Meridyen Eğitim Kurumları

İbrahim Balcı


PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR

"Parayı veren benim, ne dersem o olur" deyimi yine kazandı...



Sarıyer S.K. de Ekrem Al yeni Teknik Direktör. Başarılı olmasını dileriz.
Ekrem Al Kimdir?
1955 Trabzon doğumlu. (Yani 64 yaşında)
Bugüne kadar 31 ayrı kulüpte teknik direktör olarak çalıştı. A. Sebat`ı 4, Altay 2, Eylüp 3 ve Anadaspor`u 3, Bulancak  2 kez teknik direktör olarak çalıştırdı. Ayrıca Göztepe, B. Şehir Belediye, Şanlıurfa, Giresun, Trabzon Belde, Yalıspor,
Siirt Jetpa, Erzurum, Gümüşhane Doğan, Mardin, Orduspor, Elazığ, Yimpaş Yozgat, 1461 Trabzon, Düzcespor ve Kırklarelispor kulüplerini çalıştırdı. Sarıyer 32`ci çalıştıracağı kulüp olacak.
Yaşı itibariyle hayli deneyimli bir teknik direktör. Sarıyer`e ne verir? İşte sorun bu! Sarıyer`i ne kadar tanıyor, Sarıyer`e ne verecek? Tabii iyi olmasını diliyoruz.

"Kaç gündür yazıp durdum, hatta şifai olarak Yerlisinin de yerlisi önerisinde bulundum" ama olmadı. Her nedense Sarıyer Spor kulübü yönetimi Sarıyerlilerden kaçıyor. Bu kırılganlık neden?

Ekrem Al hocayı bir yana bırakalım bir de Lacivert-Beyazlı formayı giyen ve sonrada teknik direktör ve antrenör olarak hizmet edenlere bir göz atalım, bakalım kimler varmış:
Dadaş Mahmut (Kocabal), Erdem Acar, Osman Yıldırım, Erhan Aslan, Esat Bayram, Altay Unan, Mehmet Şansal, Mehmet Demirtaş, Serdar Gücüyener, Cengiz Güzeltepe, Tevfik Gelgeç, Ahmet Yılmaz (Fantom), Ahmet Sert, Oğuz Aydoğdu, Yaşar Elmas, Kamil Doygun, İlker Büyükdurmuş, Savaş Yıldırım, Emin İlhan, Cem Koşanoğlu, Bülent Akatay, Erbil Üzel, Adnan Büber, Hakan Çimen, Yaşar Yiğit, İsmail Kartal, Sercan Görgülü, Mustafa Yücedağ, Tufan Engin, Ersel Uzgür, Atalay, Canel Ender Özinç, Tayfun Hut, Yasin Sülün.... ve diğerleri...

İşte bu kadar Sarıyerli teknik elemandan bir dörtlü çıkarıp da takımın başına getirilemiyorsa sorun görev başındaki yönetimde değil, kulübüne sahip çıkamayan kulüp üyelerindedir. İki yılda bir yapılan kongreler 150 kişi ile yapılırsa, kulübün kalkınması yolunda devrim yapılacak kararları alacak kulüp üye sayısı bir elin parmakları kadar az olunca olacak olan budur.

Yani demek isterim ki gelecek yıllarda da parayı veren düdüğü çalacaktır.

Kanım: Sarıyer`in beş yıllık bir programa (Üç yılda olabilir çok ciddi olması kaydı ile) ihtiyacı vardır.