpleri zorluyor. Geçen yılların aksine Süperlig dahil tüm liglerimizde transferde sessizlik sürüyor. Bu sessizlikte geçmiş seneden 15 oyuncuyu takımda tutmak büyük başarı. Takımın iskeleti ve en önemli oyuncuları  korunmuş durumda. 5-6 nokta atış transfer ve 3-4 genç oyuncu alınırsa bu takım bu sene çok can yakar. 

Dış transfer ise hepsinden önemli. Para kesinlikle sokağa atılmamalı. Menajerlerin oyuncağı olunmamalı. Yöneticiler, teknik direktör ve başkan uyum içinde hareket etmeli. Kimse tek başına insiyatifi almamalı. Başarının ekip halinde geldiği unutulmamalı...

Kuluplerin bilinçsizce para harcaması ve taraftarlara populizm yaparak transfer harcamasında ödeyemeyecegi rakamların altına imza atması asırlık kulüpleri kapanma noktasına getirdi. Populizm ve şov peşinde olanlar bugün amatör liglerde oynuyor... Mali disiplini ön plana çıkaran Sarıyer yönetimini bu anlamda kutluyorum. Eleştirmek en kolay yol ama tek başına bir işe yaramıyor... Sarıyer camiası olarak bizler maddi kaynak sağlamalıyız eğer sağlayamıyorsak en azından manevi olarak destek vermeliyiz. Bu zor süreçte elini taşın altına sokan Başkan ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum. İnşallah hayırlı ve başarılı bir sezon geçiririz.

Geçtiğimiz sezon başarılı bir performans gösteren Özgür Çelik`e ayrıca bir teşekkür etmek istiyorum. Kendisine gelen daha cazip teklifler olmasına rağmen Sarıyer`e imza atan ve sosyal medya hesabından  "Elbette kolay olmayacak ama bizim fıtratımızda kavgadan kaçmak YOK!! Büyük savaşlar İNANÇ?la kazanılır" duyurusunu yaparak formaya olan sevgi ve saygısını gösterdi.