Meridyen Eğitim Kurumları

Filiz Şimşek


YESEK DE Mİ ÖLSEK, YEMESEK DE Mİ?

2018 Yılının ülkemiz için sona ermesine saatler kaldı.


Etraf yeni yıl dileklerinden geçilmiyor. Değişen takvimdeki bir rakam değil, bir kişi bugün milli piyango milyoneri oldu! Eski para ile trilyoner. Konumuz çok şükür bu değil de ağzımız yorulmayacak.

Konu zenginin parası değil fakirin yiyeceği.

Yeni yılı hiç beklemeden; haftada, on günde bir ülkenin ulusal yayın yapan koca koca kanallarının, koskoca anahaber bültenlerinin sonlarında, günün anahaber magazini olarak yemememiz gereken yiyecekler konu ediliyor.

Kahvaltıdan başlarsak; ekmek zarar, zeytin boyalı, peynir sahte, domates hormonlu, şarküteri ürünlerinin ucuz olanlarının içinde benden gayrısı var. Eeee, ne kaldı geriye?

Pirinç sahte, kıyma; dana ve koyun dışında her şey, tavuk ilaç ile şişirilmiş, sebzeler hormonlu, tezgahlar genetiği değiştirilmiş organizma dolu.

Ve ülkemizde bunları bulanlar, bilenler sadece ve sadece haberciler! Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, belediyelerin zabıtaları, sağlık işleri de haberleri izliyorlar mı bilmem? İzleseler iyi ederler bana kalırsa. Hiç değilse kimi, nereyi denetlemeleri gerektiğini izleyerek öğrenmiş olurlar.

Peki ben; sokaktaki insan ne yapıyorum biliyor musunuz? Tatlım ben sokaktaki son derece parası yetersiz insanlardan biriyim. Cüzdanıma neresi uygun geliyorsa gidip oradan parası ile poşetimi doldurmak zorundayım. Ya; o ne idüğü belirsiz şeyleri gözümü kapatıp yiyerek, adını, zorla zorla 15+ gün sonraya aldığım doktor randevularımın 25.sinde ilk kez duyacağım hastalığa sahip olacağım, yahut direk aç kalarak öleceğim. Bu denetimsizlik, sağlıksız gıdaların market raflarında, pazar tezgâhlarında kalması devam ettiği sürece tercih bana kalmış.

Birkaç saat sonra değişecek olan takvimlerimizdeki bir rakamdan en büyük beklentilerimden birini, gizli özne olarak anlatmış bulunmaktayım.

İşin, görevin ehil olana verildiği, sokaktaki adamın sağlığını önemseyen kuralların, kanunların çıkarıldığı ve denetlemelerin yapıldığı, hangi yiyeceğin ne kadar sahte olduğunun değil hangi yiyeceklerin sağlığımıza ne kadar yararlı olduğu haberlerini izleyeceğimiz bir yıl dilerim efendim.

Hayırlı yıllarınız olsun.

Sokaktaki Adam

Filiz FENTÇİ