Meridyen Eğitim Kurumları

Nesrin Akkoç


Emeklinin Rüyası 3

SEÇİM GÜVENCESİ,SEÇİM DE YAŞANANLAR...!


Efendim Güzel günler dileyerek başlayalım yazımıza.

Hoş Emekli olup ta güzel günler beklemek zor ama olsun, kendimizi ortama uyduruyoruz  ya da bir başka deyişle uyutuyoruz.

Her neyse,

Malum Yaşlılık Divana uzanmış yemek sonrası  Televizyonu izlerken içim geçmiş uyumuşum,

Çok ilginç güya bir seçim ortamındaymışız . Seçemedim hangi  seçim. Ama benim Kaburga kemiklerim,sağ kolum sol ayağım kırık nedense alçılar içindeyim .( Bir yerlerden düşmüş olabilirim )

Bir elimde baston zorla yürüyorum. Kocaman bir okulun kapısından öğrencilerimin desteği ile merdivenleri çıkıp seçimin olacağı sınıfa geliyoruz. ( Bu halimle müşahit olmak için geldiğime göre, Demek ki seçim çok önemli )  Diğer partilerden de birileri var ama özellikle bir gurubun adamları sürü gibi her kapıda 10 kişi falanlar çok ilginç çocuklar diyorum aman gözünüzü dört açın.Gözünüz kulağınız ben de olsun. Malum yerimden kalkamıyorum bir sorun olursa sizler destek olacaksınız aman ha WC ye bile nöbetleşe gidin. Tamam hocam dediler gençler   ( Hepsi pırıl pırıl lise, Üniversite öğrencileri , bir kısmı derneğimizin öğrencileri, bir kısmını sınavlara ücretsiz hazırlıyoruz, kısacası; gençlerle gönül bağımız var ) Ben Müşahit olacağım deyince çocuklar hocam bu halde mi dediler. Evet deyince hepsi çok şaşırdı ve kararlılığımı görünce ; hocam biz sizi bu halde oraya yollamayız o zaman biz de geliyoruz dediler.

Evet sınıfa girdim çocuklar kapıda gözüme bakıyorlar göz kırparak sorun yok işareti verdim.

Müşahitler kimler bilmediğim için ön sıralardan birine kendimden emin bir şekilde oturunca , beni o kalabalık gurubu olan X partiden zannetmişler bir izzet bir ikram şaşırdım kaldım. Sandviçler, içecekler vs vs. (Teşekkür ederek geri çevirdim kibarca ) Her neyse yurdumun güzel insanları bir bir gelmeye başladı. İnanın ön yargılı olsanız kılık kıyafet vs göre değerlendirirseniz  inanın X partisi aldı tulum çıkardı dersiniz.

***Müşahitlerden kimse kimseyi tanımıyor oysa tanışmak şart  Orda ki görevli herkesi tanımak şart KESİNLİKLE ?! Konulara hakim olmak için ilk şart tanışmak .

Halkımız saatlerce kuyrukta gelip gidiyor çok nazikler çoğu Hayırlı olsun diyor.

***Saat 2 civarında dış Salonda BAĞIRAN ORTALIĞI AYAĞA KALDIRAN BİRİ? ister istemez hepimiz kapıya çıktık ne oluyor diye !!!!

 İlginç bir adam avaz avaz bağırıyor nedeni  belli değil ?! karşısında kimse yok polisler bakıyor hiçbir şey yapmıyorlar birkaç dakika daha devam etti adam deli mi? Bilinmez, deli gibi böğürüyor , polislerboş boş bakıyor ve herkes bütün sandık başındakiler dışardayız. ( Bu arada içerde iken, günün sonunda oyları  sayarken  kolaylık olsun diye boş kalınca sık sık kalan kartları ve işlenenleri kontrol ediyorum tutuyor, sorun yok ) Dayanamadım polise seslendim kardeşim seçim güvenliğini bozuyor alsanıza şunu ne böğürtüyorsunuz neyi bekliyorsunuz dedim. Polisler beye doğru giderken bey sesini kesip kendini dışarı attı . İLGİNÇTİ?!

***Bizler de sınıflara döndük. ANCAK BEN KONUYU ANLAR GİBİ OLDUM?!

TEKRAR OYLARI SAYALIM DEDİM. X Partili gerek yok falan dese de ben ısrarcı oldum listeyi alıp tek tek gözden geçirdiğimde ANLADIM Kİ 6 OY FAZLA İŞLENMİŞTİ ( ÇARPI KONUYORDU 6 ÇARPI FAZLADAN ATILMIŞTI.)( X parti temsilcisi kaçırmışım, şaşırmışım falan gibi anlamsızca bir savunma yaptı Olabilir insanız dedim çözümüne bakalım.) Amacı anlamamakla birlikte, belki de karışıklık yaratmak olabilir

 (BU DURUMLARDA ASLA GERGİNLİK YARATILMAMALI ÇÖZÜME ODAKLANMALI KESİNLİKLE.)

Düzeltmek mümkün değil resmi evrak .Peki o zaman siz, 6 kişi gelecek ve çarpı atmayacaksınız dedim.  Beğenmeseler de ses çıkaramadılar çünkü; diğerleri de beni onayladı.

Her sandıktan  6 OY* Tüm Türkiye sandıkları = SİZCE NE OLUR ACABA ..???

YSK Seçim görevlisi hanım homurdansada ben ve oradakiler bu özel durumun  farkına vararak zamanında engel olduk. HALKIMIN OYLARINI KORUDUK.

***Derken bir gurup geldi X PARTİLİNİN akrabaları imişler görevlilermiş te burada oy kullanacaklarmış belge ve kimliklerinizi görelim dedim ve kibarca kuralları hatırlattım. Kapıda  X partisinin adamları burunlarından soluyorlar, Bizim gençlerde onların ensesinde  gözümün içine bakıyorlar , sorun yok çocuklar dedim. Tansiyonu hiç yükseltmeye izin vermiyorum. Kibar güler yüzlü sakin ama çok tecrübeli olduğum için kendimden oldukça emin davranıyorum.( Bir de alçılar içinde olduğum için belki insanlar daha saygılı ) Sonunda baktılar iş ciddi 10 kişilik kadrodan iki kişinin belgesi  vardı. Onunla giriş yapıp diğerlerini işleyeceklerdi sanırım .Bunu da gerçekleştiremediler . Onlardan birileri ne olur akrabam yazılmamış falan deseler de ben ve benim gibi düşünenler gereğini yaptık. Özetle bu ikinci oyunu da bozmuş olduk . Bu arada YSK dan gelen sandık başkanı hanımın tel istedim. İlerde bir sorun olursa diye hayret verdi?.!   (Beni kendi gurubundan sandı galiba  )

Herkes sıkı takibi görünce kapıdakiler homur homur homurdansa da bir iki ses yükseltecek oldular siz kimsiniz izlemek isterseniz izleyin. Müdahale edecekseniz polis çağıracağım deyince homurtular kesildi. Seçim saati doldu. Oyları sayacağız oyları ben sayacağım dedim.  X partili beye de buyurun siz de yanıma gelin  beraber sayalım dedim. İki sırayı birleştirdim. Kutuyu birinin üstüne  koydum diğer sırayada her çıkan oyu her oyu herkese gösterip yüksek sesle X,Y,Z diyerek okudum. Artık kimsenin sesi çıkmıyordu. Bu arada yanımda lastik getirmiştim. Birinden rica ettim okunanları onluk desteler yapar mısınız ki sonunda tekrar kolay sayabilelim diye onluk desteler halinde  yapılan oylar ikinci sıranın üzerine bırakıldı. ( Açıkça söylemem gerekirse  oylar sayıldıkça çok mutlu oldum. Çünkü  oyların % 60 ı bizim Y Partisine çıkmıştı.) Oyların hepsini düzenledik .Tutanakları imzalattık, Fotoğraflarını çektik.           ( İl, İlçe seçim bürolarına ve oy ötesine yollamak,fakslamak üzere )

***YSK Görevlisi torbayı getirdi. Oyları torbaya koyar koymaz sınıftan fırladı.  ( OYSA  TORBAYI HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE MÜHÜRLEMEK ZORUNDA ANCAK ÖYLE DIŞARI ÇIKARABİLİR ) Koşar adımlarla, bir üst kata çıkmış?! TORBAYI MÜHÜRLEMEDEN ACABA ÜST KATTA Kİ ODA DA NE OLACAKTI DERSİNİZ?!!! ( Muhtemelen torbalar değişecekti. Sonra da kim dinler seni?!!!  Elbet te bu hamleyi de düşündüğümüz için gençlerle gelmiştik kısa bir şaşkınlık anından sonra bizim gençler fırlayıp hanımefendiyi YSK Görevlisi salon başkanını  üst katta ki kapının önünde durduruyorlar ve o torbayı nereye götürüyorsunuz hanımefendi diye sekiz kişi etrafını sarınca hanımefendi ŞOK tabii.)

***Şey arkadaşıma bakacaktım falan diyor. Bu arada öğrencilerimden  iki gençte bana yardım etti onlara yetiştik ve polisler de geldi. Ben Polislere , hanımefendiden şikayetçiyim oyları  koyduğumuz torbayı mühürlemeden salondan koşarak çıktı suçtur bu dedim.

Hemen acilen mühürleyin ve tek bir oy farklı çıkarsa sizden davacı olacağım dedim. Cebinden mührü çıkarttı. Torbayı mühürledi  . ( mühür de mum çakmakla eritiyor torbanın üstüne , komik) Geçlerden biri hemen verileri , Parti merkezine , il, ilçe seçim kuruluna ve oy ötesine acilen faksladı.

***Sonra bir nefeslenelim dedik .Bahçede son kontrollerimizi yaparken Çocuklardan biri YSK Görevlisi sandığımız salon başkanının aslında X partisinin elemanı olduğunu X PARTİSİ EKİBİYLE  çıktığını söyledi bu da bizi çok şaşırttı?Çok ilginç değil mi??? Görevlilere belge sormak gerekiyormuş meğer?

Sonrasında okulumuzu, sınıfımızı takibe aldık sonuçlar sağ salim yerine ulaşmış,

OHHH ÇOK ŞÜKÜR?!  Yüzümüzün akıyla , kırık dökük halimizle Vatanımıza, Halkımıza karşı Yurttaşlık görevimizi yerine getirdik.

Gençlere teşekkürü unutmayalım onlar , işin bekçiliğini yapmasalar, sorumluluklarına, oylarına sahip çıkmasalardı. Ben tek başıma başaramazdım. YURDUM VE HALKIM ADINA SONSUZ TEŞEKKÜRLER GENÇLER, Boşuna dememişler bir elin nesi var ,iki elin sesi var diye?Kıssadan hisse.

Bir uyandım ki saat gece 03,00  TV de reklamlar bangır bangır bağırıyor ?!!!

Divanda  uyuya kalmışım , kan, ter içinde uyandım. Hayırlar ola bu seçim rüyası da nereden çıktı ki Allah Allah?

Her neyse; Bildiğim bir doğru var ,ÜLKEM İÇİN,VATANIM İÇİN HANGİ HAL VE DURUMDA OLURSAM OLAYIM GÖZÜMÜ KIRPMADAN CANIMI VERİRİM. 

VE EMİNİM Kİ ,HEPİMİZ,HEPİNİZ AYNI ŞEYİ YAPARSINIZ,

ÇÜNKÜ; SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUAT

Sonsuz Saygılarımla