Meridyen Eğitim Kurumları

Nesrin Akkoç


Seçim ve Atalet!

Merhabalar?


Sevgili okurlarım  hızlı gündemlerin içinden sizlere içten sevgilerimle merhaba?!

Bildiğiniz gibi gündemlerimiz oldukça yoğun, Beynimiz yorgun neyi ,nasıl değerlendireceğiz,

ne yapacağız ,ya şu olursa ,ya bu olursa ,ya istikrar kaybolursa ,ya,ya,ya?

Aile sorunlarımız,

Çocuklarımızın eğitim sorunları,

Parasal sorunlar,

Gündem sorunları,

Kavgalar, Savaş gündemi

Dolar 4 tl yi geçti ,Euro 5 tl yi?!!!!

Parçalanan aileler,

Eşlerini öldürenler,

Çocuklara Tecavüzler

Zamlar,Zamlar

İş bulamayanlar, Atama bekleyenler

Vs.vs.vs

Vesveselerle hayatımızı sınırlayıp hatta bağlayıp yerimizden kalkamaz olduk, düşünemez olduk, konuşamaz olduk,yazamaz olduk,söyleyemez olduk velhasıl atalet duygusu ile nasılsa olmaz diyerek artık hiçbir şeyi algılamaz,algılasak ta ne yapalım olduk,böyle gelmiş böyle gider olduk,olsun diyerek sadece anlamsızca izler olduk.( Sanki tüm olaylar bizim dışımızda ,sanki biz yabancı bir Ülkedeyiz,sanki burası bize ait değil) Peki kontrolünüzü başkalarına verirseniz acaba gelecek size ne sunar sizce?!

( BU ARADA KISA BİR SÜRELİĞİNE SEÇİM BİTENE KADAR AYDINLIK BİR BEYİNLE KARAR VERMEK İÇİN, SAKİNLEŞTİRİCİ KULLANMAYIN  LÜTFEN ?! UYUŞMUŞ DÜŞÜNCELERLE, BEDENLERLE, BEYİNLERLE SAĞLIKLI KARARLAR VEREMEYEBİLİRİZ. BU İLAÇLARIN İÇİNDE Kİ MUTLULUK VERİCİ MADDELER EN ACI OLAYLARA BİLE MUTLU BAKMANIZI SAĞLIYOR MAALESEF ?!)

Sevgili Halkım ATALET çok kötü bir duygudur?!

ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK VE TEMBELLİK, AĞIRLIK ,

KABUL  ETMEKTİR SİZE SUNULAN İYİ ,KÖTÜ HERŞEYİ?

YAŞAM MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEKTİR,

İSTEMEMEKTİR  ARTIK HİÇBİR ŞEYİ ?

MUTSUZLUKTUR, KÖLELİKTİR.

ATALET ; Daha önceki bir yazımda da verdiğim örnek gibi ; Uzak doğuda kurbağaları pişirmek için tavaya koyarlar ve altını çok kısık açarlar ( Hızlı açsalar kurbağa kaçar hemen ) yavaş yavaş ısıyı arttırırlar kurbağaya bir rehavet gelir bacakları açılır,ağırlaşır,kasları gevşer ve istese de hareket edemez ,artık hamleye yeltense de vücudu izin vermez kasları oynamaz,yavaş yavaş tavaya yapışır ve tabii ki bu onun sonu olur farkına varmadan.

ATALET; insanı sinsi ve kademeli bir şekilde algılarını yok ederek , insanı hareketsizleştiren  psikolojik bir kanser gibidir.

Peki  ATALETİ, yani bu ölü toprağını nasıl üzerimizden atmalı?

Hayatımızın her alanında değişim yapmak için ?

Kendimizi ileri fırlatmak istiyorsak olduğumuz yerde durarak olmak istediğimiz yere varamayız.

Hele bunu ailemin huzuru,Ülkenin huzuru bozulmasın diye yapıyorsak geçmiş tarihimizi çok iyi okumalıyız sevgili okurlarım.Çok şey anlatmaya gerek yok.

Ülkenin ve hepimizin bireysel huzursuzluğu ortada?

Huzurlu ve güvenli görünen ama gerçekte vatandaşa  hiçbir alanda huzur ve güven vermeyen bir sistem ,şiddet ve zor kullanma  ise en çok uygulanan yöntem her önüne gelene o bunu yaptı ,bu bunu yaptı, şu bizi kullandı ..vs vs. Yargısız infazlar?

Peki çok değerli yetkililer ; Halkım merak ediyor, sizler bu sizi  defalarca aldatanların karşısında 15 yıldır nasıl bir ATALET içinde idiniz ki 15 yıl bu kadar tehlikeli insanları tanıyamadınız,Sizler çok zeki insanlarsınız ( Bu bir milli mücadele ise ) ve Ülkede bu kadar suç işleyenleri niçin 15 yıldır sınır dışı etmediniz ya da cezalandırmadınız( Tüm yetkiler elinizde iken ) , Halkınızla paylaşmadınız 15 yıldır bu konuları,  SONRA MI 15 YIL SONRA MI FARKETTİNİZ?!!! NASIL BİR ATALET? TİR BU?? ( Okulları, Bankaları siz açtınız?!!! )

Peki bu kadar atalet içinde olan bir hükümet bizleri nasıl temsil eder. Ve haklarımızı koruyabilir

Bu ATALET ile acaba daha ne gibi konular atlandı merak ederiz.

İstikrar bozulmasın aman ha iyi yönetiliyor başka alternatif yok diyenlere de bir çift sözüm var sevgili okurlarım İstikrar mı ,Huzur mu kaldı. Dünya da ve içerde kavgalı olunmamış kimse kalmadı gibi?

DÜNYANIN EN BÜYÜK ADLİYESİ YAPILDI ve bu konu utanılacak bir durumken övgü konusu olarak sunuldu sizlere evet ,doğru içlerini hepimiz doldurup taşırdık yetmez oldu bile bize?!

Evlerimize gelen kredi hacizleri,kredi kartları, ( BDDK YA YAZIYORSUNUZ  BU HUKUK KONUSUDUR DİYOR?!!!) Adliyeler istisna hakim ve Savcılar hariç Bankalara çalışır gibi adeta,eşlerimizin kapatılan iş yerleri, Parasızlıktan yıkılan yuvalar, boşanmalar ,Plakalara gelen SAHTE cezalar, Sattığımız 14 yıllık araçlara(noterden satılmış olsa da hükümetin sorumluluğunda olsa da hükümet sadece vergiye faiz üstüne faiz bindiriyor ne savcı ne polis konu ile ilgilenmiyor dava açıyorsunuz dava evrak yetersizliğinden aleyhinize karara bağlanıyor .Amaç sadece vergi açığını kapamak,Peki vatandaşın canını yakarak mı ?)  gelen devletin vergiler ve buna dayalı hacizler vs vs. biz bu mücadeleler içinde yolumuzu kaybetmişken ,acaba dışımızda ki alanlarda neler oluyor dersiniz?!

ARTIK ALGILAMIYORUZ ,ALGILAYAMIYORUZ MAALESEF?

SATILAN SATILANA,ZAM ÜSTÜNE ZAMMMMM

Bundan 20 yıl önceyi -30 yıl önceyi-50 yıl önceyi  düşünelim bir şekilde hep iyi ,kötü yöneten birileri vardı.

nasıl o zaman yönetenler vardı ise bu günde birileri olacaktır. Bu kara ağıt niye ki?? başka adam yok ??diyerek yüzlerce insan kendini ve tüm insanları farkında olmadan aşağılıyor. Ne demek yok ortam hazırlanırsa herkes olabilir ve başarabilir .Hatta siz bile ?.İmkanlar olanaklarla olasıdır.

Birileri gelir birileri gider hiçbir uçak havada kalmamıştır. Üstelik Mhp li kardeşlerimi onurla temsil eden Meral Akşener ?e tüm yapılanlara rağmen, Bir kadın olarak her şeye rağmen  yüksünmeden dik duruşunu alkışlamak gerek.

Geçmişte ve Günümüzde yönetenler  her şeyi mükemmel mi yaptılar ?

Sevgili halkım  sen geleceğin olan oyunu hak eden, doğru kişiye kullan, çünkü unutma ki bundan sonraki adımda artık yolun sonunda olacaksın ve seni kimseler artık duymayacak. BU SON ÇIKIŞ?!!!

Tıpkı depremlerde göçük altında kalanlar gibi?

Bağırsanız da boş kimse sizi duymayacak, duyamayacak

Evet sorumluluğun çok büyük sadece sen yoksun tüm toplumun vebali senin üzerinde bu oylarda da kulların hakkı var sadece kendini düşünerek oy veremezsin hani İslamiyet? te  kul hakkı var deriz ya işte bu kullanacağın her oyda da tüm halkın hakkı var ,Tüm halkın geleceği senin avuçlarında Unutma,lütfen güzel insan sorumluluğun çok büyük.

Panik yapmayın  lütfen ?!

Panik hata yaptırır. Dün bu Ülke çok değerli devlet adamlarını ağırladı ise bugünde sizin oylarınızla yine gerçek ehil ellere teslim edilecektir. Yeter ki bizler üzerimizdeki  ATALET i atalım ve aman bir oydan ne olur ki, boş  ver, bana ne, demeyelim ve sandığa gidelim. Lütfen geleceğinizi belirleyecek bu seçimde oylarımızı  sorumluluk alarak inceleyerek kimsenin etkisinde kalmadan kullanalım. Kesinlikle kimsenin etkisinde kalmadan,  VE TEPKİ ADINA ASLA SANDIĞA GİTMEMEZLİK YAPMAYALIM LÜTFEN.

Çünkü bu seçim ÇOK ÖNEMLİ SON ÇIKIŞ?!!!

O zaman Halk ta çok çok iyi düşünmeli geleceğini rast geleye BIRAKMAMALI?!!!

Ve özellikle bizi tüm Dünya da temsil edecek adayların özelliklerini üşenmeden bir kağıda dökerek ve artıları karşılaştırarak, geçmiş ve geleceğini inceleyerek, duygusal davranmadan bilginin ışında ,şahsi çıkarlarımızı ön planda tutmadan Ülkemizin geleceğini önemseyerek ve tüm bu değerlerin farkında olarak  ÜLKEMİZE NE KATTI,YA DA KATACAK, ÜLKEMİZDEN NE GÖTÜRDÜ VE YA GÖTÜRECEK DÜŞÜNEREK ,oylarımızı kullanalım.

Sevgili Halkım

Unutmayalım ?? insanlar layık oldukları şekilde yönetilirler  ??

Eminim en doğru kararı vereceksiniz

Ülkemize hayırlı uğurlu olsun tüm seçimler?

Seçilip te gelecek kişiye şimdiden HOŞGELDİN?

Sevgi ve Saygılarımla,