Meridyen Eğitim Kurumları

Celalettin Küçük


KİM BU GÖLGE ADAM?

Sarıyerde son günlerde gündemi oldukça karıştıran ve yaptığı haberlerde konuyla uzaktan yakından alakalı olan kişilerin acaba bendenmi bahsediyor diye kendinden bile şüphelenmesini sağlayan Gölge Adam uzun bir aradan sonra tekrar ortaya çıktı.


Sarıyer son bir kaç haftadır peş peşe yaptığı haberlerle gündemi belirleyen ve haberlerinde bahsedilen kişilerin kim olduğunu çözmeye çalışan meraklı insanların olduğu bir yer haline geldi.

Kimliği bir muamma olan her ne kadar adı Gölge Adam olsada gerçekten Adam mı, Kadın mı olduğu belli olmayan Gölge Adamı ilk olarak yıllar öncesinde duymaya başlamıştık.

Geçmiş dönemlerde yaptığı haberler ile aynı bugün olduğu gibi gündem belirliyor ve haberleri ses getiriyordu. Şöyle bir hafızamı tazelediğimde ilk aklıma gelenler 3-4 sene önce yapmış olduğu Mustafa Sarıgül`den 950 bin  dolar alan Sarıyerli siyasetçi kim haberi ve Soma`da 301 Madencimize mezar olan Kömür Ocağı sahibinin Maslak`ta bulunan Spine Tower binasının ilginç kurtuluş öyküsünü söyleyebilirim.

Yaptığı o haberlerden sonra sırra kadem basan ve ortalıkta görünmeyen Gölge Adam yaklaşık bir ay önce tekrar ortaya çıktı ve yine peşpeşe bombalar patlatmaya başladı. Ayazağa`da 3 Milyonluk hediye ofis, Meclis üyesi listesine yazılmazsam intihar ederim diyen meclis üyesi, Tutuklanan ve Mahkemece Serbest bırakılan Muhtar, Belediye Başkanının eşcinsel sevgilisi ve son olarak da Zampara Müdürün Sinsi planı kendi başını yaktı başlıklı haberleri ile Sarıyer`de gündem belirlemeye ve insanları büyük bir merak içerisinde bırakmaya devam ediyor. 

Bu merak içinde kalanlardan biriside benim. Sektörün içinde olmamızdan ötürü görüştüğümüz herkes ilk olarak bana Gölge Adam kim, şu haberde bahsi geçen kişi kim, olay nerde olmuş, bu haber gerçekmi türünden sorular soruyor ama inanın bende sizler gibiyim. Yazdıkları olaylar ve kişiler hakkında az çok tahminde bulunabiliyoruz ama net bir şekilde emin olamadığımız için kimsenin vebali altına girmek istemediğimizden susmak zorunda kalıyoruz. Sarıyer Gazetesinin sahibi Bekir Batu`yu uzun yıllardır tanırım sağolsun beni sever, sayar bu samimiyete istinaden kendisiyle bir çok kez yüz yüze ve telefon ile görüşme yaptım ve birşeyler öğrenmeye çalıştım ama ser verdi sır vermedi. Sadece şunu bilmen yeterli Gölge Adam Bombaları patlatmaya devam edecek dedi.

Ser verip sır vermeyen sadece Batu değil, Haber Müdürü Rukiye hanımında ağzı çok sıkı ondanda laf almak mümkün değil. Gölge Adam`ın haberleri herkes gibi bende merakla takip ediyorum ama buradan kendisine bir eleştiride bulunmak istiyorum. Haberlerinde habere konu muhatabın ismini vermek yerine kafaları dahada karıştıracak ünvanları kullanıyor şöyleki, Meclis Üyesi, Muhtar, Müdür bu sıfatlara haiz olan bir çok insan var ve ister istemez hepsi zan altında kalıyor! Buda Gölge Adamın tarzı olsa gerek her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır derler. Tabiki bu benim eleştirim ama olaya birde olumlu yönünden bakmak lazım. Anadoluda güzel bir deyim var yarası olan gocunur. Abdestinden şüphesi olmayanlar bu durumdan rahatsız değil ve bana göre Gölge Adam`ın her zaman, her yerden çıkabileceğini düşünerek daha itidalli ve dikkatli olmalarına sebebiyet veriyor.

Bu konuda merakta ettiğim bir hususta, Gölge Adam`ın her partiden, her kurumdan, haberdar olması bu kadar çok bilgiye nasıl ulaşıyor? Emin Çölaşan`a devamlı haberler uçuran meşhur bir minik kuşu vardı. Acaba Gölge Adam`ın minik kuşu kim? Hepsini geçtim, bu Gölge Adam Kim ?