Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,70% 0,02
  • EURO

    50,13% -0,04
  • GRAM ALTIN

    5962,35% 1,03
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Mersin'de Kültür Politikaları Masaya Yatırıldı

YEREL YÖNETİMLER

Sakarya'da Özel Gereksinimli Çocuklarla İletişim ve Sınır Koyma Semineri Düzenlendi

YEREL YÖNETİMLER

3. Amed Uluslararası Film Festivali Ödül Töreniyle Sona Erdi

YEREL YÖNETİMLER

Kayseri'de AVM'de İki Gün Süren Spor Etkinlikleri Düzenlendi

Tarih: 16.01.2025 14:50 Güncelleme: 16.01.2025 14:50
Zeyrek: “Gayemiz geleceğe daha temiz ve nefes alan Manisa bırakmak”

Manisa Büyükşehir Belediyesi, insan sağlığı ve ekolojiyi önceleyen altyapı çalışmalarını il genelinde kararlılıkla sürdürüyor.

MANİSA (İGFA) - MASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı 23 atık su arıtma tesisinde yıl boyunca 10 milyonlarca metreküp atık su arıtılıyor; tonlarca arıtma çamuru standartlara uygun şekilde bertaraf ediliyor.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Manisa’mızın doğasını koruyacak ve bu emaneti gelecek nesillere aktaracak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Gayemiz geleceğe daha temiz ve nefes alan Manisa bırakmak” dedi.

İnsan sağlığı ve ekolojik yaşamın korunmasını önceleyen, özellikle bereketli tarım ve su havzalarının gelecek kuşaklara aktarılmasını önemseyen Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlı 2’si yüklenici firma uhdesinde olmak üzere toplam 23 atık su arıtma tesisi işletiliyor. Atık su arıtma tesislerinde yılda 10 milyonlarca metreküp atık su işleniyor. Yerleşim yerlerinden gelen evsel atık suları kanalizasyon şebekeleriyle atık su arıtma tesislerine aktarılıyor. Burada standartlara uygun olarak arıtılan sular, doğaya deşarj ediliyor.

GELECEĞE YÖNELİK ALTYAPI YATIRIMLARI

Manisa’nın bereketli tarım ve su havzalarına sahip olduğunu hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “Şehrimizin sahip olduğu bu değerleri korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak bizim en büyük gayemiz. Manisa’mızda bu nedenle altyapı yatırımlarına çok önem veriyoruz. Ne yazık ki şehrimizde halen 40-50 yıllık kanalizasyon sistemleri mevcut. Altyapı bu durumdayken üst yapıda ne yatırım yaparsanız yapın başarılı olmanız mümkün değil. Biz bu bilinçle Manisa’mızın önümüzdeki 30 yılını planlayarak yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz” dedi.

YOĞUN SU MESAİSİ

Özellikle su kaynaklarının korunmasını önemsediklerini belirten Başkan Zeyrek, “Su bizim için hayati öneme sahip. İçinde bulunduğumuz küresel iklim şartlarında suya erişimin gün geçtikçe zorlaşacağını hepimiz biliyoruz. Öyleyse korunması gereken en önemli doğal kaynağımız temiz su. Biz bir yandan su tüketimini azaltmak, bir damla suyumuzun bile israf edilmemesini sağlamak için çalışıyoruz, bir yandan da kirletici unsurların bertarafı için yoğun mesai harcıyoruz. Şehrimizde MASKİ’ye bağlı 23 arıtma tesisimizle atık suları arıtıyor, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerimizin denetimleriyle de doğanın kirletilmesine fırsat vermiyoruz” ifadelerini kullandı.

“TEMİZ SU KAYNAKLARIMIZI KORUYORUZ”

Bir damla suyun dahi arıtılmadan doğaya salınmasına tahammüllerinin olmadığını vurgulayan Zeyrek, sözlerini şöyle tamamladı: “Manisa’mızda, 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren 45 milyon 550 bin metreküp atık suyu arıttık; 34 bin 302 ton arıtma çamurunu ise çevreye zarar vermeden bertaraf ettik. Arıttığımız suyun boşa akıtılmasına da gönlümüz razı değil. Sarıgöl’de bulunan ileri biyolojik arıtma tesisimizden deşarj ettiğimiz suyun analizlerini yaptık. Burada bu suyun tarımda kullanılması için çalışıyoruz. Bu alanda pilot çalışmalarımızı Sarıgöl’de sürdürüyoruz. Yani hem atık suları arıtarak kirlenmeyi azaltmayı hem de tarımsal sulamada kullanıma alternatif kaynaklar sunarak temiz su kaynaklarımızı korumayı hedefliyoruz. Manisa’mızın doğasını koruyacak ve bu emaneti gelecek nesillere aktaracak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Gayemiz geleceğe daha temiz ve nefes alan Manisa bırakmak.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti