Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Aksaray Belediyesi Ramazan'da İki Noktada İftar Çadırı Kuracak

YEREL YÖNETİMLER

Aksa Bursa Doğalgaz ve Nilüfer Belediyesi'nden İş Birliği Görüşmesi

YEREL YÖNETİMLER

Şahin Bey Anısına Hatıra Para Basıldı

GÜNDEM

Yerlikaya ve Tunç’tan veda mesajı

Tarih: 03.01.2026 18:01 Güncelleme: 03.01.2026 18:01
Zabıta kaldırım işgalini affetmedi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Denetleme Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz ilçesine bağlı Fasih Kayabalı Caddesi üzerinde kaldırımları işgal eden ve vatandaşların geçiş yolunu engelleyen esnafa, Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uyguladı.

MERSİN (İGFA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Denetleme Zabıta Şube Müdür Vekili Zülküf Aktürk, Akdeniz ilçesi Fasih Kayabalı Caddesi üzerinde kaldırım işgali denetimlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede; Denetleme Zabıta Şube Müdürlüğü ekiplerinin, kent genelinde rutin kontrollerine devam ettiğini kaydetti. Vatandaşların rahatı, esenliği ve huzuru için çalıştıklarını belirten Aktürk, “Esnafın ve vatandaşların yoğun bulunduğu caddelerde denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Seyir halinde olan araçlarımızla da çalışmalar yapıyoruz. Belirlediğimiz bölgelerde yaptığımız denetimlerle; halkımızın rahatı, esenliği ve huzuru için çalışıyoruz” dedi.

Yayaların kullandığı kaldırımları işgal ederek ürün satışı arz eden esnafa, ilgili kanun gereği idarî para cezası verildiğini kaydeden Aktürk, “Kaldırımda ürünlerin teşhir edilebilmesi için iş yeri önünden 40 santimetreye kadar izin verilmekle birlikte, hijyen bakımından tehlike arz eden ürünlerin teşhir edilmesine kesinlikle izin verilmemektedir. Bu kapsamdaki denetimlerimiz özellikle Mersin Çarşısı, Kuvayi Milliye Caddesi, Silifke Caddesi, İstiklal Caddesi, Fasih Kayabalı Caddesi ve Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde yoğun şekilde sürdürülmektedir. Ayrıca öncü ekip dediğimiz sivil ekiplerimizin uygulamalarıyla da kurallara uymayan işletmelere müdahale edilmektedir” ifadelerine yer verdi.

“Kaldırımların vatandaşa ait olduğunu esnafımıza anlatıyoruz”

Kabahatler Kanunu kapsamında kesilen idari para cezalarının yanı sıra, kurallara uymayan esnafa gerekli şartları sağlamaları yönünde uyarıda bulunduklarını da sözlerine ekleyen Aktürk, “Kaldırımların vatandaşa ait olduğunu esnafımıza anlatıyoruz. Ürünlerini teşhir ederken, vatandaşın geçiş yolunu engellememesi konusunda uyarıda bulunuyoruz. Bunu yaparken hem vatandaşlarımızın hem de esnafımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Ancak tüm uyarılara rağmen kurallara uymayan esnafımıza da Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezası uyguluyoruz” diye konuştu.

Esnaf ve vatandaşlar, Büyükşehir’in denetimlerinden memnun

Cadde esnafından Müslüm Güler, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin kaldırım işgaline karşı yaptığı denetimlerden memnuniyet duyduğunu söyleyerek, “Önceleri her esnaf cadde üzerine malzemelerini koyuyordu ve kaldırımı işgal ediyordu. Büyükşehir’in denetimleri sayesinde bu sorun azaldı. Esnafın bu konuya dikkat etmesi ve vatandaşların geçiş yolunu işgal etmemesi gerekir” dedi.

Fasih Kayabalı Caddesi üzerinde erkek kuaförü olan Fuat Çoban da bir esnaf olarak kaldırımlara ürünlerin koyulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, “Cadde üzerindeki bazı işletmeler, kaldırım ihlali konusunda oldukça duyarsız davranabiliyor. Esnaf, vatandaşların geçiş yoluna engel olmamalı” diye konuştu.

Yapılan denetimleri memnuniyetle karşıladığını ifade eden vatandaşlardan Muammer Akaalp, “Esnafımız kaldırımları işgal etmemeli ve vatandaşlar kaldırımlarda rahatça yürüyebilmeli. Bazı esnaf özellikle motosiklet ya da bisikletlerle kaldırımları işgal ediyor. Bu tür durumların engellenmesi adına, Büyükşehir Belediyesi’nin denetimlerini faydalı buluyorum” dedi.

Daha önce de bu konudaki rahatsızlıklarını dile getirdiklerini belirten Emir Akın, “Kaldırımlar çöplerle dolu ve pislik içindeydi. Esnaf, kaldırımlara çok fazla ürün koyuyordu ve vatandaş olarak yürümemiz zorlaşıyordu. Büyükşehir Belediyesi’nin denetimleri sayesinde bu sorun çözüldü” ifadelerini kullandı.

Bir başka vatandaş Hale Susam ise, Fasih Kayabalı Caddesi’nde kaldırımların esnaf tarafından kullanılamaz hale getirildiğini belirterek, “Kaldırımlarda yürüyemiyorduk ve bu durumdan çok rahatsızlık duyuyordum. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri bu konuyla çok ilgililer. Cadde üzerindeki denetimlerini düzenli şekilde yapıyorlar. Vatandaş olarak çok memnunuz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: zabıta kaldırım işgalini affetmedi
Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti